A prágai központú Shoptet 2021 közepén kezdte el magyarországi működését. Saját fizetési kapuja, a Shoptet Pay most debütált hazánkban.

A webáruházak üzemeltetésére alkalmas platformot fejlesztő cseh Shoptet itthon is elérhetővé tette saját fejlesztésű fizetési rendszerét, a Shoptet Pay-t. A piaci bevezetésről kiadott sajtóközlemény a régióban már több mint 6000 vállalkozás által használt megoldás előnyeként az egyszerű fizetési folyamatot emeli ki, amelynek fontos eleme, hogy minimálisra szűkítették benne a vásárlás befejezéséhez szükséges kattintások számát. Ez értelemszerűen jótékony hatással van a konverzióra, azaz arra, hogy egy vásárlás indítását követően végül valóban megtörténjen a fizetés.

A Magyarországon nagyjából két éve jelen lévő Shoptet saját fizetési kapuját még 2022 elején indította el a cseh és a szlovák piacon. Ezt a rendszert mostantól már a magyarországi webáruházak tulajdonosai is használhatják. Ehhez csak aktiválni kell a Shoptet Pay-t az adminisztrációs felületen.

Minél egyszerűbb, annál jobb

A fizetési szolgáltatással a Shoptet rendszerén futó webáruházak vásárlói harmadik szereplő hozzákapcsolása nélkül bankkártyával, Google Pay-jel vagy Apple Pay-jel fizethetnek online. Használatával a vásárló nem hagyja el az oldalt, hanem a webshopon marad a bankkártyás fizetés közben is.

A cég tájékoztatása szerint a Shoptet Pay megfelel az európai PSD2 szabályozás előírásainak, valamint a PCI DSS tanúsításnak. A bankkártyák elfogadását a holland Adyen fizetési szolgáltóval kötött partnerség biztosítja.

A Shoptet Pay átlátható árazási modellt ígér az ügyfeleknek. Maga a fizetési kapu működtetése ingyenes, a díjak a választott szolgáltatás függvényében a végrehajtott vásárlások bizonyos százalékából tevődnek össze.

A Shoptet Pay funkciói közé tartozik, hogy a rendszer sikertelen fizetés esetén emlékeztetőt küld a vásárlás félbehagyásáról. Használatával a tranzakciókról és a költségekről olyan bankszámlakivonatot lehet letölteni, amely a könyvelésbe könnyen beilleszthető.

A rendszer egyelőre nem kapcsolható össze a banki adatokkal, de ez is és a fizetési linkek hazai bevezetése is szerepel a közeljövőre vonatkozó fejlesztési tervekben.

Van miből választani

Egy új szereplő megjelenése természetesen csak előnyös lehet a hazai webáruházak üzemeltetői számára, mivel az fokozza a lokális versenyhelyzetet. Itthon egyébként eddig is viszonylag nagy volt a választék a lehetséges szolgáltatásokban. A magyar és multinacionális szereplőket is tartalmazó listán ott található az OTP-hez köthető Simple Pay, a Barion, vagy éppen a PayPal.

Mobilitás

Egyre nyomorultabb képet mutat az úttörő európai MI-szabályozás

Nem úgy tűnik, hogy az uniós intézmények még az év vége előtt megállapodnak a legfontosabb kérdésekben, később pedig fokozatosan megbénulnak majd a jövő májusi választásokig.
 
Ez a kkv-k problémája világszerte. A megoldásszállítók pedig rendszer a széttagoltságra, a sok egyedi igényre, és az ebből eredő magas fejlesztési és támogatási költségekre panaszkodnak.

a melléklet támogatója a Yettel

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.