A gépek közötti kommunikáció a mobilipar egyik legdinamikusabban fejlődő területe. A Berg Insight szerint 2018-ban az ipari automatizáció már több mint kétmillió SIM kártyát fogad be.

Az ipari automatizáció az idén világszerte 760 ezer mobilkapcsolatos készülékkel bővült – derül ki a Berg Insight kutatásából. Az elemzők szerint ezen a területen a következő évek évi 22,5 százalékos növekedést hozhatnak amivel 2018-ra az évente eladott ilyen eszközök száma eléri a 2,1 milliót.

Ezen a piacon jelenleg igen sok és eltérő hátterű szereplő versenyez. Az Eaton, Phoenix Contact, Advantech és a Kontron az ipari automatikai berendezések meghatározó gyártói, egyben a beágyazott mobilrendszerek vezető értékesítői. Az ipari rendszerek hálózati specialistái, például a Moxa, a Westermo, a B&B Electronics ugyancsak a mobil megoldások meghatározó eladói közé sorolhatók. Az M2M terület egyéb fontos szállítói között emlegetik még a Digi Internationalt, a Calampot, a Maestro Wirelesst és a Viola Systemset.

Az ipari automatizáción belül a gerinchálózati kommunikáció és a távfelügyelet a két legjelentősebb M2M alkalmazás. A távoli karbantartás és a gépek, ipari robotok diagnosztikája a gyártásautomatizáció meghatározó applikációja, míg a távolról irányítható berendezések valós idejű monitoringja az egyik leggyakrabban használt alkalmazás a folyamatautomatizációban.

A nagy adatátviteli képességű LTE hálózatok megjelenése tovább növeli az ipari automatizáció mobilizálódását, különösen az ellenőrző alkalmazásokban – mondják a szakértők. Ugyanakkor a kapcsolati követelmények alkalmazásoktól függően változnak, és a klasszikus mobikapcsolat mellett megjelennek egyéb vezeték nélküli technológiák, mint a Wi-Fi. a bluetooth, a IEEE 802.15-alapú Zigbee,  a WirelessHART és az ISA100.

Mobilitás

Teljes szellemmódot ígér McAfee újabb vállalkozása

Az informatika botrányoktól övezett örökifjú fenegyereke ezúttal egy lekövethetetlen mobilnetes szolgáltatással igyekszik megváltani a világot.
 
Már Budapesten is van olyan előadás, amit wifihálózat és mobiltelefon segítségével tettek interaktívvá.

a melléklet támogatója a TP-Link Magyarország

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.