Már a YouTube csatorna üzemeltetéséhez sem lesz szükség többé Google+ fiókra.

A Google négy évvel ezelőtt indított közösségi platformja az elmúlt egy évben szépen, csendben átalakult valami egészen mássá. A kezdetben egyértelműen Facebook riválisként nyilván tartott szolgáltatás egyre kevesebb kötelező elemet tartalmaz, és a legutóbbi aktus szerint az utolsó fontos, a YouTube-hoz kötődő szálat is elszakítják.

Ne erőltessük!

A Google stream, megosztások és fotók üzletágáért felelős igazgatója, Bradley Horowitz által publikált poszt keresetlen őszinteséggel beszél a Google+-ról és a vele kapcsolatos eddigi stratégiáról. „Amikor elindítottuk a Google+-t, egy olyan helynek szántuk, ahol az emberek felfedezhetik a világ dolgait, megoszthatják gondolataikat és kapcsolatba léphetnek egymással, éppúgy, ahogy azt a valós életben teszik. Bizonyos dolgokat jól láttunk, akadtak azonban olyan döntéseink, amelyeket utólag érdemes átgondolni”, vezeti fel Horowitz az újabb változtatásokat.

Ezek szerint a következő hetekben, hónapokban bizonyos funkciók, lehetőségek kikerülnek a Google+-ból, ahogy ez korábban megtörtént a Fotókkal. Ezzel kapcsolatban nem kapunk konkrétumokat, mindössze azt könyvelhetjük el, hogy a Google+ a jövőben sokkal fókuszáltabb lesz, mivel megszabadul több olyan funkciótól, ami nem igazán oda való.

Horowitz szerint a felhasználóknak az sem igazán tetszett, hogy a Google szolgáltatásinak igénybe vételéhez párhuzamosan két fiókot is fent kellett tartaniuk. Bár az alap Google fiók mellett már jó ideje nem kötelező Google+ accountot is nyitni, a YouTube (és egyéb appok) használatához a mai napig szükség van erre. A változtatások következő szakasza a videó megosztót fogja érinteni, azaz a következő időszakban lehetővé teszik a felhasználóknak, hogy Google+ használata nélkül üzemeltethessék tovább a csatornáikat.

Kényszerből visszavettek a kényszerből

Maga a Google+ persze a jövőben is rendelkezésre áll, a lényeg csak az, hogy a Google a korábbi gyakorlattal ellentétben teljesen szétválasztja a korábban erőszakkal összefogott két fiókot. Az ide vezető folyamatok már tavaly beindultak, amelyek közül a legjelentősebb az előbb is említett, Google fiók létrehozásával kapcsolatos szabályok megváltoztatása volt. Ezt megelőzte a saját név használatára vonatkozó szabály eltörlése, vagy az, hogy a bejelentkezésre szolgáló G+ gombokat felváltották a normál Google fiókos bejelentkezési lehetőségek.

A Google+ tehát megkezdte a leválás utolsó szakaszát is, és a jövőben várhatóan egyre kevesebb helyen és alkalommal lesz szükség a G+ profil használatára. A közösségi platform ennek ellenére továbbra is élni fog, de már nem azzal a szándékkal, amivel annak idején a Google létrehozta. A szolgáltatással kapcsolatban hozott eddigi, erőszakos döntések után egy alapvetően más jellegű hozzáállás figyelhető meg a Google részéről, ami végső soron akár a platform reaktiválódását is eredményezheti.

Piaci hírek

A Microsoft vezére szerint is le kellene állni az MI dédelgetésével

Satya Nadella szerint mindenki előtt világossá kell tenni, hogy a mesterséges intelligencia egy eszköz, nem valamilyen emberi értelemmel rendelkező dolog.
 
Az Európai Unió kibervédelmi direktívájának való megfelelés nem annyira bonyolult feladat, mint amilyennek elsőre látszik.

a melléklet támogatója a Balasys IT Zrt.

Hirdetés

Biztonságos M2M kommunikáció nagyvállalti környezetben a Balasystól

A megnövekedett támadások miatt az API-k biztonsága erősen szabályozott és folyamatosan auditált terület, amelynek védelme a gépi kommunikáció (M2M) biztonságossá tételén múlik.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.