Újabb kormányzati projekt vette kezdetét. Elindult a FAIR-projekt az egységes Fejlesztéspolitikai Adatbázis és Információs Rendszer, valamint a Nemzeti Pályázatkezelő Rendszer (NPR) kiépítésére.
Közös sajtótájékoztatón jelentette be ma a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ), a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) és a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ), hogy elindulhat „ A fejlesztéspolitika egységes informatikai támogatása (FAIR)” nevű projekt, amelytől a majd 2014-2020. között rendelkezésre álló uniós források pályáztatási rendszerének egyszerűsítését és gyorsítását várja az állam. A brüsszeli pénz 60 százalékát gazdaságélénkítésre, 40 százalékát fejlesztésre tervezné fordítani a kormány.

Egyablakos rendszer
A tervek szerint az idén megépülő rendszer segítségével több ezer hazai és uniós támogatási konstrukció, közel százezer projekt adata lesz gyorsan lekérdezhető és átlátható. Az adatbázison keresztül a döntéshozó egyablakos rendszerben teheti közzé a pályáztatással kapcsolatos összes információt, a pályázó pedig a webes felületen folyamatosan nyomon követheti a pályázatok aktuális állását.

A rendszer más központi adatbázisokkal összekapcsolva automatikusan le tudja kérni a pályázathoz szükséges dokumentumokat, cégkivonatot, tulajdoni lapot, vagy az adóhivatali nullás igazolást is, ezek beszerzése a jövőben már nem a pályázó dolga lesz. A projekt második eleme az NPR révén pedig létrejön az egységes pályázatkezelést biztosító ügyviteli és monitoring rendszer.

A nyertesek
Az idén decemberre elkészülő beruházás operatív irányításával megbízott KIFÜ már meg is állapodott a program kivitelezőivel. A 2,33 milliárd forint összköltségű, 86,6 százalékban uniós pénzből megvalósuló projektben három cég nyert. Az alkalmazásfejlesztési, hardver és oktatási feladatokat közös ajánlatuk révén 1,9 milliárd forint értékben a WELT2000 Kft, illetve az iFlow Kft. végzi el. Közülük a 18 éve alakult budaörsi székhelyű WELT2000 Kft. már több hasonló állami megbízású referenciával rendelkezik. Rajtuk kívül még egy piaci szereplőt vontak be, a ma már ugyancsak budaörsi székhelyű Kürt Zrt-t., amely a projekthez kapcsolódó minőségbiztosítási feladatokat látja el 61 millió forintért.

E-közigazgatás az Infotér konferencia fókuszában
Jövő ősszel indul a kormányzati csoportmunka

Minden bitcoinos tranzakció felszippanthat egy úszómedencére való vizet

A kriptovalutához kapcsolódó vízfelhasználás egy friss tanulmány szerint 166 százalékkal emelkedett 2020 és 2021 között, az átmeneti visszaesést követően pedig 2023-ban is új rekordot dönt majd.
 
Ez a kkv-k problémája világszerte. A megoldásszállítók pedig rendszer a széttagoltságra, a sok egyedi igényre, és az ebből eredő magas fejlesztési és támogatási költségekre panaszkodnak.

a melléklet támogatója a Yettel

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.