Windows 10-en használható, és egyetlen helyre gyűjt minden fontos infót az Office programokban végzett munkánkról. Olyan, mint egy jó böngészőfelület.
Hirdetés
 

A Windows Insider program tagjai tegnaptól használhatják a Microsoft új appját, amellyel a tervek szerint az Office kezelését teszik még egyszerűbbé. Az új app, amely telepítésekor a My Office helyét foglalja el, egyfajta központi hubként használható. A felhasználó abból érheti el az általa használt Office-alkalmazásokat, azok között egyszerűen válthat, és gyorsan elérheti az azokkal készített dokumentumokat, valamint a munkameneteit.

Nem csak az Office-hoz használható

Míg a My Office lényegében az Office 365 előfizetések kezelésére szolgált, az új app jóval átfogóbb szolgáltatásokat nyújt – összegzi a Techcruch az egyébként ingyenes alkalmazás előnyeit.

Az app az alkalmazások közötti gyors váltást azzal teszi lehetővé, hogy azokat egyetlen felületre gyűjti össze, és egy kattintással lehet köztük váltani. Hasonlóképpen lehet elérni a legutóbb használt dokumentumokat – a saját készítésűeket és a velünk megosztottakat is – attól függetlenül, hogy azok a helyi gépen vannak, vagy a OneDrive-on, SharePointon keresztül érhetők el. Feltételezhetően a Microsoft Graph adataihoz is hozzá lehet férni innen.

Az appba integrálták a Microsoft Search keresőt, ahonnan lényegében bármit lehet keresni: alkalmazásokat, dokumentumokat, személyeket vagy akár webhelyeket is – szinte bármilyen információt, amire munka közben szükség lehet.

Kifejezetten vállalati felhasználóknak szánt szolgáltatás, hogy a hubba az Office-alkalmazások mellett integrálni lehet más vállalati alkalmazásokat is. A felület teljes mértékben testre szabható, brandingelhető, sőt rajta keresztül megoldható az összes integrált alkalmazásba az egypontos (single-sign-on) bejelentkezés.

Maga az alapértelmezett felület letisztult (lásd a fenti képet), leginkább a böngészők (Firefox, Chrome) nyitó képernyőjére hasonlít keresősávjával, az integrált programok ikonjaival, ajánlott dokumentumok nagyobb ikonos megjelenítésével. Ezek alatt pedig a Google Drive-éhoz hasonló elrendezésben található a dokumentumok teljes listája.

Végleg lecserélik a My Office-t

Az új app távlatilag teljesen leváltja a My Office-t. Mivel az Office-t használók többségének – különösen vállalati körben – alapvető munkaeszköze például az Outlook, a Word, a PowerPoint és az Excel, logikus lépés volt a Microsoft részéről, hogy egy alkalmazásban fog össze minden olyan információt, amely az ezekkel végzett munkákkal kapcsolatos.

Az ingyenes alkalmazáshoz azok férnek hozzá, akiknek van Office 365-előfizetésük, vagy Office 2019-et, Office 2016-ot, Office Online-t használnak. A Microsoft azt ígéri, hogy nyártól már minden Office ezzel a központi hubbal kerül a gépekre.

Cloud & big data

SAP NOW Hungary: szerszámkészlet az ügyfelek lenyűgözéséhez

Beszámolónk a 2019-es SAP NOW Hungary konferencia első napjáról, ahol ebben az évben minden az intelligens vállalat koncepciójáról szólt.
 
EZ A HELYZET SIÓFOKON

SAP NOW Hungary:
szerszámkészlet az ügyfelek lenyűgözéséhez

Az SAP kétnapos rendezvénye az idén is követhető a Bitporton!

TOVÁBB A KÖZVETÍTÉSRE >

Ömlik a pénz a digitalizációval foglalkozó startupokba, de a rossz beidegződések még mindig lassítják az átalakulást.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

Hirdetés

Nagyvállalati mesterséges intelligencia (MI) megoldások a Lenovótól

Elkezdődött a mesterséges intelligencia hajtotta gazdasági átalakulás. Az összetett technológia könnyű használatba vételét, rugalmas bővítését ígérik a Lenovo adatközponti megoldásai.

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.