Ugyanis már a Microsofttól is vásárolhat a digitális fizetőeszközzel. Egyelőre csak online és kizárólag digitális tartalmakat.

Nagyot lökhet a bitcoin elfogadásában és elterjedésében a Microsoft döntése, hogy akár bitcoinnal is fizethetünk online a redmondi cég kínálta digitális tartalmakért. Tehát egyelőre, szoftvert, játékot, zenét stb. vehetünk így, de például Lumia telefont nem. És van még egy megkötés: a lehetőség csak az Egyesült Államokban érhető el. Sőt van egy további bökkenő, a tranzakció csak egyirányú, azaz ha valaki bitcoinnal fizetett, és meggondolta magát, akkor a Microsoft nem utalja vissza a vételárat bitcoinban.

Saját fizetőeszköz helyett

A Microsoft próbálkozott saját virtuális fizetőeszközzel is, ám 2012-ben úgy döntöttek, kivezetik a Microsoft Pointsot, mellyel digitális tartalmakat lehetett vásárolni többe között a Zune piactéren és a Xbox Live-on lehetett vásárolni. Akkor a Microsoft egyszerűen oldotta meg a helyzetet: aki nem költötte el a microsoftos digitális pénzét, azt átváltották készpénzre.

Ha a saját fejlesztéséről le is mondott, a cég a virtuális fizetőeszköz alkalmazását nem vetette el. A Coindesk már február közepén írt arról, hogy a Microsoft nyitott a bitcoin felé. Legalábbis annak értékelték azt a Bingben eszközölt változást, hogy a keresőben megjelent a bitcoin-dollár/euró konverziós lehetőség, legalábbis az Egyesült Államokban, Kanadában, az Egyesült Királyságban és Ausztráliában.

A választás lehetősége

A CoinDesk szerint a lépés azért is fontos, mert egy igazán nagy piaci szereplő állt az eddig főleg a tűrt kategóriában mozgó virtuális fizetőeszköz mellé.

A Microsoft még csak nem is úttörő

Júniusban maga Michael Dell jelentette be egy twitter-bejegyzésben, hogy a Dell elfogadja a virtuális fizetőeszközt. A cég legtöbb termékéért és szolgáltatásáért már lehet fizetni bitcoinnal. A gyártó a Coinbase-zel kötött megállapodást.

A payPal szintén lépett: szeptembertől tette lehetővé a BitPay, a Coinbase és a GoCoin segítségével, hogy észak-amerikai online áruházakban lehessen fizetni bitcoinnal is. A virtuális fizetőeszköz azonban csak kiegészítő lehetőség, továbbra is a PayPal számlát támogatják elsődlegesen.

A nagy szereplők közül az Amazon az, amely egyelőre elzárkózik az alternatív fizetőeszköz használatától. Tom Taylor, az Amazon egyik alelnöke, egy tavaszi interjújában úgy nyilatkozott, hogy nem érzik a nyomást az ügyfeleik felől, hogy be kellene vezetniük a bitcoinnal történő fizetés lehetőségét, és a cégének továbbra is vannak kétségei a fizetőeszköz megbízhatóságát illetően. A döntésben persze az is szerepet játszhatott, hogy az Amazonnak van saját virtuális fizetőeszköze, a tavaly bevezett Coin, amivel nyilván távlatilag is szeretnének valamit kezdeni.

(Grafika: Cointelegraph)

Közösség & HR

Tíz perc alatt töltöttek fel egy nagy energiasűrűségű akkut

A kísérletnek az ad plusz nyomatékot, hogy ott van mögötte Rachid Yazami, akinek a lítium-ion akkuk egyik kulcsösszetevőjét köszönhetjük.
 
A vállalati IT-biztonságra is igaz: a pokolba vezető út jó szándékkal van kikövezve. Hogyan viselkednek az alkalmazottak a kibertérben?

a melléklet támogatója az Invitech

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.