A Rollable Flex panel mérete az ötszörösére is megnövelhető, ehhez pedig csak ki kell görgetni, mint egy tekercset.
Hirdetés
 

A Samsung Display kedden új típusú OLED paneleket jelentett be a különböző alkalmazási területeken, amelyek között ott van a gyártó első, okostelefonokhoz, táblagépekhez vagy más mobil eszközökhöz tervezett, feltekerhető kijelzője is. A kör keresztmetszetű tengelyre csavart Rollable Flex alapból 49 mm-es mérete egészen 254,4 mm-ig húzható ki, hasonlóan egy tekercshez, amivel egy nagyságrendben okostelefon méretű termék panelje a tablet kategóriába bővíthető, és a vonatkozó közlemény szerint kiterítve monitorként is használható.

A Samsung ennek kapcsán kiemeli, hogy az összecsukható és elcsúsztatható képernyőkkel szemben az új megoldás már több mint ötszörös skálázhatóságot kínál, vagyis ezen keresztül egy nagy méretű kijelzőt lehet hordozható formába alakítani. A technológiát a ma kezdődő Display Week 2023 rendezvényen mutatják be Los Angelesben a Samsung más újdonságai, például a Flex In & Out OLED panelek mellett, amelyek befelé és kifelé is 360 fokban hajthatók, szükségtelenné téve a kettéhajtható telefonokban alkalmazott külső fedőképernyőt.

Új jelentést kap az ujjlenyomatos képernyő

Ez utóbbi azért különösen érdekes, mert a másik réteg elhagyása karcsúbb és könnyebb telefonokat eredményez. Egy másik megközelítés a tavaly megjelent Flex Hybrid technológia legfrissebb alkalmazása, amelyik a Samsung szerint ugyanazon a panelen belül egyesíti az összecsukható és elcsúsztatható technológiát, nagyobb képernyőméretet biztosítva a kompakt eszközökben. A közleményben emellett szerepel a Slidable Flex Solo OLED panel is, amelynek segítségével egy 13 hüvelykes táblagép akár 17 hüvelykes képernyővé bővíthető.

A Samsung Display az eseményen kiállítja a csúcskategóriás tévékbe szánt, 77 hüvelykes QD-OLED-kijelzőjét és a hordozható eszközökhöz tervezett Sensor OLED kijelzőt is. Ez utóbbi a képernyőn bárhol képes felismerni az ujjlenyomatokat, ami újdonság a kereskedelmi forgalomban kapható, az ujjlenyomat-érzékelőket modulként tartalmazó kijelzőktől. A Samsung a Sensor panelekbe a teljes képernyőt lefedve építi be az érzékelőket, amelyek révén a pulzusszámot, a vérnyomást vagy a stresszszintet is információvá alakíthatja.

Konzumer tech

MI buktatja le a tudományos cikkeket író ChatGPT-t

Sárkány ellen sárkányfű - gondolta egy tudóscsapat, és betanított egy algoritmust arra, hogy kiszúrja a generatív mesterséges intelligenciával gyártott kamu tudományos cikkeket.
 
Hirdetés

Sokkolja a magyar cégeket, hogy ilyen támogatás is létezik

Mennyibe kerülhet, hogy a hoszting szolgáltató éjjel-nappal 60 másodpercen belül felvegye nekünk a telefont, és vezető rendszergazdái azonnal foglalkozzanak a problémánkkal? A vshosting~ szerint nem is biztos, hogy annyira sokba.

Valószínűleg soha. A piackutatók szerint a felhő mellett is dinamikusan növekszik a hosting iránti igény.

a melléklet támogatója a vshosting

Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.