A Rollable Flex panel mérete az ötszörösére is megnövelhető, ehhez pedig csak ki kell görgetni, mint egy tekercset.
Hirdetés
 

A Samsung Display kedden új típusú OLED paneleket jelentett be a különböző alkalmazási területeken, amelyek között ott van a gyártó első, okostelefonokhoz, táblagépekhez vagy más mobil eszközökhöz tervezett, feltekerhető kijelzője is. A kör keresztmetszetű tengelyre csavart Rollable Flex alapból 49 mm-es mérete egészen 254,4 mm-ig húzható ki, hasonlóan egy tekercshez, amivel egy nagyságrendben okostelefon méretű termék panelje a tablet kategóriába bővíthető, és a vonatkozó közlemény szerint kiterítve monitorként is használható.

A Samsung ennek kapcsán kiemeli, hogy az összecsukható és elcsúsztatható képernyőkkel szemben az új megoldás már több mint ötszörös skálázhatóságot kínál, vagyis ezen keresztül egy nagy méretű kijelzőt lehet hordozható formába alakítani. A technológiát a ma kezdődő Display Week 2023 rendezvényen mutatják be Los Angelesben a Samsung más újdonságai, például a Flex In & Out OLED panelek mellett, amelyek befelé és kifelé is 360 fokban hajthatók, szükségtelenné téve a kettéhajtható telefonokban alkalmazott külső fedőképernyőt.

Új jelentést kap az ujjlenyomatos képernyő

Ez utóbbi azért különösen érdekes, mert a másik réteg elhagyása karcsúbb és könnyebb telefonokat eredményez. Egy másik megközelítés a tavaly megjelent Flex Hybrid technológia legfrissebb alkalmazása, amelyik a Samsung szerint ugyanazon a panelen belül egyesíti az összecsukható és elcsúsztatható technológiát, nagyobb képernyőméretet biztosítva a kompakt eszközökben. A közleményben emellett szerepel a Slidable Flex Solo OLED panel is, amelynek segítségével egy 13 hüvelykes táblagép akár 17 hüvelykes képernyővé bővíthető.

A Samsung Display az eseményen kiállítja a csúcskategóriás tévékbe szánt, 77 hüvelykes QD-OLED-kijelzőjét és a hordozható eszközökhöz tervezett Sensor OLED kijelzőt is. Ez utóbbi a képernyőn bárhol képes felismerni az ujjlenyomatokat, ami újdonság a kereskedelmi forgalomban kapható, az ujjlenyomat-érzékelőket modulként tartalmazó kijelzőktől. A Samsung a Sensor panelekbe a teljes képernyőt lefedve építi be az érzékelőket, amelyek révén a pulzusszámot, a vérnyomást vagy a stresszszintet is információvá alakíthatja.

Konzumer tech

Megint szintet léphet az űrből történő leskelődés

A megfigyelő államnak lassan az okozza majd a legnagyobb problémát, hogy a kémdrónok ne repüljenek bele a kémműholdak fotóiba.
 
Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.