A prágai központú Shoptet 2021 közepén kezdte el magyarországi működését. Saját fizetési kapuja, a Shoptet Pay most debütált hazánkban.

A webáruházak üzemeltetésére alkalmas platformot fejlesztő cseh Shoptet itthon is elérhetővé tette saját fejlesztésű fizetési rendszerét, a Shoptet Pay-t. A piaci bevezetésről kiadott sajtóközlemény a régióban már több mint 6000 vállalkozás által használt megoldás előnyeként az egyszerű fizetési folyamatot emeli ki, amelynek fontos eleme, hogy minimálisra szűkítették benne a vásárlás befejezéséhez szükséges kattintások számát. Ez értelemszerűen jótékony hatással van a konverzióra, azaz arra, hogy egy vásárlás indítását követően végül valóban megtörténjen a fizetés.

A Magyarországon nagyjából két éve jelen lévő Shoptet saját fizetési kapuját még 2022 elején indította el a cseh és a szlovák piacon. Ezt a rendszert mostantól már a magyarországi webáruházak tulajdonosai is használhatják. Ehhez csak aktiválni kell a Shoptet Pay-t az adminisztrációs felületen.

Minél egyszerűbb, annál jobb

A fizetési szolgáltatással a Shoptet rendszerén futó webáruházak vásárlói harmadik szereplő hozzákapcsolása nélkül bankkártyával, Google Pay-jel vagy Apple Pay-jel fizethetnek online. Használatával a vásárló nem hagyja el az oldalt, hanem a webshopon marad a bankkártyás fizetés közben is.

A cég tájékoztatása szerint a Shoptet Pay megfelel az európai PSD2 szabályozás előírásainak, valamint a PCI DSS tanúsításnak. A bankkártyák elfogadását a holland Adyen fizetési szolgáltóval kötött partnerség biztosítja.

A Shoptet Pay átlátható árazási modellt ígér az ügyfeleknek. Maga a fizetési kapu működtetése ingyenes, a díjak a választott szolgáltatás függvényében a végrehajtott vásárlások bizonyos százalékából tevődnek össze.

A Shoptet Pay funkciói közé tartozik, hogy a rendszer sikertelen fizetés esetén emlékeztetőt küld a vásárlás félbehagyásáról. Használatával a tranzakciókról és a költségekről olyan bankszámlakivonatot lehet letölteni, amely a könyvelésbe könnyen beilleszthető.

A rendszer egyelőre nem kapcsolható össze a banki adatokkal, de ez is és a fizetési linkek hazai bevezetése is szerepel a közeljövőre vonatkozó fejlesztési tervekben.

Van miből választani

Egy új szereplő megjelenése természetesen csak előnyös lehet a hazai webáruházak üzemeltetői számára, mivel az fokozza a lokális versenyhelyzetet. Itthon egyébként eddig is viszonylag nagy volt a választék a lehetséges szolgáltatásokban. A magyar és multinacionális szereplőket is tartalmazó listán ott található az OTP-hez köthető Simple Pay, a Barion, vagy éppen a PayPal.

Mobilitás

A jó oldalon is készülnek az MI-modellek feltörésére

A sebezhetőségek feltárásának egyik módja, amikor különféle trükkökkel próbálják rendellenes működésre bírni a mesterséges intelligenciát, és ezeket az erőfeszítéseket is az automatizálás emelheti új szintre.
 
Hirdetés

A VR szemüveg nem csak a szórakoztatóipart forradalmasítja

A virtuális valóság világa folyamatosan fejlődik. Az új technológiák és a fejlesztések segítségével a felhasználók eddig soha nem tapasztalt módon merülhetnek el a digitális élményekben. Ebben a cikkben bemutatjuk a VR szemüvegek típusait, és azt is végigvesszük, hogy milyen áttöréseket hozott a virtuális valóság az élet különböző területein.

Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.
Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.