Tegnap éjféltől megszűnt a UPC Magyarország márkanév. Április 1-étől mindenütt elfoglalja helyét a Vodafone felirat.

Április elsejétől a névváltoztatással végleg lezárul a Vodafone és a UPC magyarországi összeolvadása.

Ahogy azt a Bitport is megírta, tavaly nyáron feltételekhez kötve, de az európai szabályzó hatóságok is rábólintottak, hogy a Vodafone 19 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global vezetékes üzletágát Csehországban, Németországban, Magyarországon és Romániában.

A mai névváltással közel 22 éves történet zárult le. A UPC Magyarország Kft.-t 1998-ban jött létre a Kábelkom és a Kábeltel egyesülésével az amerikai Liberty Global leányvállalataként. A cégnév azonban csak később vált a cég által nyújtott szolgáltatások általános márkanevévé - 2000-ben indított internetszolgáltatása például sokáig Chello néven futott. A vállalat jelenlegi pozícióját egy sor felvásárlással érte el. A legjelentősebb felvásárlása a Monor Telefon Társaság megszerzése volt 1999-ben, de szintén fontos lépés volt, hogy 2010-ben megvásárolta a FiberNettől a kábelhálózata harmadát, majd egy évvel később 50 településen a szolgáltatásokat is.

Országos triple play, azaz egy kézből televízió-, internet- és telefonelőfizetést is kínáló szolgáltatóvá 2005-ben vált, és 2008-ban jelentek meg tévés kínálatában a DVD felbontású SD és nagyfelbontású HD kábelcsatornák.

Miután tavalyi júliusban az Európai Bizottság is jóváhagyta a Vodafone ajánlatát, Magyarországon augusztusban meg is kezdődött a két cég összeolvadása. A Vodafone Magyarország vezérigazgatója, Amanda Nelson pedig már tavaly ősszel megerősítte, hogy a UPC nevet még a tavasz folyamán ki is vezetik a piacról. Azóta megjelentek az első integrált csomagok is a Vodafone kínálatában.

A Facebookon búcsúznak

A UPC a mintegy 140 ezer követővel bíró Facebook-oldalán búcsúzott.
 


"Mint azt bizonyára tudjátok, a UPC Magyarország és a Vodafone Magyarország tavaly augusztus óta egy cégcsoport, és április 1-jétől a UPC szőröstül-bőröstül beolvad a Vodafone-ba. Szeretnénk megköszönni minden előfizetőnknek a hűségüket és hogy követték oldalunkat hétről hétre. Természetesen a tartalmak nem fognak eltűnni április 1-től sem, ahogy az előfizetés feltételei is változatlanok maradnak. Minden új információt a Vodafone Facebook-oldalán találhattok meg."

Hirdetés
Piaci hírek

Hatott a felháborodás: nem mér egyéni teljesítményeket a Productivity Score

A Microsoft bejelentette, hogy visszavesz a funkcióból: mostantól csak szervezeti szinten ad összesített adatokat a produktivitásról.
 
Hirdetés
Jó hír: ehhez rendelkezésre állnak a megfelelő eszközök. Az általánossá váló távmunka még jobban ráirányította a figyelmet, hogy az adatok biztosítása nem csak a cloud szolgáltatók, hanem legalább akkora részben a megrendelők felelőssége is.

a melléklet támogatója a Servergarden

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.