A kissé kiszámíthatatlan idei év után talán újra tisztábban láthatók a kis- és középvállalkozások üzleti céljai rövid és középtávon. A megfelelő előkészületekkel pedig bebiztosítható a célig vezető út.

Talán nem árulunk el nagy titkot azzal a kijelentéssel, hogy a sikeres üzleti élet alapja a digitális trendek és az új technológiák fejlődésének nyomon követése, azok integrálása az üzletmenetbe. Az IDC novemberi Future of Work Forum konferenciáján iparági szakértőként osztottuk meg gondolatainkat az egyik legmeghatározóbb irányról, a jövő munkahelye és a felhő kapcsolatáról. A különböző technológiák és eszközök használatának fontossága nem újdonság, ugyanakkor nem lehet elégszer hangsúlyozni, mennyire kritikus elem a humán tőke digitális felkészültsége és technológiai rugalmassága. Ezek hiánya veszélyes vizekre evezheti a befektetések kiértékelését és megtérülésének vizsgálatát, és egyfajta látszat-digitalizációt mutathat, ami mögött nincs meg az érdemi használat, alkalmazás és építkezés.

Tény: a felhőtechnológia a digitalizáció egyik kihagyhatatlan eleme, már-már megkerülhetetlen tényező, amivel tervezni és foglalkozni kell. Mindezt tudatosan, gondosan beépítve az aktuális folyamatokba, miközben maga a vállalkozás is elindul egy átalakulási görbén. Új szabályok, fejlődő munkamenetek, gyorsabb adatcsere, biztonságosabb működés.

Sokszor esik szó arról, hogy miképp viszonyulnak a vállalatok a felhőhöz, van-e visszakozás, csalódás, netán egyre erősebb az áttérési kedv és migráció. Érdekes adat, hogy az IDC kutatása szerint a vállalkozások a felhőt emelik ki első számú prioritásként a következő öt évre tervezett beruházásaik közül. Ehhez kapcsolódóan az Aruba Cloud saját felmérése is megerősíti az előbbi eredményt, úgy gondoljuk, hogy a felhő számos okból megkerülhetetlen lesz a vállalkozások életében már rövid távon is.
 


A felhőadatközpontok a helyi, vállalati IT infrastruktúrához képest jobban hasznosítják informatikai erőforrásaikat, ráadásul energiahatékonyságuk is fejlett, és élen járnak a megújuló energia termelésében, felhasználásban is. Így kijelenthetjük, hogy a tudatos és felelős vállalatok útja mindenképp a felhőbe vezet. Az elmúlt év jelentősebb összegeket követelő zsaroló-vírus támadásai és az ellátási láncokat is megakasztó kiberbiztonsági incidensei pedig arra késztetik a vállalkozásokat, hogy a biztonságról már ne csak IT kérdésként, hanem az üzleti működés alapvető feltételeként gondolkodjanak. A következő évek sikere múlik a megfelelő stratégián.

Cloud & big data

355 milliárd dollárt költ fejlesztésre a Samsung

A dél-koreai vállalat öt év alatt tervezi a hatalmas összeg elköltését, amelynek két fókuszpontja a csipgyártás és a biofarmácia.
 
Veszélyek garmadája bújik meg a webes alkalmazások és az alkalmazásprogramozási interfészek közötti forgalomban. Ezek kiszűrésére és hatástalanítására szerencsére egyre hatékonyabb eszközökkel rendelkezünk.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.