Az ismert szakember mindössze 49 éves volt.

Elhunyt Papp Péter, a Kancellár.hu Zrt. alapító vezérigazgatója. Vezetője halálát a vállalat jelentette be. Papp Péter Nagykárolyban született, és iskoláit is ott kezdte. Már Magyarországon, a hatvani Bajza József Gimnáziumban érettségizett, majd az ELTE-n programozó matematikusként végzett, valamint a londoni Open Universityn tanult menedzsmentet. Egyetemi tanulmányait követően a pénzügyi szektorban tett kitérő után az informatika területén töltött be több cégnél vezetői pozíciót.

2002-ben úgy döntött, hogy megvalósítja régóta dédelgetett tervét: alapít egy platform-, gyártó- és termékfüggetlen, kizárólag információbiztonsággal foglalkozó gazdasági társaságot. Ez a cég lett Kancellár.hu Informatikai Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság, amely a Deloitte felmérése alapján egymás után két alkalommal 2008-ban és 2009-ben is egyike volt az 50 legdinamikusabban fejlődő közép-európai technológia cégnek. A vállalatot 2008-ban alakították át Zrt.-vé.

Papp Péter fontosnak találta az információbiztonsággal kapcsolatos ismeretterjesztést és tudatformálást is. Átvette és átalakította a Hacktivity Kft.-t, amely a régió egyik legtekintélyesebbé növő információbiztonsági konferenciáját szervezi. Hasonló célok vezették abban is, hogy 2012-ben több társával megalapították a TEDxDanubia Nonprofit Kft.-t, mellyel évekig unikális keretet biztosított a TEDx előadásoknak Magyarországon. Tizenegy éve így beszélt önmagáról és terveiről egy interjúban: "Az én generációm álma az volt, hogy 45 éves korára hátradőlhessen, és az utolsó cseppig kiélvezze a karrierje gyümölcseit. Én 89 évesen akarom az utolsó bizniszt megkötni és csak aztán hátradőlni. Nekem ez az életem."

"Papp Péter 2022 szeptember 18-án rövid súlyos betegség következtében elhunyt. Álmait már nélküle kell megvalósítanunk" – írja a közlemény, utalva a szakember LinkedIn-en közzétett jelmondatára: "I had a dream: to build the market leader infosec company in Hungary. I have a dream: to build the market leader infosec company in EMEA."

Nyugodjék békében!

Közösség & HR

Az Apple is kénytelen volt feladni a teljes önvezetésről szóló terveit

Nem csak a saját márkás járművek megjelenésének a céldátumát tolták odébb, de a Bloomberg szerint azt is elengedték, hogy belátható időn belül megvalósítsák a legmagasabb szintű autonómiát.
 
Hirdetés

Innováció az integrációban

Interjú a mobilitás app integráció szakértő e6 Integrations ügyvezetőivel.

Bár az 5G-s beruházások megtérülését biztosító alkalmazási területeket még a szolgáltatók és az ügyfelek is keresik, a fejlesztési kényszer megvan, mert aki ebből kimarad, lemarad.

a melléklet támogatója a Yettel

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.