Megkapják a légi tesztekhez szükséges engedélyeket a Samson Sky Switchblade, amelyre már előjegyzéseket is elfogadnak a gyártó oldalán.
Hirdetés
 

Az amerikai szövetségi légiközlekedési hatóság (FAA) megadja a próbarepülésekre szóló engedélyt a Samson Sky nevű vállalkozás Switchblade prototípusának. Ez egy közúti forgalomban is működő, háromkerekű jármű, amelyik képes a függőleges fel- és leszállásra (VTOL), illetve a repülésre, fejlesztői pedig már 14 éve dolgoznak a rajzfilmekbe illő koncepció gyakorlati megvalósításán. A megoldás érdekessége, hogy a Switchblade egyetlen gombnyomással változtatja magát repülőgéppé, a két különböző közegben pedig rendre 200 és 260 kilométer per órás sebességgel tud utazni.

A bőven 4 ezer méter fölé emelkedő, kétszemélyes repülő autó mindezekkel együtt sem nagyobb egy hagyományos családi szedánnál, vagyis ha egyszer tényleg kereskedelmi forgalomba kerül, akkor a tulajdonosai a megszokott parkolóhelyükön vagy garázsukban is tarthatnák. Legalábbis akkor, ha kifizetik érte azt a 170 ezer dollárt, amibe a Switchblade modellek valószínűleg kerülnek majd; a gyártó egyébként már előrendeléseket is elfogad az oldalán, mi egyelőre ingyenes, de az első nyilvános repülést követően 2 ezer dollárt kell letétbe helyezniük a megrendelőknek.
 


A kommentárok kiemelik, hogy akármilyen érdekes technológiák jelennek meg ezen a területen, valószínűleg a kereskedelmi forgalmazásra kész repülő autók megjelenésére egy darabig még várnunk kell. Az első 5-600 darab Switchblade piacra kerülését például 2022-re tervezték, de a típus eddig hivatalosan csak a kifutón száguldozott, ezen kívül biztosra vehető, hogy a tulajdonosoknak pilótaengedélyre is szükségük lesz a röpködéshez. De még az olyasmi sem világos, hogy egy ilyen járműre hogyan lehetne vagy kell majd biztosítást kötni, esetleg külön csomagokat kell fizetni a kétféle üzemmódhoz.

Konzumer tech

Vodafone-t cserélt Yettelre a magyar állam

A 4iG viszont az Antenna Hungárián keresztül immár a Vodafone 70,5 százalékát birtokolja.
 
Hirdetés

Ez gyorsan ment, az Invitech bevezeti a SOAR-t

Az Invitech biztonsági műveleti központjában olyan automatizált megoldást vezetnek be, amellyel akár egy eddig félnapos elemzőmunka is csak negyedórát vehet majd igénybe. Ez a SOAR.

Felderítés nélkül csatába menni – nagyjából ehhez hasonlítható az automatizált rendszereket nélkülöző kibervédelem. A mesterséges intelligencia mindkét oldalon beszállt a küzdelembe.

a melléklet támogatója az Invitech

CIO KUTATÁS

A HAZAI NAGYVÁLLALATOK FELHŐHASZNÁLATÁRÓL

Az Ön véleményére is számítunk Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével és az IPR-Insights szakértőivel közösen összeállított kutatásunkban.
Segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.