A Rollable Flex panel mérete az ötszörösére is megnövelhető, ehhez pedig csak ki kell görgetni, mint egy tekercset.

A Samsung Display kedden új típusú OLED paneleket jelentett be a különböző alkalmazási területeken, amelyek között ott van a gyártó első, okostelefonokhoz, táblagépekhez vagy más mobil eszközökhöz tervezett, feltekerhető kijelzője is. A kör keresztmetszetű tengelyre csavart Rollable Flex alapból 49 mm-es mérete egészen 254,4 mm-ig húzható ki, hasonlóan egy tekercshez, amivel egy nagyságrendben okostelefon méretű termék panelje a tablet kategóriába bővíthető, és a vonatkozó közlemény szerint kiterítve monitorként is használható.

A Samsung ennek kapcsán kiemeli, hogy az összecsukható és elcsúsztatható képernyőkkel szemben az új megoldás már több mint ötszörös skálázhatóságot kínál, vagyis ezen keresztül egy nagy méretű kijelzőt lehet hordozható formába alakítani. A technológiát a ma kezdődő Display Week 2023 rendezvényen mutatják be Los Angelesben a Samsung más újdonságai, például a Flex In & Out OLED panelek mellett, amelyek befelé és kifelé is 360 fokban hajthatók, szükségtelenné téve a kettéhajtható telefonokban alkalmazott külső fedőképernyőt.

Új jelentést kap az ujjlenyomatos képernyő

Ez utóbbi azért különösen érdekes, mert a másik réteg elhagyása karcsúbb és könnyebb telefonokat eredményez. Egy másik megközelítés a tavaly megjelent Flex Hybrid technológia legfrissebb alkalmazása, amelyik a Samsung szerint ugyanazon a panelen belül egyesíti az összecsukható és elcsúsztatható technológiát, nagyobb képernyőméretet biztosítva a kompakt eszközökben. A közleményben emellett szerepel a Slidable Flex Solo OLED panel is, amelynek segítségével egy 13 hüvelykes táblagép akár 17 hüvelykes képernyővé bővíthető.

A Samsung Display az eseményen kiállítja a csúcskategóriás tévékbe szánt, 77 hüvelykes QD-OLED-kijelzőjét és a hordozható eszközökhöz tervezett Sensor OLED kijelzőt is. Ez utóbbi a képernyőn bárhol képes felismerni az ujjlenyomatokat, ami újdonság a kereskedelmi forgalomban kapható, az ujjlenyomat-érzékelőket modulként tartalmazó kijelzőktől. A Samsung a Sensor panelekbe a teljes képernyőt lefedve építi be az érzékelőket, amelyek révén a pulzusszámot, a vérnyomást vagy a stresszszintet is információvá alakíthatja.

Konzumer tech

A szankciók ellenére képes csipgyártását fejleszteni a Huawei

Sajtóértesülések szerint a kevésbé fejlett technológiát igénylő kamerás megfigyelő rendszerek piacára újult erővel tért vissza a kínai óriás csipgyártó részlege.
 
Hirdetés

Acronis webinárium az AI-vezérelt kibertámadások kivédéséről

Csatlakozzon 2023. szeptember 26-án az Acronis és a RelNet Technológia Kft. közös szervezésű, exkluzív webináriumához, melynek témája a mesterséges intelligencia által vezérelt kibertámadások hatásainak kezelése lesz.

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

A felhő elhozta a webalkalmazások és a mikroszolgáltatásokra épülő architektúra aranykorát – és egy új, súlyos kockázati elemmel is bővült az IT-infrastruktúra.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Kilátások az Dunától keletre – állás Gyöngyös városában

A munkalehetőségek terén az ország különböző régiói meglehetősen eltérő lehetőségeket kínálnak, mind mennyiségben, mind minőségben. Ebből a szempontból a legtöbb szó a Dunától keletre lévő területekről esik, ám természetesen itt is találhatók kedvező állás opciók.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.