Az izraeli Deepdub technológiájára már az amerikai szolgáltatók is ráharaptak, mert nem csak olcsóbb, de a színészek eredeti hangját ülteti át a célnyelvekre.

A hírek szerint az Egyesült Államokban is egyre népszerűbbek a máshol gyártott, nem angol nyelvű sorozatok, és az ottani háztartásokban is egyre több nézője van például a Netflix felirattal vagy angol szinkronnal elérhetővé tett műsorainak. Ennek eredményeként a Topic nevű, a First Look Entertainment tulajdonában lévő streaming szolgáltató a Deepdub szinkroncéggel mesterségesintelligencia-platformját veti be, hogy annak segítségével szinkronizálja teljes felhozatalát – számolt be róla a Business Insider.

Míg a televíziós sorozatokat és filmeket értelemszerűen olyan színészek közreműködésével szinkronizálják, akik beszélik az adott nyelvet, amelyre a projektet lefordítják, addig a a tel-avivi székhelyű Deepdub fordításait az MI szólaltatja meg. Ennek a költségek csökkentésén és automatizáláson túl az a fő vonzereje, hogy képes utánozni az eredeti előadó hangját és hangszínét is. A cég ezt korábban egy Morgan Freeman-klippel szemléltette, amelyben a mesterséges intelligencia spanyolul, de a saját hangján szólaltatja meg a színészt.

A skandinávfilmek sem okoznak neki problémát

A Deepdubnak már Hollywooddal is nagy tervei vannak, amit jelez, hogy a WarnerMedia egykori vezető vezetőjét, Kevin Reillyt is a tanácsadó testületébe emelte. A most megkötött, a lap szerint hét számjegyű összegről szóló megállapodást látványos belépőnek tartják az új piacra, és elsőként egy portugál és spanyol nyelvű horrorfilm angol szinkronját valósította meg. A Topic 2019 végén indult szolgáltatása egyébként az Egyesült Államokban és Kanadában is elérhető, több száz órányi licencelt és eredeti sorozatot és filmet tartalmazó könyvtárral.
 


A beszámoló alapján az MI-alapú szinkron a továbbiakban olyan díjnyertes skandináv sorozatokat tesz majd angol nyelven elérhetővé, mint a nálunk is népszerű svéd-dán A híd (Bron/Broen), amelyből itt tekinthető meg egy rövid ízelítő. A BI cikkéből kiderül, hogy a tévésorozatok szinkronizálásának szokásos három-négy hónapos folyamatához képest a Deepdub mesterséges intelligenciájával körülbelül négy-hat hét alatt lehet végigvinni egy hasonló projektet, eljuttatva azt egy sokkal szélesebb közönséghez.

Megismerhetik a kedvenceik (majdnem) valódi hangját

A Deepdub technológiájának legnagyobb előnyét a Topic abban határozza meg, hogy a "deepfake" megoldáson keresztül megtarthatja az eredeti előadások érzelmeit és hangnemét, amire eddig csak a feliratos vetítés jelentett alternatívát. Az egyes fázisokat a mélytanuló (deep learning) modellel injektálva a tartalomkészítők és produkciós cégek úgy lokalizálhatják a tartalmakat, hogy a rendszert különböző klipjeken keresztül betanítják a színészek eredeti hangjára, amit aztán a célnyelvre konvertálnak.

Ahogy a tudósításokból kiderül, a Deepdub ügyfelei már olyan készségeket is választhatnak, mint hogy egy eredetileg amerikai színészt hibátlan olasz nyelven, esetleg amerikai akcentussal, de olaszul, vagy olasz akcentussal, de angolul szólaltassanak meg. Mivel a hangos szinkron az amerikai vagy brit nézők körében nem annyira elterjedt és megszokott, mint Európa más területein vagy akár Kínában és Oroszországban, az új megoldás a filmesek és a Deepdub számára ott óriási piacot nyithat meg, de a szinronizált filmekhez szokott fogyasztókhoz is elvihetia leghíresebb színészek eredeti hangját, ami korábban ismeretlen volt a számukra.

Cloud & big data

355 milliárd dollárt költ fejlesztésre a Samsung

A dél-koreai vállalat öt év alatt tervezi a hatalmas összeg elköltését, amelynek két fókuszpontja a csipgyártás és a biofarmácia.
 
Veszélyek garmadája bújik meg a webes alkalmazások és az alkalmazásprogramozási interfészek közötti forgalomban. Ezek kiszűrésére és hatástalanítására szerencsére egyre hatékonyabb eszközökkel rendelkezünk.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.