Visszavonulót fúj a nappalikból a Logitech. A Google TV-hez kitalált Revue set-top box óriási bukás lett, és 100 millió dollár veszteséget okozott az amúgy sem túl jól muzsikáló perifériagyártónak.
A Logitech nemrégiben kinezevett vezetője múlt hét végén elemzők előtt jelentette be, hogy befejezik a Revue elnevezésű set-top box gyártását. Guerrino De Luca meglehetősen nyíltan beszélt a Google TV-hez kitalált eszköz kudarcáról.

A Google Android rendszerével futó beltéri egység a tévéképernyőkre tette volna át az internetezést, a játékot és egyéb szórakoztató alkalmazásokat. A tervekhez képest azonban rettenetesen alakultak a valóság számai: üzemi eredmény szintjén 100 millió dollár nagyságrendű veszteséget volt kénytelen elkönyvelni a vállalat.

Fővesztés terhe mellett A Logitech első negyedéve többek között ezért alakult olyan botrányosan, hogy az addigi első számú vezetőnek távoznia kellett. A frissen érkezett De Luca irányítása alatt egy ideig csend volt a termék körül, most azonban elérkezett az idő a kivégzésre.

Az új vezető azonban rendkívül elegáns módon nem a Google TV-vel, illetve annak esetleges koncepcióbeli problémáival próbált kizárólag takarózni. Világossá tette, hogy a szolgáltatásban van potenciál, csak ők házon belül rúgtak egy óriási öngólt magával a megvalósítással. Igaz, azt azért megemlítette, hogy szoftveres oldalon voltak gondok, és a szolgáltatással kínált tartalom sem volt éppen bőséges.

Problémás gyerek A kezdetekben 300 dollárért, majd egy fél év múlva már mindössze 99-ért kínált set-top box felhasználói nagyjából a fenti elemzésnek megfelelő kritikát fogalmaztak meg. Nehéznek találták a rendszer konfigurálását és használatát, valamint többen panaszkodtak arra, hogy maga a Google TV szolgáltatásában is rendszeresen hibákba ütköztek.

A Google a maga részéről meglehetősen késve reagált a problémákra, és alig néhány hete jelentette be új generációs tévés megoldásánák elindulását. Ugyanakkor a korábbi tervekkel ellentétben nyáron egyértelművé tették, a cég az USA határain kívülre viszi a szolgáltatást: az európai debütálás 2012 elején várható.

A Logitech mellett eddig csak a Sony fejlesztett Google TV alapokra, ők televízióikba és Blu-ray lejátszóikba építették be a rendszert, de a hírek szerint a második körben több gyártó, így például az LG Electronics is előáll saját megoldásával. Ez utóbbi megjelenése várhatóan egybeesik majd a jövő januárban tartandó Consumer Electronics Show-val. A belépők mellett azonban a távozók listája is egyre bővül, hiszen a Logitech Revue processzorát is adó Intel szintén bejelentette, hogy felszámolja digitális otthonokkal foglalkozó üzletágát.

Európába jön a Google TV
Az Intel kihátrál a nappaliból

Mi lesz itt? A Google TV amerikai bevezetése enyhén szólva is harmatos sikereket hozott; részben annak köszönhetően, hogy a nagyobb tévétársaságok nem támogatták a kezdeményezést. Úgy érezték ugyanis, hogy az új megoldás saját piacukat és befolyásukat gyengíti. A Google ezen kívül arról sem osztott meg túl sok információt, hogyan és miből termel majd nyereséget a szoftverből.

A jelenlegi helyzet szerint az amerikában legnépszerűbb webes film- és tévészolgáltatás, a Hulu letiltotta a Google TV-s hozzáférést, de szintén elérhetetlenek olyan nagy szolgáltatók is, mint a CBS, az NBC, az ABC, a Fox vagy épp az MTV. A 2.0-s rendszer elindítása és az európai bővítés most azonban újabb esélyt kínál a Google-nek, hogy olyasmit alkosson partnereivel, amiért az emberek hajlandók lesznek pénzt áldozni.

Podcastokat szinkronizál géppel a Spotify

A svéd szolgáltató egyelőre néhány népszerű podcastot igyekszik minél több emberhez eljuttatni. Természetesen az MI hatékony közreműködésével.
 
A világ a "cloud first" stratégiát követi. Nem kérdés, hogy a IT-biztonságnak is azzal kell tartania a tempót, de nem felejtheti, hogy honnan startolt.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.