Egyelőre nincs törvényben meghatározott szankciója, ha a munkáltató 0-24 órában emailekkel bombázza a dolgozókat, de az új kormányzati ajánlás szerint Írországban már mindenki megteheti, hogy délután 5 és reggel 9 között rá se bagózik a céges üzenetekre.

Ahogy a munkacélú laptopok és okostelefonok egyre több munkavállaló otthonába is utat találtak, úgy növekszik rá az igény, hogy használatuknak a szabályozás szintjén is világosabb kereteket szabjanak. A brit szakszervezeti szövetség által néhány hete kiadott, elsősorban az MI-alkalmazásokról szóló jelentés például azt javasolja, hogy mielőbb emeljék a munkavállalói jogok közé a "lecsatlakozást", vagyis azt, hogy a dolgozók a saját választásuk szerint legalább a munkahelyen kívüli szabad idejüket "kommunikációmentesen" tölthessék el.

Ez Írországban, legalábbis részben, most meg is valósul: az ipari, kereskedelmi és munkaügyi minisztérium által kiadott új magatartási kódex már egyértelműen megfogalmazza, hogy a dolgozóknak a munkaidejük végeztével lehetőséget kell kapniuk rá, hogy saját elhatározásuk szerint leadják szakmai kötelezettségeiket, vagyis másnap reggelig megszüntessék kapcsolatukat a napi munkájukkal, aminek alapvető eleme a munkahelyi kommunikáció felfüggesztése és az ezzel kapcsolatos üzenetek figyelmen kívül hagyása.

Az elmúlt hónapokban kidolgozott magatartási kódex hivatalos célja, hogy elősegítse és támogassa a világjárvány nyomán erőltetett ütemben bevezetett távmunkát, de új irányvonalakat határoz meg tulajdonképpen az összes fajta alkalmazásban, beleértve a fizikai munkahelyeket is. A minisztérium szerint abeosztásoktól függetlenül igyekezni kell megteremteni a munka és a magánélet egészséges viszonyát, ebbe pedig az is beletartozik, hogy a munkaidőn kívüli időban valóban ne kelljen a munkahelyi ügyekkel foglalkozni.

A "lecsatlakozássi jog" részeként a kódex több kulcsfontosságú záradékot is rögzít. A munkavállalóknak nem kell a rögzített munkaidejükön kívül szakmai feladatokat ellátniuk, és nem is büntethetik őket azért, ha a munkaidőn kívül megtagadják az ilyen ügyekben való részvételt. Ebből következően a munkatársaknak is tiszteletben kell tartaniuk a kollégáik lecsatlakozáshoz való jogát való jogát, és tartózkodnak az elektronikus levelek küldözgetésétől vagy a megállapított munkaidőn kívüli telefonálgatástól.

Egyelőre csak ajánlás

Az új rendelkezések kitérnek rá, hogy a megfelelő beosztásokban ez természetesen nem mindig alkalmazható, mint ahogy az egyes munkahelyekre sem próbálják ráerőltetni a kilenctől ötig tartó munkavégzést. A dokumentum arra ösztönzi a munkaadókat, hogy alakítsák ki saját hatáskörükben az ezzel kapcsolatos házirendeket, ebben pedig legyenek tekintettel saját észszerű működésükre, így a speciális munkakörökre vagy a felmerülő vészhelyzeti lehetőségekre is. Mivel nem törvényről van szó, a magatartási kódextől való eltérés miatt a munkáltatókat egyelőre nem lehet közvetlenül szankcionálni, a beszámolókból azonban kiderül, hogy a munkaügyi bíróságok figyelembe vehetik az ettől való eltéréseket, még ha nem is állípathatnak meg direkt törvénysértést.

A kódex arra is kitér, hogy bizonyos pozíciók közvetett módon is hozzájárulnak a munkaidőhöz, például a be- és hazautazással, az egyes munkavállalók különböző helyzete pedig felveti a munka-magánélet egyensúly rugalmasabb, részben személyre szabott értelmezését. Az anyag még a vállalati kommunikációval kapcsolatban is irányelveket fogalmaz meg, így kitér rá, hogy a munkaidőn küldött céges üzenetekben kerülni kell a sürgető megfogalmazásokat, sőt egyértelművé kell tenni, hogy az ilyen levelekre nem várnak azonnali választ.

Az ajánlások megfogalmazásával párhuzamosan a minisztérium társadalmi egyeztetést kezdeményezett azokról a jogokról, amelyek a távmunka igényléséhez kapcsolódnak, vagyis azoknak a kereteknek a felállításáról, amelyek között a az egyes pozíciókat ide-oda lehet pakolni az otthoni és a fizikai munkahelyek között. A törvények Írországban lehetővé teszik ugyan, hogy a munkáltatók távmunkára küldjék az alkalmazottakat, ennek pontos szabályai azonban még nincsenek lefektetve.

Közösség & HR

Bug bounty programot hirdetett a legaktívabb hekkercsoport

Nem ismert sérülékenységek felfedezéséért általában az érintett cégek szoktak fizetni biztonsági szakembereknek. Ebben az esetben viszont egy bűnözői csoport ajánlott díjazást azoknak, akik hajlandók velük együttműködni.
 
Éltek már vissza a bankkártyaadataival? Ha nem, akkor azt nagy valószínűséggel egy csalásfelderítő rendszernek köszönheti.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.