A Figyelő és a Bitport által szervezett május 27-28-i CIO’10 konferencia és kiállítás mottója (Mélyből a csúcsra) arra reflektált, hogy a gazdasági válság elmúltával az informatika várhatóan kulcsfontosságú szerepet fog betölteni az újbóli növekedésben, így az informatikai vezetőkre (CIO) is még több feladat hárul. A konferencián készült videó- és hangfelvételek az alábbiakban tekinthetők meg.

A Figyelő és és a Bitport által szervezett, május 27-28-án lezajlott velencei CIO '10 konferencián az előadások és kerekasztal beszélgetések legtöbbjében elhangzott valamilyen formában: a válságnak ugyan vége, ám a nehézségeknek nem feltétlenül. A videós összefoglaló alább tekinthető meg, míg a szöveges beszámoló ezen az oldalon olvasható.


Poros Gábor, a Fujitsu Technology Solutions Kft. ügyvezető igazgatója a szállító szemszögéből nyilatkozott  arról, milyen informatikai megoldásokkal lehet felpörgetni az üzletet:


Bárány Zsolt, a NetApp Magyarország country managere a válság utáni időszak lehetőségeiről beszélt:

Takács Tibor, a Vezető Informatikusok Szövetségének alelnöke az informatikai vezetők aktuális problémáiról beszélt a CIO'10 konferencián:

Fürst Pétert, a Sanoma Budapest Zrt. informatikai vezetőjét arról kérdeztük, milyen feladatok és fejlődési lehetőségek vannak egy sok száz főt foglalkoztató médiavállalatnál:

 

A CIO'10 konferencia nyitóelőadásában dr. Réger József (Joseph Reger), a Fujitsu Technology Solutions magyar származású technológiai igazgatója (CTO) a cloud computinggal kapcsolatos veszélyekről, kihívásokról beszélt:

 

 

<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/fqpsgy1dnyw&hl=hu_HU&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/fqpsgy1dnyw&hl=hu_HU&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>

Elkezdett tetőzni a közösségi médiára fordított figyelem

Egy átfogó nemzetközi kutatás arra jutott, hogy sok régióban megállt, sőt néhol csökkent is az átlagos idő, amennyit az emberek naponta a közösségi média bugyraiban töltenek.
 
Mostanáig szinte mindig bízhattunk érzékszerveinkben. A deepfake jelenség miatt azonban olyan pillanathoz érkeztünk a történelemben, ami után többé nem lehet biztosak a látottak, hallottak valódiságában. Teljesen a gépekre leszünk utalva?

a melléklet támogatója az ITBN

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.