Azonnali és hatékony beavatkozásra volna szükség az IT-képzések terén, mert rémisztő a munkaerőhiány.

Minden területre kihat a magyar munkaerőpiacot egyre nagyobb mértékben sújtó munkaerőhiány. A probléma egyre összetettebb – derül ki az IVSZ belső felméréséből. A napokban publikát felmérés arra tett kísérletet, hogy egy nyitott kérdés segítségével feltérképezze az IKT-munkaerőpiac tünetegyüttesét.

A cégvezetőknek, HR-vezetőknek az alábbi kérdésre kellett választ adniuk: Az elmúlt félévben milyen kihívásokkal találkoztatok, amik a munkaerőhiánnyal vagy munkaerő minőséggel állnak kapcsolatban? A válaszadók a lekérdezési folyamatban szavazhattak mások válaszaira, és természetesen saját válaszokat is hozzáadhattak a közös tudáshoz.

Egyre összetettebb a probléma

Ma már közel sem csak az a probléma, hogy az IT-cégek nem találnak megfelelő képzettségű szakembereket a nyitott pozícióikra, és emiatt lassabban tudnak növekedni. Mint a felmérés egyik résztvevője fogalmazott, cége azért veszít megrendeléseket, mert az elmúlt évekhez képest jóval magasabbak a bérek, ám az ügyfelek egyre nagyobb hányada nem tudja vagy nem akarja megfizetni a szolgáltatások emiatt megemelkedő megajánlott árát.

A válaszok összesítése után hét fontosabb tünet körvonalazódott. Messze a legtöbben, a válaszadók 34 százaléka arra panaszkodott, hogy nem működnek a régi eszközök sem a toborzásban, sem a munkaerő megtartásában. A második helyre az emelkedő bérek problémája futott be: a résztvevők közel 15 százaléka szerint a magas bérek felforgatják (a felmérés megfogalmazása szerint diszruptálják) a piacot.

 
IVSZ - IKT-munkaerőpiaci tünettérkép 2018
Infogram


Közel azonos arányban, de már 10 százalék alatti súlyt kapott három problémakör: 9,8 százalék mondta, hogy az IT-határterületekre nehezen talál munkaerőt, 8,7 százalékuk szerint a pályakezdők tudása gyenge, míg 7,8 százalékuk arra panaszkodott, hogy nincs elég pályázó a nyitott pozíciókra. Ezek mellett felmerült problémaként, hogy a a munkaerőpiacon található tudás elavult, ami szorosan összefügg a hetedik azonosított problémával, tudniillik hogy alacsony a részvétel a felnőttképzésben és a vállalati tréningeken.

A multinacionális cégek előnnyel indulnak

A felmérésben részt vevő cégek a beérkező válaszokat fontosságuk szerint is értékelték. Ebből kiderült, hogy sok korábban alapnak elfogadott probléma nem – vagy nem úgy – létezik. Az egyik legérdekesebb, hogy munkaerőpiacon nem a jelöltek számossága jelenti a legnagyobb kihívást, hanem az, hogy átalakul a munka világa. Már nem lehet ugyanazokkal a juttatási csomagokkal felvenni és megtartani az alkalmazottakat, amik néhány éve még működtek. Ugyanakkor a vállalkozások egy része még mindig azokkal próbálkozik.

Ennek némileg ellenmond, hogy a felmérésben részt vevők többsége egyetértett azzal a megállapítással, hogy nagyon nagy a szakemberhiány az IT-határterületeken. Még az olyan pozíciókkal is gond van, mint a rendszerszervező vagy az architekt.

A piacon a legjobb helyzetben a multinacionális cégek vannak. Érthető módon számukra kevésbé érzékeny kérdés a magyarországi bérek emelkedése – a nyugat-európai vagy tengeren túli szinthez képest a magyarországi bérszínvonal még mindig lényegesen alacsonyabb. Ezeknek a cégek így az árversenyben is jobbak a pozícióik.

Itt rendre felvetődik a munkatársak "elrablása", azaz a munkatársak elcsábítása a konkurensektől – akár tisztességtelen eszközökkel is. A válaszadók több mint kétharmada azonban egyáltalán nem találkozott ezzel a problémával az elmúlt félévben.

Az azonban kiderült, hogy minél kisebb a cégméret, annál nehezebb megtartania a szakembereket. A fluktuáció leginkább a mikrovállalkozásokat sújtja. A kisebb cégméret más szempontból is versenyhátrányt jelent: nem csak egy projekt kivitelezésével lehetnek gondok. Sokszor addig sem jutnak el cégek, hogy árajánlatot adjanak, mert már arra sincs emberük.

