Az elektronikai eszközök bérbeadására szakosodott Lumoidnál az Apple órája is kipróbálható.

Az Apple legutóbbi termékbejelentései kapcsán nem is a termékek, hanem azok árazására reagált leghevesebben a közvélemény. A megújult MacBook sem tartozik az olcsó termékek közé, de az Apple Watch legdrágább kiadása 10 ezer dollártól indul, ami már felvet pár kérdést.

7 napra maximum 5 termék

Az egyik legkézenfekvőbb felvetés az, hogy érdemes-e ennyit, vagy akár kevesebbet is kiadni egy olyan termékért, amiről még nem lehet tudni pontosan, hogy miként szolgálja majd tulajdonosát. A főleg fotós felszerelések, illetve fitnesz trackerek bérbeadásával foglalkozó Lumoid bejelentette, hogy felveszi kínálatába az Apple óráját, így segítve az érdeklődők döntését az esetleges vásárlással kapcsolatban.

Jelenleg az Apple Watch nem található meg a kínálatban, de egy várólistán jelezni lehet az igényeket. A legdrágább, 10 ezer dollártól induló modell érthető módon nem bérelhető, viszont a Sport, és az acél tokozású kiadások igen. A 7 napra szóló bérleti díj összege függ a kinézett verziótól, de annyit már tudunk, hogy a Sport kiadás 45, a középkategóriás Apple Watch verzió pedig 55 dollárért vihető el.

Ha a termék megteszik a bérlőnek, akkor a vásárlás lehetősége is fennáll, mely esetben a bérleti díj egy bizonyos százalékát (a fenti eseteket alapul véve 25-30 dollárt) beszámítják a vételárba.

Az év elején indult Lumoid szóvivője úgy nyilatkozott, hogy minden elképzelésüket felülmúlta a vállalkozás eddigi sikere. Eddig több ezer terméket szállítottak ki az érdeklődőknek és az a tapasztalat, hogy a teszt időszak nagy arányban végződik vásárlással. Mivel a hordható eszközök, a fitnesz kiegészítők egy új termékkategóriát képviselnek, ezért a felhasználók számára vonzó lehetőség, hogy ne csak az üzletben, hanem huzamosabb ideig is kipróbálhassák a terméket vásárlás előtt.

Bővítik a kínálatot

A fotós szekció ehhez képest inkább azoknak szól, akiknek állandóra nincs szükségük komolyabb fotós felszerelésre, de egy-egy napra, vagy hétvégére mégis magukkal vinnének egy profibb szettet. A viselhető eszközök között olyan ismert márkák termékei találhatók meg, mint a Fitbit, a Jawbone, a Garmin, vagy a Pebble, de héten tovább bővül a kínálat a Moto 360-al, illetve egyéb, Android Wear alapú eszközökkel.

A cég számára valószínűleg jól jött az Apple Watch bejelentése, hiszen még a legolcsóbb verzió is igen borsos áron kerül a boltokba. Az aranyozott, luxus verziók elképesztő kezdőára (ami forintra átszámítva a 3 millió forintot veri) a netes közösség fantáziáját is megmozgatta, így sorra születnek olyan cikkek, amelyek azt boncolgatják, hogy mi mindenre lehetne még elkölteni egy 10 ezer dolláros Apple Watch árát.

Konzumer tech

Nincs megállás, a Marsot is elkezdtük teleszemetelni

Eddig 7 tonnányi hulladékot sikerült elhinteni a vörös bolygón, ami egyelőre nem sok, de már most is érdemes odafigyelni rá.
 
Hirdetés

A munkaerő képzése a vállalat sikerének egyik záloga

A piaci versenyben az a cég tud élen maradni, amely lépést tart a fejlődő technológiával. Ez azonban csak megfelelően képzett alkalmazottakkal lehetséges.

Ahogy megindult az IT-szakemberekért a harc a munkaerőpiacon, úgy váltak egyre szofisztikáltabbá a képzést végző intézmények szolgáltatásai.

a melléklet támogatója a Green Fox Academy

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.