A piaci fellendülés jelei egyelőre nem igazán látszanak a Synergon első negyedéves számaiban, amely két jelentős szerződés kiesése miatt 346 millió forintos veszteséggel zárta az első negyedévet. A cégvezetők leváltását követően még a második negyedévben új stratégiával indulna el a tőzsdei cég.
Az idei első negyedévet 4,152 milliárd forint konszolidált bevétellel és 346 millió forint adózás utáni veszteséggel zárta a Synergon Informatika Nyrt., szemben az egy évvel korábbi 3,831 milliárd forint bevétellel és 44 millió forint adózott veszteséggel - a jelentette a társaság a BÉT honlapján.

A negyedéves árbevétel a tavalyi azonos időszakhoz képest 8 százalékkal növekedett, ami a BKV 2010-es évben megkezdett Forgalomirányítási és utas tájékoztatási rendszer fejlesztési projekt első, sikeresen átadott üteméhez, valamint a BKV Kassza projekt utolsó üteméhez; továbbá a Honvédelmi Minisztérium Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatala felé teljesített projekthez volt köthető.

Nem látszik a fellendülés
A nemzetközi pénzügyi standardoknak (IFRS) megfelelően készült gyorsjelentés szerint az első negyedévet kedvezőtlenül befolyásolta az, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium felmondta a Microsoft licencszerződést, amelyből 226 millió forint értékvesztés keletkezett. A Fővárosi Tűzoltóparancsnokság által felmondott projekt miatt pedig 110 millió forintos céltartalékot kellett képeznie a társaságnak.

Synergon: távozó vezetők
Megégette magát a Synergon a tűzoltóknál

Jeszenszky Zoltán, a Synergon Informatika Nyrt. Igazgatótanácsának elnöke a gyorsjelentés kapcsán úgy nyilatkozott, hogy a társaság gazdálkodási adatai alapján is az látszik, hogy csak nagyon nehezen indul el a piaci fellendülés.

A társaság igazgatótanácsa javaslatára egy átfogó, a Synergon működési és struktúra váltását, valamint a 2011. évi stratégiáját meghatározó terv készült, amelyet várhatóan az idei év második negyedévében indítanak el. A Synergon Csoport új stratégiája alapján a társaságot a megújuló piaci igényekhez alakítanák, az átalakítás részeként a közelmúltban jelentették be az eddigi cégvezetők távozását.

Teljes szellemmódot ígér McAfee újabb vállalkozása

Az informatika botrányoktól övezett örökifjú fenegyereke ezúttal egy lekövethetetlen mobilnetes szolgáltatással igyekszik megváltani a világot.
 
Már Budapesten is van olyan előadás, amit wifihálózat és mobiltelefon segítségével tettek interaktívvá.

a melléklet támogatója a TP-Link Magyarország

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.