Ugyanakkor a kis méretnek van előnyös oldala is: a válaszadók szerint minél kisebb egy cég mérete, annál rövidebb az új emberek betanulási ideje. Az azonban általános probléma, hogy a válaszadók szerint az egyetemről kikerülő szakembereket hosszú ideig, akár a belépésük után egy évig sem lehet a tényleges termelésben hasznosítani, ezért bizonyos oktatási feladatokat kényszerből átvesznek a vállalatok. A válaszadók mintegy 60 százalékánál belső képzésekkel oldják meg a pályakezdők felkészítését, illetve segítik a régebbi dolgozók vállalaton belüli pályamódosítását.

Létezik-e azonnali beavatkozás?

"Azonnali és hatékony beavatkozásra volna szükség az IT képzések terén (egyetem, szakiskola, OKJ), mert rémisztő a munkaerőhiány" – írja az egyik válaszadó. De van-e olyan beavatkozás, amelynek következményei azonnal látszanának?

Bár a felsőoktatási férőhelyek száma szép lassan növekszik, tavaly 7200-an kezdték meg informatikai területen a tanulmányaikat, idén ősztől pedig új, gyakorlatorientált szakok is indulnak több egyetemen is, ezek a képzések azonban legkorábban három-négy év múlva éreztetik a hatásukat.

Ezen némileg segíthet a néhány éve bevezetett duális képzés, ám ennek legfeljebb a német vállalatoknál van hagyománya. Ráadásul jelen helyzetben sok cégnek a saját munkatársai képzésére sincs energiája. "A juniorok belső képzése újra kudarcot vallott, mert a kijelölt szeniorokat termelő projektre kellett tennünk. Most a szervezetben kallódnak, és csak reménykedni tudunk, hogy magukra szednek valami tudást" – írta egy válaszadó.

A problémának van mélyebb gyökere is. A piaci igények ma sokkal gyorsabban változnak, mint amilyen gyorsan az oktatási rendszereket alakítani lehet. Ez a különbség a gondolkodásmódban is megmutatkozik: egy vállalat jó esetben 5 évre tervez, ha meg is fogalmaz távolabbi stratégiai célokat. Az oktatás – ha csak az alap- és középszintű képzést nézzük 18 éves korig –, viszont eleve 12 évet ölel fel. Ez óhatatlanul a két rendszer közötti feszültséghez vezet.

Mostanság mintha rövidebb távú piaci érdekek állnának nyerésre. A Parragh László irányította Magyar Kereskedelmi és Iparkamara jó ideje a gimnáziumi férőhelyek csökkentését és a gazdaság napi igényeit kiszolgáló képzéseket szorgalmazza, úgy tűnik, hatékonyan. (Parragh erről legutóbb a Magyar Narancs eheti számában beszélt – "Nem mi vagyunk a kormány" Magyar Narancs 2018/28. szám.) Ez az irány azonban hosszabb távon súlyos csapás lesz a nagy hozzáadott értéket előállító iparágakra.

A Magyar Európai Üzleti Tanács tavalyi jelentése, amely az Okos Magyarország címet kapta, ugyanerre a porblémakörre reagálva megfogalmazta: "Magyarországnak olyan országként kell megerősítenie magát, amelyben a munkaerőigényes iparágak helyett elsősorban a tudás alapú iparágakra támaszkodhatunk." Ehhez azonban olyan oktatás kell, amely nem lexikont és csavarhúzási tudást tölt a diákok fejébe, hanem olyan képességek, melyeket egy az iskolát elhagyva azonnal alkalmazni tud: a projekt alapú szemléletet, az együttműködési képességet, a kritikus gondolkodást, a kulturális sokszínűség iránti nyitottságot, a kérdezési technikákat és legfőképpen a változások megfelelő kezelésének képességét.

Közösség & HR

Nem sok mindenkit érdekel az Apple szuperszemüvege

A beszámolók alapján elolvadt az érdeklődés a Vision Pro headsetek iránt, az Apple néhány üzletében szinte nem is keresik a gyártó legújabb hardveres termékét.
 
Hirdetés

Adathelyreállítás pillanatok alatt

A vírus- és végpontvédelmet hatékonyan kiegészítő Zerto, a Hewlett Packard Enterprise Company platformfüggetlen, könnyen használható adatmentési és katasztrófaelhárítási megoldása.

A válasz egyszerű: arról függ, hogy hol, hogyan és milyen szabályozásoknak és üzleti elvárásoknak megfelelően tároljuk az információt. A lényeg azonban a részletekben rejlik.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.