A gépek közötti kommunikáció a mobilipar egyik legdinamikusabban fejlődő területe. A Berg Insight szerint 2018-ban az ipari automatizáció már több mint kétmillió SIM kártyát fogad be.

Az ipari automatizáció az idén világszerte 760 ezer mobilkapcsolatos készülékkel bővült – derül ki a Berg Insight kutatásából. Az elemzők szerint ezen a területen a következő évek évi 22,5 százalékos növekedést hozhatnak amivel 2018-ra az évente eladott ilyen eszközök száma eléri a 2,1 milliót.

Ezen a piacon jelenleg igen sok és eltérő hátterű szereplő versenyez. Az Eaton, Phoenix Contact, Advantech és a Kontron az ipari automatikai berendezések meghatározó gyártói, egyben a beágyazott mobilrendszerek vezető értékesítői. Az ipari rendszerek hálózati specialistái, például a Moxa, a Westermo, a B&B Electronics ugyancsak a mobil megoldások meghatározó eladói közé sorolhatók. Az M2M terület egyéb fontos szállítói között emlegetik még a Digi Internationalt, a Calampot, a Maestro Wirelesst és a Viola Systemset.

Az ipari automatizáción belül a gerinchálózati kommunikáció és a távfelügyelet a két legjelentősebb M2M alkalmazás. A távoli karbantartás és a gépek, ipari robotok diagnosztikája a gyártásautomatizáció meghatározó applikációja, míg a távolról irányítható berendezések valós idejű monitoringja az egyik leggyakrabban használt alkalmazás a folyamatautomatizációban.

A nagy adatátviteli képességű LTE hálózatok megjelenése tovább növeli az ipari automatizáció mobilizálódását, különösen az ellenőrző alkalmazásokban – mondják a szakértők. Ugyanakkor a kapcsolati követelmények alkalmazásoktól függően változnak, és a klasszikus mobikapcsolat mellett megjelennek egyéb vezeték nélküli technológiák, mint a Wi-Fi. a bluetooth, a IEEE 802.15-alapú Zigbee,  a WirelessHART és az ISA100.

Mobilitás

First person shooter videókat gyárt a londoni rendőrség a Facebooknak

Cserébe a londoni rendőrség testkamerákat kap a cégtől. A Facebooknak jó oka van erre a furcsa megállapodásra.
 
EZ A HELYZET SIÓFOKON

SAP NOW Hungary:
szerszámkészlet az ügyfelek lenyűgözéséhez

Az SAP kétnapos rendezvénye az idén is követhető a Bitporton!

TOVÁBB A KÖZVETÍTÉSRE >

Ömlik a pénz a digitalizációval foglalkozó startupokba, de a rossz beidegződések még mindig lassítják az átalakulást.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

Hirdetés

Nagyvállalati mesterséges intelligencia (MI) megoldások a Lenovótól

Elkezdődött a mesterséges intelligencia hajtotta gazdasági átalakulás. Az összetett technológia könnyű használatba vételét, rugalmas bővítését ígérik a Lenovo adatközponti megoldásai.

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.