A NISZ kiadta az EFO mobil alkalmazás továbbfejlesztett változatát, az EFO prót, ami már elérhető iOS és Android rendszerek alatt is.

A NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) múlt heti közleménye szerint új alkalmazást fejlesztett az egyszerűsített foglalkoztatás bejelentésére. Az EFO pro néven bejelentett applikáció a 2013-ban indított EFO foglalkoztatásbejelentő mobil app továbbfejlesztése, amelynek célja, hogy megkönnyítse az egyszerűsített foglalkoztatásban alkalmazott munkavállalók bejelentését a 2010. évi LXXV. törvénynek (Efo.tv.) megfelelően.

A közlemény kiemeli, hogy az új alkalmazás a felhő alapú adatmentésnek köszönhetően már lehetővé teszi több eszköz párhuzamos használatát, emellett ez az első olyan mobilos program, amely érintéses technológiával képes kiolvasni a felhasználók adatait az új típusú személyi igazolványok elektronikus tárolóeleméből.
 


Az app használatával tulajdonképpen bárhonnan, bármikor elvégezhető az egyszerűsített foglalkoztatásban alkalmazott munkavállalók adminisztrációja, a legújabb kiadású EFO pro pedig a fejlesztők szándéka szerint még egyszerűbbé és biztonságosabbá teszi a bejelentésekkel kapcsolatos felhasználói adatkezelést.

A NISZ szerint a felhasználók számára most az is nagy előnyt jelent, hogy a rendszer automatikusan frissíti az új űrlap verziókat. Az alkalmazás használata nem igényel semmilyen speciális tudást, ugyanakkor számos olyan automatikus ellenőrző funkcióval rendelkezik, ami egyszerűvé és megbízhatóvá teszi működését.

A bejelentés szerint a mobil app megújult verziója olyan többletfunkciókat is tartalmaz, amelyek tömeges bejelentés esetén segítik a bejelentésre kötelezett munkáltatókat, miközben gondoskodnak az alkalmazásban kezelt személyes adatok megfelelő szintű védelméről. A kényelmi szolgáltatások közül kiemelik az EFO pro egy másik friss funkcióját is, ami lehetőséget teremt az adatállományok előállítása közvetlenül a könyvelői programokhoz.
 


Az EFO pro az Apple AppStore és a Google Play alkalmazásáruházakban is elérhető. Az alkalmazás használatával kapcsolatban a NISZ YouTube-csatornáját érdemes böngészni.

Közösség & HR

Mennyit is keres most egy IT-szakember? Itt egy válasz...

A No Fluff Jobs állásportál friss felmérése szerint továbbra is sokat, és ezt most maguk az alkalmazottak erősítették meg.
 
Hirdetés

Van olyan tanácsadó, aki pénzt hoz?!

Pedig külső szemlélőként csak annyit mutat meg, hogy miből van hiány és miből van fölösleg. Ám ha szoftverlicencekről van szó, ez százmilliókat is érhet – megtakarításban.

Érdemes-e használt szoftvert venni a vállalatnak? És ha igen, hogyan? Egy biztos, nem úgy, mint egy használt autót.

a melléklet támogatója az IPR-Insights

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.