Tegnap éjféltől megszűnt a UPC Magyarország márkanév. Április 1-étől mindenütt elfoglalja helyét a Vodafone felirat.

Április elsejétől a névváltoztatással végleg lezárul a Vodafone és a UPC magyarországi összeolvadása.

Ahogy azt a Bitport is megírta, tavaly nyáron feltételekhez kötve, de az európai szabályzó hatóságok is rábólintottak, hogy a Vodafone 19 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global vezetékes üzletágát Csehországban, Németországban, Magyarországon és Romániában.

A mai névváltással közel 22 éves történet zárult le. A UPC Magyarország Kft.-t 1998-ban jött létre a Kábelkom és a Kábeltel egyesülésével az amerikai Liberty Global leányvállalataként. A cégnév azonban csak később vált a cég által nyújtott szolgáltatások általános márkanevévé - 2000-ben indított internetszolgáltatása például sokáig Chello néven futott. A vállalat jelenlegi pozícióját egy sor felvásárlással érte el. A legjelentősebb felvásárlása a Monor Telefon Társaság megszerzése volt 1999-ben, de szintén fontos lépés volt, hogy 2010-ben megvásárolta a FiberNettől a kábelhálózata harmadát, majd egy évvel később 50 településen a szolgáltatásokat is.

Országos triple play, azaz egy kézből televízió-, internet- és telefonelőfizetést is kínáló szolgáltatóvá 2005-ben vált, és 2008-ban jelentek meg tévés kínálatában a DVD felbontású SD és nagyfelbontású HD kábelcsatornák.

Miután tavalyi júliusban az Európai Bizottság is jóváhagyta a Vodafone ajánlatát, Magyarországon augusztusban meg is kezdődött a két cég összeolvadása. A Vodafone Magyarország vezérigazgatója, Amanda Nelson pedig már tavaly ősszel megerősítte, hogy a UPC nevet még a tavasz folyamán ki is vezetik a piacról. Azóta megjelentek az első integrált csomagok is a Vodafone kínálatában.

A Facebookon búcsúznak

A UPC a mintegy 140 ezer követővel bíró Facebook-oldalán búcsúzott.
 


"Mint azt bizonyára tudjátok, a UPC Magyarország és a Vodafone Magyarország tavaly augusztus óta egy cégcsoport, és április 1-jétől a UPC szőröstül-bőröstül beolvad a Vodafone-ba. Szeretnénk megköszönni minden előfizetőnknek a hűségüket és hogy követték oldalunkat hétről hétre. Természetesen a tartalmak nem fognak eltűnni április 1-től sem, ahogy az előfizetés feltételei is változatlanok maradnak. Minden új információt a Vodafone Facebook-oldalán találhattok meg."

Piaci hírek

Örülne, ha lenne a szívének egy digitális ikertestvére?

A neves amerikai hosszútávfutó, Desiree "Des" Nicole Linden szívének már megvan a digitális párja.
 
Hirdetés

Ráfizetünk, ha a védelmen spórolunk!

Ha a védelmen spórolunk, kiberbűncselekmény áldozatává válhatunk. A Sophos MRD (észlelő és helyzetkező) szolgáltatása védelmet nyújt.

Összeurópai szabályozás készteti a cégeket a biztonságosabb informatikai működésre, de a megvalósításhoz nemcsak technológia, hanem emberek is kellenek.
Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.