Rendkívüli közgyűlésen választották a tavaly kinevezett Felső Gábor helyére a Microsofttól érkező Sagyibó Viktort a vállalat élére. Felső Gábor elnökként marad a cégnél.

Tegnaptól új vezérigazgatója van 4iG Nyrt.-nek. Rendkívüli közgyűlésen választották meg Sagyibó Viktort (a fenti képen), aki vállalatot tavaly április óta irányító Felső Gábort váltja. A vállalatcsoport korábbi elnök-vezérigazgatója a 4iG elnökeként folytatja.

A vállalatcsoport közleménye azzal indokolta a váltást, hogy a 26 éves cég olyan fejlődési szakaszba lépett, hogy szükségessé vált a vezető tisztségek átstrukturálása, szétválasztása. Így látják biztosíthatónak a nemzetközi szinten történő továbbfejlődést és az eredményes helyi működés fenntartását.

Sagyibó Viktorra többek között másfél évtizedes multinacionális környezetben eltöltött vezetői tapasztalatai miatt esett a választás. Sabigyó diplomáját és MBA fokozatát a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának marketing szakán szerezte. 2001-től a Telenor Magyarország (és jogelődje a Pannon GSM) key account managereként, később értékesítési igazgatójaként dolgozott. 2008-ban igazolt a Microsoft Magyarországhoz, ahol kezdetben a szolgáltatási üzletágban a szolgáltatás-értékesítést irányította, majd az akkor létrejött oktatási szegmens vezetői feladatkörét látta el. 2012-ben átvette a teljes kormányzati üzletág vezetését, később pedig a nagyvállalati üzletág vezetése került a felügyelete alá.

A 4iG, illetve elődje, a FreeSoft 2004. óta van jelen a Budapesti Értéktőzsdén. A cég jegyzett tőkéje 1,88 milliárd forint. A tőzsdére 1,88 millió darab 1000 forint névértékű részvényt vittek, ezek 30 napos átlagára 2107 forint volt. Tavaly a cég árbevétele 16,5 milliárd forint volt, amiből mintegy 265 milliárd származott exporttevékenységből. Ez utóbbit 2020-ra évi 1 milliárdra szeretnék növelni.

Közösség & HR

Történelmi felvásárlással erősít a Cisco

Az amerikai hálózati óriás 28 milliárd dollárt sem sajnál kifizetni a kiberbiztonsági szolgáltatásokat kínáló Splunkért.
 
Hirdetés

Acronis webinárium az AI-vezérelt kibertámadások kivédéséről

Csatlakozzon 2023. szeptember 26-án az Acronis és a RelNet Technológia Kft. közös szervezésű, exkluzív webináriumához, melynek témája a mesterséges intelligencia által vezérelt kibertámadások hatásainak kezelése lesz.

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

A felhő elhozta a webalkalmazások és a mikroszolgáltatásokra épülő architektúra aranykorát – és egy új, súlyos kockázati elemmel is bővült az IT-infrastruktúra.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Kilátások az Dunától keletre – állás Gyöngyös városában

A munkalehetőségek terén az ország különböző régiói meglehetősen eltérő lehetőségeket kínálnak, mind mennyiségben, mind minőségben. Ebből a szempontból a legtöbb szó a Dunától keletre lévő területekről esik, ám természetesen itt is találhatók kedvező állás opciók.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.