A CIO Hungary 2023 panelbeszélgetésének résztvevői megvitatták: hogyan alakítható olyan IT-biztonsági környezet, amely nem akadálya, hanem támogatója a core tevékenységnek.

Ki lehet-e alakítani olyan IT-biztonsági kereteket a vállalatoknál, melyek megadják a szükségesen magas szintű biztonságot a vállalati rendszereknek, de nem akadályozzák az üzleti folyamatokat? Mi a szerepe ebben a CIO-nak, a CISO-nak vagy épp az üzemeltetési vezetőnek? Hogyan lehet bevonni a felhasználókat?

Többek között erről beszélgetett a Vezető Informatikusok Szövetsége IT-biztonsági munkacsoportjának vezetője, Tichy-Rács Bálint (Netlock) moderálásával három szakember: Györke Zsolt, az FGSZ IT-biztonsági és megfelelőségi szakértője, Kincses Károly, az IdomSoft IT-biztonsági vezetője, valamint Marik Csaba, a Phoenix Hungaria Holding CIO-ja.

A mintegy 40 perces beszélgetésben szóba kerülnek többek között a vállalatok előtt álló új IT-biztonsági kihívások, a vállalatok belső IT-biztonsági szabályozásának, illetve a compliance környezetnek a változása, a biztonsági mentések szerepe, de a mesterséges intelligencia IT-biztonságra gyakorolt hatása is.

A hangfelvétel 2023. május 11-én készült Egerben, a CIO Hungaryn.
 


A felvétel meghallgatható a fenti lejátszóval itt, de podcastjainkat követheti a Spotify-on, az Apple vagy a Google podcastplatformján, valamint az Overcaston, a Pocket Caston és a  RadioPublicon is. Ezeken a platformokon fel is iratkozhat a Bitport csatornájára, így automatikusan értesül a friss adásokról, illetve visszahallgathatja a régebbi műsorokat.

Biztonság

Űrből vezérelt reklámkampányokkal operálnak Japánban

Bejött a káposztaföldek tesztjellegű műholdas monitorozása, így várhatóan kiterjesztik a japán űrügynökség és a Dentsu marketingcég partnerségét.
 
Hirdetés

A VR szemüveg nem csak a szórakoztatóipart forradalmasítja

A virtuális valóság világa folyamatosan fejlődik. Az új technológiák és a fejlesztések segítségével a felhasználók eddig soha nem tapasztalt módon merülhetnek el a digitális élményekben. Ebben a cikkben bemutatjuk a VR szemüvegek típusait, és azt is végigvesszük, hogy milyen áttöréseket hozott a virtuális valóság az élet különböző területein.

Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.
Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.