Az odáig szép, hogy az Intel megszabja ultravékony notebook-szabványának felső árszintjét, de akkor engedjen a processzorok árából - követelik a hardvergyártó partnerek.
A MacBook Air hihetetlen konzumer sikerére és divatdiktáló dizájnjára épít az Intel által kiadott ultrabook szabvány. A pengevékony, szuperkönnyű notebookok felépítésbeli és pozicionálási előírásait tartalmazó koncepció 1000 dolláros plafont határoz meg a végfelhasználói árra: ez gyakorlatilag az almás dizájnnoteszek legkisebb versenyzőjének árszintje. A hardvergyártók viszont úgy vélik, az alkatrészek jelenglegi bekerülési költsége mellett lehetetlen tartani ezt a célt.


Mennyit enged a feléből? A tajvani DigiTimes információi szerint több gyártó mormogását követően most az Acer elnöke, Scott Lin hozta szóba az árazási problémát. Ugyan az Intel erős jóslata szerint 2012 végére a notebookok 40 százaléka ultrabook lesz, a chipgyártó ezt az előrejelzést többek között a kompetitív árszintre építette, ezt viszont a notebookgyártók a jelenlegi keretek között nem fogják tudni tartani.

A főként ázsiai piacra, valamint OEM szegmensre fókuszáló Compal elnöke, Ray Chen is rosszallását fejezte ki, az Intel szerinte sem vette figyelembe az árszint meghatározásakor, hogy a processzorok ára mellett szinte lehetetlenség az összes többi alkatrész és persze az összeszerelés költségeit beszorítani az 1000 dolláros keretbe.

Reszkess, MacBook Air: jönnek az ultrabookok
Az Apple a PC-piacot is meghódítja?
Az intel tabletverő notebookja, az ultrabook

Alma fölé nem jó lőni Az Intel idei fejlesztői konferenciájának is egyik fő támájául választotta az ultrabookokat, a szlogen szerint ezek az eszközök a PC-k evolúciójának új lépcsőfokát jelentik. Ezzel technikailag az elemzők is egyetértenek, ám ők is rámutatnak arra, hogy az ultravékony, dizájn-notebookok csak akkor érhetnek el igazi piaci sikert, ha a MacBook Airhez hasonló árszinten betörnek az árban is széles tömegekhez szóló kategóriába.

Az első ultrabook szabványú notebookok még ez év végéig megérkeznek, az említett gyártók mellett a Lenovo, az Asus és a Toshiba is bemutatja saját modelljeit. Ezek viszont mind a meghatározott 1000 dolláros kategória fölött kerülnek boltokba. Ezek még az Intel jelenleg legfrissebb Sandy Bridge platformjára épülnek, ám jövő év elején már Ivy Bridge alapú eszközök várhatók - az Intel viszont egyelőre nem tett olyan utalásokat, amelyek szerint az új platform kedvezőbb árszinten érkezne a mostaninál.

Újfajta játékban zárkózott fel hozzánk a mesterséges intelligencia

A teljesinformációs játékokban az MI már hosszú ideje jól teljesít, de a DeepMind most kifejlesztett egy olyan modellt, amelyik a legmagasabban jegyzett embereket is elveri a Stratego nevű társasjátékban.
 
Bár az 5G-s beruházások megtérülését biztosító alkalmazási területeket még a szolgáltatók és az ügyfelek is keresik, a fejlesztési kényszer megvan, mert aki ebből kimarad, lemarad.

a melléklet támogatója a Yettel

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.