Kevesebb felhasználóból is több pénzt tudott kinyerni a közösségi hálózat.
Hirdetés
 

A mikroblogszolgáltató vegyes számokkal állt elő legutóbbi negyedéves jelentésében. A befektetők számára fontos mutatók közül ugyan nem tudtak mindenben fejlődni, de a várakozásokhoz képest jól zárta 2018-at a Twitter.

Zajlik a gyomírtás

Minden közösségi hálózatnál, így itt is kiemelkedő figyelem kíséri a felhasználói tábor változását. Ebből a szempontból első ránézésre nem áll túl fényesen, hiszen miközben a rivális Facebook még a milliárdos számait is képes feljebb tornászni, a twitterezők apadnak. A Twitteren havonta aktívak csoportja 321 milliót tett ki az év végén, miközben egy negyedévvel korábban még 326 millión, 2017 végén pedig 330 millión állt a mutató.

Ami miatt viszont mégsem annyira vészes a helyzet, az a múlt évben végzett szisztematikus gyomlálás. A közösségi hálózatnál ugyanis tarthatatlanná vált, hogy spambotok és álhírterjesztő progagandisták játszóterévé vált az oldal. Ennek megfelelően a szakértői előzetes várakozások sem voltak túl merészek, és a közölt tényadattal egybevágó számot jeleztek előre.

A cégvezetés azért igyekszik szebb képet mutatni ezzel kapcsolatban a jövőben, és mostantól áttérnek egy másik mutató használatára. A monetizálható közönség méretét fogják publikálni, ami praktikusan azokat a felhasználókat jelenti, akik egy adott időszakban a Twitter.com-on, vagy a cég mobil alkalmazásán keresztül érik el a tartalmakat - és így hirdetésekkel találkozhatnak. Ilyenből napi átlagban per pillanat 126 millió főt tud felmutatni a vállalkozás, ami a tavalyi harmadik negyedévhez képest 2 millióval, egy évvel korábbi állapothoz viszonyítva pedig 9 millióval több.

Pénz beszél

Egy dolog persze a felhasználói tábor, és egy teljesen másik a rajtuk keresztül generált forgalom. A Twitter a tavalyi utolsó negyedévben 909 millió dollárnyi bevételt szorgoskodott össze. A jobbára a videós hirdetéseknek köszönhető, éves szinten 24 százalékot kitevő növekedés a piaci elemzőket is meglepte, mivel utóbbiak csak 868 millió körülre várták a mutatót.

Hasonlóan alakult a profit is. Az egy részvényre vetített, egyszeri tételektől megtisztított nettó nyereség 31 centre jött ki, miközben a szakértők 25 centet jósoltak.

A több kedvező adat ellenére a negyedéves jelentés visszhangja egyáltalán nem lett pozitív a befektetők körében. Ennek egyik oka lehetett az, hogy a folyó negyedévre közölt bevételi célszámok elmaradtak az elemzői elvárásoktól. A másik fekete pontot az idei költségek várható elszaladásával érdemelhette ki a vállalat. A tőkeberuházások tervezett 550-600 milliós szintje ugyanis jócskán meghaladja az elemzői átlagként emlegetett 415 milliót.

A részvényárfolyamot végül az utóbbi hírek mozgatták leginkább, hiszen a papírok komoly, 8 százalékos esést produkáltak a jelentés közzétételét követő órákban.

Közösség & HR

Japánban is bezárják a kaput a techszektorban

A szigetország kormányzata augusztustól egy sor új szektorban fogja sokkal szigorúbban vizsgálni a külföldi befektetéseket. Az intézkedés bejelentése egybeesik Donald Trump látogatásával.
 
Ha nem sikerül megválaszolni azokat a biztonsági kihívásokat, amelyek az informatikai fejlesztések még mélyebb integrációjával járnak, nem teljesedhet ki a gyártóipar negyedik forradalmát elhozó trend. Lehetőségek és buktatók.
A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.