Egy amerikai állásportál elemezte a CIO pozíciókra vonatkozó álláshirdetéseket: a technikai felkészültség fontos, de nem elégséges. Mások szerint egyenesen sokadrangú kérdés. Kinek van igaza?

Jó hír az informatikai vezetőknek (CIO – Chief Information Officer), hogy a digitális transzformációs láz felértékelte a szerepüket. Végrehajtó-kiszolgáló szerepkörből ismét visszakerültek az üzleti döntéshozók mellé, bár a kasszát továbbra is szigorúan őrzik a pénzügyi vezetők, és az egyéb területek (pl. termékfejlesztés, marketing, HR stb.) irányítói sem akarnak feltétlenül lemondani arról a szerzett jogukról, hogy beleszóljanak az IT-fejlesztésekbe. De már kisebb az önállóságuk, mert a játékszabályokat egyre inkább a CIO-k írják.

A CIO-k vállalaton belüli pozíciójának megváltozásával azonban a velük szemben támasztott követelmények is átalakultak. Ma már nem elég érteni az „informatikához” – jelentsen itt az informatika bármit is.

Álláshirdetésekben is lecsapódnak a változások

Az Indeed.com nevű amerikai állásportál elemezte egy év CIO pozícióra kiírt álláshirdetéseit, hogy kiderítsék, milyen képességeket várnak el a vállalatok egy informatikai felső vezetőtől. Bár a végső listán szerepelnek konkrét technológiákkal kapcsolatos elvárások – leggyakrabban a nagy vállalati szoftverek, például az Oracle és az SAP rendszereinek az ismerete –, sokkal hangsúlyosabbak a nem technológiai képességek.

A tíz leggyakoribb megkövetelt képességet tartalmazó lista élére a projektmenedzsment került. Aztán sorrendben az agolis módszertan ismerete, a vállalati szoftverek fejlesztésének irányításában szerzett jártasság, költségvetés-tervezés és toborzási (HR!) képességek jönnek. A lista utolsó négy helyezettje pedig általánosabb vagy konkrét technológiákban való jártasság: hatodik helyen az üzleti intelligencia, majd az SAP, a VMware, az adattárházzal kapcsolatos képességek, végül a SharePoint ismerete került.

Az Indeed alelnöke, Paul Wolfe úgy összegezte, hogy ma már a vezetői, az üzleti és a technológiai képességek optimális elegyét várják el a CIO-któl a vállalatok. Ebben nincs semmi meglepő, hiszen valami olyasfélét várnak az informatikai vezetőtől, hogy az üzleti célokkal összhangban dolgozzon ki olyan fejlesztési stratégiákat, amelyek sikerre viszik a vállalat digitális transzformációját.

Hasonlót tapasztalt? Más a véleménye? Írja meg!

Mi pedig a CIO Klub szolgáltatásunk segítségével eljuttatjuk CIO kollégáinak is. Véleményét az info˙(at) bitport.hu mailcímre küldje tárgyként "CIO Klub"-ot megadva.

A Bitport Szerkesztősége

Ehhez azért kell olyan informatikai vezető, aki üzletileg is felkészült, mert a digitális transzformáció az üzleti modellre is hatással lesz.

Nem árt némi szkepticizmus

A Forrester Research alelnöke és vezető elemzője, J.P. Gownder meglehetősen radikális véleményt fogalmazott meg a listáról a a TechTargetnek. Retrográd, és csak a rövid távú szempontokat veszi figyelembe az, aki ilyen feltételek alapján keres vállalatához CIO-t. Szerinte több olyan képesség hiányzik, amely kulcsfontosságú akkor, amikor épp belépünk az átfogó automatizálás korszakába. Kritikus lesz például a szervezetirányítás a mesterséges intelligencia korszakában, vagy az folyamatautomatizálással kapcsolatos képességek a robotikával összefüggésben.

