Kiderült, hogy az Appel egy rendkívül kis kapacitású akkut épített az órába.

Elérkezett a várva várt nap, megindult az előrendelt Apple Watchok kiszállítása, és egyes, előre kijelölt üzletekbe betérve is meg lehet vásárolni az órát. A sajtó amerikai képviselői már pár héttel ezelőtt hozzájuthattak a tesztpéldányokhoz, megjelentek az első tesztek, amelyek vegyes képet festettek le az Apple új termékéről.

Az egyik leggyakrabban előkerülő kifogás az Apple Watch akkumulátorának teljesítményét érinti. A  gyártó hivatalosan azt kommunikálta, hogy akár 18 órára is elegendő egyetlen töltés, a tapasztalatok ezzel szemben azt mutatják, hogy ennél sokkal rövidebb ideig tartható életben az óra egy töltéssel. Az Apple a technikai jellemzők között nem jelöli, hogy pontosan milyen akkumulátor dolgozik benne, bár ez az összes többi gyártóra igaz: senki sem szívesen adja közre, hogy milyen kapacitású energiaforrás van az órákban.

Az akku eltávolítás előtt (forrás: iFixit)

Az iFixit csapatának köszönhetően azonban egyetlen fontosabb elektronikai eszköz összetétele sem maradhat titokban. A szervizeléshez szükséges eszközöket, szerszámokat forgalmazó cég az összes nevesebb készüléket szétszedi rögtön megjelenés után, amivel egyrészt beszámol arról, hogy mennyire nehezen (könnyen) szerelhető az adott termék, másrészt fény derül a komponensek pontos típusára, származására.

Jobbra a kijelző panel, balra a gondosan elhelyezett Taptic Engine felirat (Forrás: iFixit)

A képekkel, leírásokkal dokumentált folyamat egyértelművé tette, hogy miért problémás az Apple Watch üzemideje. Nos, azért, mert egy mindössze 205 mAh-s akku került bele, ami még az okosórák mezőnyében is gyengének számít. Az iFixit korábbi tapasztalatai szerint az LG G Watch R 410, a Samsung Gear Live és a Moto 360 300 mAh-s akkumulátort kaptak, amelyekhez képest és az Apple Watch funkcióit ismerve a 205 valóban kevésnek tűnik. Összehasonlításként érdemes megjegyezni, hogy az e-ink kijelzős, tehát nagyságrendekkel kisebb energiaigényű Pebble első kiadásába egy 130mAh-s akkumulátor került.

Akit érdekel, hogy milyen komponensekre szedhető szét az Apple órája, azokat pontosan milyen paraméterek jellemzik és honnan származnak, az nézze végig az iFixit beszámolóját.

 

Konzumer tech

A falakon is átlátnak majd az izraeli katonák

Egy új fejlesztés valós időben, az alanyok mozgását is követve azonosítja az "élő objektumokat" a cementen és betonon keresztül.
 
Éltek már vissza a bankkártyaadataival? Ha nem, akkor azt nagy valószínűséggel egy csalásfelderítő rendszernek köszönheti.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.