Rendkívüli közgyűlésen választották a tavaly kinevezett Felső Gábor helyére a Microsofttól érkező Sagyibó Viktort a vállalat élére. Felső Gábor elnökként marad a cégnél.

Tegnaptól új vezérigazgatója van 4iG Nyrt.-nek. Rendkívüli közgyűlésen választották meg Sagyibó Viktort (a fenti képen), aki vállalatot tavaly április óta irányító Felső Gábort váltja. A vállalatcsoport korábbi elnök-vezérigazgatója a 4iG elnökeként folytatja.

A vállalatcsoport közleménye azzal indokolta a váltást, hogy a 26 éves cég olyan fejlődési szakaszba lépett, hogy szükségessé vált a vezető tisztségek átstrukturálása, szétválasztása. Így látják biztosíthatónak a nemzetközi szinten történő továbbfejlődést és az eredményes helyi működés fenntartását.

Sagyibó Viktorra többek között másfél évtizedes multinacionális környezetben eltöltött vezetői tapasztalatai miatt esett a választás. Sabigyó diplomáját és MBA fokozatát a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának marketing szakán szerezte. 2001-től a Telenor Magyarország (és jogelődje a Pannon GSM) key account managereként, később értékesítési igazgatójaként dolgozott. 2008-ban igazolt a Microsoft Magyarországhoz, ahol kezdetben a szolgáltatási üzletágban a szolgáltatás-értékesítést irányította, majd az akkor létrejött oktatási szegmens vezetői feladatkörét látta el. 2012-ben átvette a teljes kormányzati üzletág vezetését, később pedig a nagyvállalati üzletág vezetése került a felügyelete alá.

A 4iG, illetve elődje, a FreeSoft 2004. óta van jelen a Budapesti Értéktőzsdén. A cég jegyzett tőkéje 1,88 milliárd forint. A tőzsdére 1,88 millió darab 1000 forint névértékű részvényt vittek, ezek 30 napos átlagára 2107 forint volt. Tavaly a cég árbevétele 16,5 milliárd forint volt, amiből mintegy 265 milliárd származott exporttevékenységből. Ez utóbbit 2020-ra évi 1 milliárdra szeretnék növelni.

Közösség & HR

A jó oldalon is készülnek az MI-modellek feltörésére

A sebezhetőségek feltárásának egyik módja, amikor különféle trükkökkel próbálják rendellenes működésre bírni a mesterséges intelligenciát, és ezeket az erőfeszítéseket is az automatizálás emelheti új szintre.
 
Hirdetés

A VR szemüveg nem csak a szórakoztatóipart forradalmasítja

A virtuális valóság világa folyamatosan fejlődik. Az új technológiák és a fejlesztések segítségével a felhasználók eddig soha nem tapasztalt módon merülhetnek el a digitális élményekben. Ebben a cikkben bemutatjuk a VR szemüvegek típusait, és azt is végigvesszük, hogy milyen áttöréseket hozott a virtuális valóság az élet különböző területein.

Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.
Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.