A világ egyik legnépesebb informatikai seregszemléjéként számon tartott kiállítást a szervezők a koronavírussal kapcsolatos kockázatok és problémák miatt kényszerülnek rövidebbre zárni.

Ezekben az órákban indul Los Angelesben a 2022-es CES, avagy hosszabb nevén, a Consumer Electronics Show. A nagy múltú rendezvény hagyományosan az újságíróknak szánt céges bemutatókkal kezdődik, a szélesebb közönség számára csak pár nappal később nyílnak meg a kapuk. Idén úgy volt, hogy az utóbbi január 5-től 8-ig fog tartani, ám a szervezők az omikron variáns jelentette kockázatok miatt múlt hét végén közölték, egy nappal lerövidítik a végfelhasználói infokommunikációs termékek, szolgáltatások körül forgó kiállítást.

Tavaly a rendezvényt kizárólag virtuális formában lehetett megtartani a tomboló pandémia miatt, így idén sokan várták a visszatérést a közvetlen kapcsolatfelvételre, személyes benyomások szerzésére sokkal alkalmasabb valós kiállítási térbe. Az élet (és a vírus) azonban felülírta az optimista forgatókönyveket.

Az egészségügyi kockázatokat a rendezvény szervezői alapból igyekeztek minimalizálni egy sor szigorú követelmény beiktatásával. Az idei CES-en csak beoltott, maszkot viselő személyek vehetnek részt, a résztvevőknek pedig a belépést megelőző napon készült gyorsteszttel is igazolniuk kell, hogy nem fertőzöttek. A helyszínen orvosi részleg is van, ahová az esetlegesen fellépő tünetekkel fordulhatnak a látogatók.

Lemondási hullám

A hivatalos kommunikáció alapján nincs összefüggés a két dolog között, azonban mindenképpen érdemes kitérni arra is, hogy 2021 utolsó heteiben egy sor komoly partner döntött úgy, hogy visszalép a helyszíni részvételtől. A teljesség igénye nélkül így határozott például az Amazon, a Google, az Intel, a Lenovo és a Meta (Facebook) is.

A szervezők azonban igyekeztek hangsúlyozni, hogy mindez nem tette üressé a helyszíni kiállítást, hiszen a lemondások ellenére több mint 2200 vállalat szerepel majd élőben. Csak az év utolsó két hetében 143 új partnerrel bővült a CES listája.

A nyers számok alapján valóban sikerülhetett kompenzálni a kiesőket, ám a távol maradó, húzónévként funkcionáló nagyvállalatok és az utolsó pillanatban időben negyedével megrövidített program miatt már a hivatalos nyitás előtt elmondható, hogy nem az idei CES lesz minden idők legsikeresebbje.

Konzumer tech

Bug bounty programot hirdetett a legaktívabb hekkercsoport

Nem ismert sérülékenységek felfedezéséért általában az érintett cégek szoktak fizetni biztonsági szakembereknek. Ebben az esetben viszont egy bűnözői csoport ajánlott díjazást azoknak, akik hajlandók velük együttműködni.
 
Éltek már vissza a bankkártyaadataival? Ha nem, akkor azt nagy valószínűséggel egy csalásfelderítő rendszernek köszönheti.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.