A Figyelő és a Bitport által szervezett május 27-28-i CIO’10 konferencia és kiállítás mottója (Mélyből a csúcsra) arra reflektált, hogy a gazdasági válság elmúltával az informatika várhatóan kulcsfontosságú szerepet fog betölteni az újbóli növekedésben, így az informatikai vezetőkre (CIO) is még több feladat hárul. A konferencián készült videó- és hangfelvételek az alábbiakban tekinthetők meg.

A Figyelő és és a Bitport által szervezett, május 27-28-án lezajlott velencei CIO '10 konferencián az előadások és kerekasztal beszélgetések legtöbbjében elhangzott valamilyen formában: a válságnak ugyan vége, ám a nehézségeknek nem feltétlenül. A videós összefoglaló alább tekinthető meg, míg a szöveges beszámoló ezen az oldalon olvasható.


Poros Gábor, a Fujitsu Technology Solutions Kft. ügyvezető igazgatója a szállító szemszögéből nyilatkozott  arról, milyen informatikai megoldásokkal lehet felpörgetni az üzletet:


Bárány Zsolt, a NetApp Magyarország country managere a válság utáni időszak lehetőségeiről beszélt:

Takács Tibor, a Vezető Informatikusok Szövetségének alelnöke az informatikai vezetők aktuális problémáiról beszélt a CIO'10 konferencián:

Fürst Pétert, a Sanoma Budapest Zrt. informatikai vezetőjét arról kérdeztük, milyen feladatok és fejlődési lehetőségek vannak egy sok száz főt foglalkoztató médiavállalatnál:

 

A CIO'10 konferencia nyitóelőadásában dr. Réger József (Joseph Reger), a Fujitsu Technology Solutions magyar származású technológiai igazgatója (CTO) a cloud computinggal kapcsolatos veszélyekről, kihívásokról beszélt:

 

 

<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/fqpsgy1dnyw&hl=hu_HU&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/fqpsgy1dnyw&hl=hu_HU&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>

Le kell-e mondani a távmunkázóknak a céges karrierről?

Ha valaki nem szeretne élete végéig a céges hierarchia alján maradni, nehéz helyzetben lesz, ha a távmunkát választja – vélik egyes szervezetfejlesztési szakértők.
 
A biztonság kiszervezéséhez komoly bizalmi tőke kell, ami lassan épül fel, de tartósabb is, mint a betyárbecsület.

a melléklet támogatója a Euro One

Hirdetés

Így érdemes kialakítani a biztonságfelügyeletet

A jó példákért nem kell messze menni. Az alábbiakban csupa magyarországi bevált gyakorlat következik.

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Mi köze az IBM licencszerződések apró betűs kitételeinek ahhoz, hogy a Microsoft Windows Server 2008 életciklusának végéhez ér? Rogányi Dániel (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.