A CIO Hungary 2023 panelbeszélgetésének résztvevői megvitatták: hogyan alakítható olyan IT-biztonsági környezet, amely nem akadálya, hanem támogatója a core tevékenységnek.

Ki lehet-e alakítani olyan IT-biztonsági kereteket a vállalatoknál, melyek megadják a szükségesen magas szintű biztonságot a vállalati rendszereknek, de nem akadályozzák az üzleti folyamatokat? Mi a szerepe ebben a CIO-nak, a CISO-nak vagy épp az üzemeltetési vezetőnek? Hogyan lehet bevonni a felhasználókat?

Többek között erről beszélgetett a Vezető Informatikusok Szövetsége IT-biztonsági munkacsoportjának vezetője, Tichy-Rács Bálint (Netlock) moderálásával három szakember: Györke Zsolt, az FGSZ IT-biztonsági és megfelelőségi szakértője, Kincses Károly, az IdomSoft IT-biztonsági vezetője, valamint Marik Csaba, a Phoenix Hungaria Holding CIO-ja.

A mintegy 40 perces beszélgetésben szóba kerülnek többek között a vállalatok előtt álló új IT-biztonsági kihívások, a vállalatok belső IT-biztonsági szabályozásának, illetve a compliance környezetnek a változása, a biztonsági mentések szerepe, de a mesterséges intelligencia IT-biztonságra gyakorolt hatása is.

A hangfelvétel 2023. május 11-én készült Egerben, a CIO Hungaryn.
 


A felvétel meghallgatható a fenti lejátszóval itt, de podcastjainkat követheti a Spotify-on, az Apple vagy a Google podcastplatformján, valamint az Overcaston, a Pocket Caston és a  RadioPublicon is. Ezeken a platformokon fel is iratkozhat a Bitport csatornájára, így automatikusan értesül a friss adásokról, illetve visszahallgathatja a régebbi műsorokat.

Biztonság

TeslaMate-fiókok szivárogtatnak érzékeny információkat a Teslákról

Ez most kivételesen nem amiatt van, mert Elon Muskot nagyon leköti az X felemeléséért és a Mars meghódításáért vívott küzdelme.
 
A világ a "cloud first" stratégiát követi. Nem kérdés, hogy a IT-biztonságnak is azzal kell tartania a tempót, de nem felejtheti, hogy honnan startolt.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.