A közösségi polip tavaly még nagy lendülettel igyekezett megvetni a lábát a területen, ám az ötlet gyorsan a kukában kötött ki.

Nem minden változik aranybányává, amihez a Facebook nyúl. Legalábbis ezt mutatja, hogy a közösségi hálózat körülbelül egyévnyi működés után leállítja podcastos szolgáltatásait. A hírt a Bloombergnek az anyavállalat Meta erősítette meg. A nyilatkozatból kiderül, hogy jövő hét elején már nem lehet újabb adásokat felvinni a platformra, június 3-án pedig mindent eltávolítanak.

A hangos szolgáltatások egyéb vetületei, a rövid anyagokra kitalált Soundbites és az általános központként funkcionáló Audio hub "valamikor az elkövetkező hetekben" kerül lakat alá. A Live Audio Rooms szolgáltatás pedig beolvad a Facebook Live tartalmai közé. Hazai felhasználóknak mindez persze nem jelent majd hatalmas változást, hiszen az említett szolgáltatások jobbára csak az Egyesült Államok területén működtek.

A fentiek kapcsán érdemes feleleveníteni a Meta szóvívőjének még áprilisban tett nyilatkozatát, miszerint a tavaly indított audio szolgáltatásokat pozitívan fogadta a közönség. A bezárásról szóló híreket azzal kommentálta a cég, hogy szeretnének a "legjelentősebb élményekre" koncentrálni. Ami magyarra fordítva annyit tesz, hogy a vállalat nem lát annyi lehetőséget ebben a szegmensben, mint a kiterjesztett- és virtuális valóság által uralt, mostanában gyakran emlegetett metaverzumban. Illetőleg fontos feladat lenne a Facebooknál az is, hogy az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő TikTok térnyerését valamiképpen megállítsák.

Sok a jóból

A podcastos terveknek nyilván nem tett jót az sem, hogy a területen már bőven akadnak beágyazott, komoly felhasználói bázissal, széles repertoárral rendelkező riválisok (elég csak az Apple-t és a Spotify-t említeni). A hangos közösségi csevegésre kitalált Clubhouse sikerét pedig nem csupán a Facebook irigyelte meg, de egy sor másik szereplő is igyekezett meglovagolni a trendet azzal, hogy saját megoldással állt elő (Twitter Spaces, Reddit Talk stb.). Egy ilyen sűrű mezőnyben pedig még egy akkora behemótnál sem garantált a siker, mint amilyenné a Facebook vált az elmúlt évtizedben.

Közösség & HR

Újabb aranybányát hódítana meg magának a TikTok

A platformon állítólag világszerte megjelennek majd a játékok is, amelyeket elsőként Vietnámban tesztelnek. Ez újabb óriási bevételeket jelentene a TikToknak, és még jobban a képernyő elé szögezné vele milliárdnyi felhasználóját.
 
Veszélyek garmadája bújik meg a webes alkalmazások és az alkalmazásprogramozási interfészek közötti forgalomban. Ezek kiszűrésére és hatástalanítására szerencsére egyre hatékonyabb eszközökkel rendelkezünk.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.