Megkapják a légi tesztekhez szükséges engedélyeket a Samson Sky Switchblade, amelyre már előjegyzéseket is elfogadnak a gyártó oldalán.

Az amerikai szövetségi légiközlekedési hatóság (FAA) megadja a próbarepülésekre szóló engedélyt a Samson Sky nevű vállalkozás Switchblade prototípusának. Ez egy közúti forgalomban is működő, háromkerekű jármű, amelyik képes a függőleges fel- és leszállásra (VTOL), illetve a repülésre, fejlesztői pedig már 14 éve dolgoznak a rajzfilmekbe illő koncepció gyakorlati megvalósításán. A megoldás érdekessége, hogy a Switchblade egyetlen gombnyomással változtatja magát repülőgéppé, a két különböző közegben pedig rendre 200 és 260 kilométer per órás sebességgel tud utazni.

A bőven 4 ezer méter fölé emelkedő, kétszemélyes repülő autó mindezekkel együtt sem nagyobb egy hagyományos családi szedánnál, vagyis ha egyszer tényleg kereskedelmi forgalomba kerül, akkor a tulajdonosai a megszokott parkolóhelyükön vagy garázsukban is tarthatnák. Legalábbis akkor, ha kifizetik érte azt a 170 ezer dollárt, amibe a Switchblade modellek valószínűleg kerülnek majd; a gyártó egyébként már előrendeléseket is elfogad az oldalán, mi egyelőre ingyenes, de az első nyilvános repülést követően 2 ezer dollárt kell letétbe helyezniük a megrendelőknek.
 


A kommentárok kiemelik, hogy akármilyen érdekes technológiák jelennek meg ezen a területen, valószínűleg a kereskedelmi forgalmazásra kész repülő autók megjelenésére egy darabig még várnunk kell. Az első 5-600 darab Switchblade piacra kerülését például 2022-re tervezték, de a típus eddig hivatalosan csak a kifutón száguldozott, ezen kívül biztosra vehető, hogy a tulajdonosoknak pilótaengedélyre is szükségük lesz a röpködéshez. De még az olyasmi sem világos, hogy egy ilyen járműre hogyan lehetne vagy kell majd biztosítást kötni, esetleg külön csomagokat kell fizetni a kétféle üzemmódhoz.

Konzumer tech

Forbes: egyelőre riasztóan gagyi a Meta metaverzuma

A Horizon Worlds világát népszerűsítő képek és demók eddig kiábrándítóan festenek, és az sem világos, hogy a Meta vezetői ezt ugyanúgy érzékelnék, mint az egyszeri felhasználók.
 
A felhő térfoglalása és a ransomware-támadások elszaporodása sok szervezetet rákényszerít, hogy újratervezze a mentési és helyreállítási infrastruktúráját.
A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.