A MultiSIM-mel egy előfizetéshez több SIM-képes készüléket is használhatunk. Nem önálló szolgáltatás, hanem néhány előfizetési csomaghoz igénybe vehető opciós ajánlat.
Hirdetés
 

Olyan kiegészítő szolgáltatással jelentkezett a Telekom, mellyel egyetlen előfizetéshez több SIM-es készüléket is lehet társítani. A MultiSIM a hagyományos SIM-kártyát és az eSIM-et egyaránt támogatja. A szolgáltatás nem különálló díjcsomagként vagy speciális előfizetésként, hanem bizonyos díjcsomaghoz vásárolható opcióként. A bevont eszközök az előfizetés hang- és adatforgalmi keretét használják ugyanazokkal a feltételekkel, melyekkel a fő SIM-kártya.

Egyéni előfizető esetén a fő kártyához további 2 darab, üzleti előfizető esetén 3 darab SIM vagy eSIM igényelhető. Ha tehát valaki vesz egy (e)SIM-es okosórát, tabletet stb., azokhoz nem kell külön csomagot vennie, hanem a MultiSIM opció révén egyszerűen összekapcsolhatja a telefon-előfizetésével. A későbbiekben megnyitják a lehetőséget további eszközök csatlakoztatására is – áll a Telekom közleményében.

Lopás, elvesztés esetén bármely SIM önállóan letiltható. De ha a fő SIM-et tiltják le, azzal a mellék SIM-ek is letiltódnak. Emellett van néhány korlátozás is, amely mellék SIM-ről nem, csak a fő SIM-ről vehető igénybe: ilyen például a mobil vásárlás, vagy a hívásátirányítás, hívásvárakoztatás, hívástartás – utóbbi esetekben ugyanis az a beállítás érvényesül a mellék SIM-eken is, amit a fő SIM-en az előfizető beállított.

SIM-et sem klónoznak ingyen

Bár a közlemény szerint ez költséghatékonyabb, mint esetleg új előfizetést venni, az opció nincs ingyen. Mint a novemberi ÁSZF-módosításokból kiderül, Minden plusz SIM-ért 990 forintot kér a szolgáltató. A korlátlan díjcsomag esetében pedig havi 4990 forintot, azaz mellék SIM-enként mintegy 2500 forintot kell fizetni.

A szolgáltató tervezi, hogy az alacsony adatforgalmat generáló eszközökhöz kialakít speciális, gazdaságos konstrukciókat. Emellett távlati terv az is, a MultiSIM szolgáltatást okosotthonok kialakításához – termosztátok, okosmérők és háztartási eszközök hálózatra kötéséhez – kínálja majd.

A MultiSIM opció hamarosan online is igényelhető és menedzselhető lesz.

Új, de csak részben

Bár a Telekom közleménye szerint a szolgáltatás újdonság a magyar piacon, a pontosság kedvéért hozzá kell tenni, hogy külön adatforgalmat, illetve hangszolgáltatást több SIM között megosztó opciót már évek óta kínál a szolgáltató. Az internetnegosztásra használható, eredetileg Tandem néven futó, majd Duonetre átkeresztelt opcióval két eszköz osztozhatott a mobilneten. A Duonet továbbra is él, havi díja 413 forint. A hangmegosztásra szolgáló Autóskártya opció viszont jóval drágább, 1390 forint.

A MultiSIM választása értelemszerűen kizárja a Duonet és az Autóskártya szolgáltatás használatát.

Konzumer tech

Többen, de még mindig keveset keresnek a netes kreatívok

A legfrissebb elérhető adatok szerint nagyott nőtt egy év alatt az az összeg, amennyit különböző tartalmak előállításával lehet keresni az interneten.
 
Kisebb induló költséget jelent a private cloud bevezetése, ha elsősorban nem vásárlással, hanem bérlés útján áll össze a platform. De nem keveredik-e önellentmondásba a főként működési költséget jelentő megoldás a magánfelhő természetével?

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.