A MultiSIM-mel egy előfizetéshez több SIM-képes készüléket is használhatunk. Nem önálló szolgáltatás, hanem néhány előfizetési csomaghoz igénybe vehető opciós ajánlat.
Hirdetés
 

Olyan kiegészítő szolgáltatással jelentkezett a Telekom, mellyel egyetlen előfizetéshez több SIM-es készüléket is lehet társítani. A MultiSIM a hagyományos SIM-kártyát és az eSIM-et egyaránt támogatja. A szolgáltatás nem különálló díjcsomagként vagy speciális előfizetésként, hanem bizonyos díjcsomaghoz vásárolható opcióként. A bevont eszközök az előfizetés hang- és adatforgalmi keretét használják ugyanazokkal a feltételekkel, melyekkel a fő SIM-kártya.

Egyéni előfizető esetén a fő kártyához további 2 darab, üzleti előfizető esetén 3 darab SIM vagy eSIM igényelhető. Ha tehát valaki vesz egy (e)SIM-es okosórát, tabletet stb., azokhoz nem kell külön csomagot vennie, hanem a MultiSIM opció révén egyszerűen összekapcsolhatja a telefon-előfizetésével. A későbbiekben megnyitják a lehetőséget további eszközök csatlakoztatására is – áll a Telekom közleményében.

Lopás, elvesztés esetén bármely SIM önállóan letiltható. De ha a fő SIM-et tiltják le, azzal a mellék SIM-ek is letiltódnak. Emellett van néhány korlátozás is, amely mellék SIM-ről nem, csak a fő SIM-ről vehető igénybe: ilyen például a mobil vásárlás, vagy a hívásátirányítás, hívásvárakoztatás, hívástartás – utóbbi esetekben ugyanis az a beállítás érvényesül a mellék SIM-eken is, amit a fő SIM-en az előfizető beállított.

SIM-et sem klónoznak ingyen

Bár a közlemény szerint ez költséghatékonyabb, mint esetleg új előfizetést venni, az opció nincs ingyen. Mint a novemberi ÁSZF-módosításokból kiderül, Minden plusz SIM-ért 990 forintot kér a szolgáltató. A korlátlan díjcsomag esetében pedig havi 4990 forintot, azaz mellék SIM-enként mintegy 2500 forintot kell fizetni.

A szolgáltató tervezi, hogy az alacsony adatforgalmat generáló eszközökhöz kialakít speciális, gazdaságos konstrukciókat. Emellett távlati terv az is, a MultiSIM szolgáltatást okosotthonok kialakításához – termosztátok, okosmérők és háztartási eszközök hálózatra kötéséhez – kínálja majd.

A MultiSIM opció hamarosan online is igényelhető és menedzselhető lesz.

Új, de csak részben

Bár a Telekom közleménye szerint a szolgáltatás újdonság a magyar piacon, a pontosság kedvéért hozzá kell tenni, hogy külön adatforgalmat, illetve hangszolgáltatást több SIM között megosztó opciót már évek óta kínál a szolgáltató. Az internetnegosztásra használható, eredetileg Tandem néven futó, majd Duonetre átkeresztelt opcióval két eszköz osztozhatott a mobilneten. A Duonet továbbra is él, havi díja 413 forint. A hangmegosztásra szolgáló Autóskártya opció viszont jóval drágább, 1390 forint.

A MultiSIM választása értelemszerűen kizárja a Duonet és az Autóskártya szolgáltatás használatát.

Konzumer tech

Ritka az olyan magyar, aki nem vásárol neten

Egy friss kutatás szerint már érdemben nem nagyon lehet növelni az online vásárlók hazai táborát.
 
Ha nem sikerül megválaszolni azokat a biztonsági kihívásokat, amelyek az informatikai fejlesztések még mélyebb integrációjával járnak, nem teljesedhet ki a gyártóipar negyedik forradalmát elhozó trend. Lehetőségek és buktatók.
A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.