A HR-szakértők más szempontból kifogásolják a listát. Az általános tapasztalat, hogy a CIO-k bizonyos kulcsfontosságú rendszerek, például az ERP kiválasztási folyamatába nagyon mélyen beleássák magukat, hiszen általában szorosan érinti az adott vállalat core tevékenységét – és ez indokolja is az SAP megjelenését a listán –, de egy SharePoint vagy egy VMware mélyebb ismerete teljesen fölösleges.

Pedig egy CIO számára egyre fontosabbak a soft skillek, mondja Bruce Robertson, a Gartner kutatási alelnöke, egy januári podcastjában (Must-Have Skills for Today’s CIOs). A CIO-k ugyanis egyre inkább üzleti vezetők lesznek, így sokkal inkább az a feladatuk, hogy úgy irányítsák a szervezetet, hogy mindenki motivált legyen a növekedésben, proaktívan és cselekvő módon működjön közre a digitális transzformáció folyamatában.

Belülről is hasonlóan látják

A CIO szakma belülről is inkább utóbbi véleményekkel ért egyet. Bár fontosak az állásajánlatokban szereplő készségek, a gyakorlatban sem a technológiai felkészültség, sem az üzleti felkészültség nem olyan fontos, mint a csapatépítés. A CIO legyen olyan, mint egy jó edző, mondta egy IT-vezető az amerikai lapnak: egy olyan személy kell legyen, aki érti érti az üzleti célokat, azok figyelembe vételével felépít olyan szakértő csapatokat, melyekre támaszkodhat.

A CIO-nak nem azt kell tudnia, hogy hogyan működik a vállalat által használt SAP szoftver, hanem azt a logikát kell átlátnia, ahogyan integrálódik a teljes vállalati infrastruktúrába. És meg kell találnia azokat a szakembereket, akik mélyen értik a rendszer részleteit – és akikben megbízik.

Ma már a CIO sokkal inkább menedzser, mint technikus. Inkább coach és mentor, mint az az ember, aki a legtöbbet tudja minden részletkérdésről. Azt kell biztosítania, hogy legyenek megfelelő szakemberek, azok azon a területen és pozícióban dolgozzanak, ahol tudásuk a legjobban érvényesül. És jónak kell lennie a feladatok delegálásában, hogy mindig az adott feladatra legalkalmasabbnak ossza le a feladatot.

A CIO szerep azonban erősen függ a vállalatmérettől is. Kisebb a szervezeteknél ugyanis kisebb csapat esetén, amikor sok technológiai kompetencia hiányzik a szervezetből, a CIO is óhatatlanul közelebb kell kerüljön a hardverekhez és szoftverekhez.

Közösség & HR

Rugalmasan korlátos csomagokra váltott a Telenor

Az új kézbe került szolgáltatónál a vezetőség után a terifacsomagoknál is frissítenek. A korlátlan adatforgalmat jó áron biztosító Hello Data megy, helyébe rugalmasabb, de drágább konstrukciók lépnek.
 
Hirdetés

Az ipar digitalizációja a munkaerőpiacot is átformálja

A digitalizáció, amely hamarosan az élet minden területét áthatja, a legelsők között az ipar újabb forradalmát indította el. A folyamat újfajta tudással felvértezett szakembereket igényel. Őket várja folyamatosan bővülő budapesti Industry X.0 csapatába az Accenture is.

Hirdetés

Gépek között, avagy az API kommunikáció rejtett buktatói

Az API kommunikáció biztonsági aspektusaira egyelőre nincsenek egzakt válaszok, de a Balasys megoldása segít a kikerülhetetlenné váló, API-k által jelentett biztonsági kockázatok kezelésében.

A fintech vállalkozásokat helyzetbe hozó európai uniós direktíva általánosságban nem ront a biztonsági helyzeten a bankok szerint. Bizonyos támadási formák azonban elszaporodhatnak, ha nem vigyázunk.

a melléklet támogatója a Balasys

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.