Szemünk előtt alakítja át az értékesítést a digitalizáció. Hogyan néz ki mindez az átalakulás belülről? Szigetvári József vezérigazgató (Szallas Group) és Tilk Máté CIO (MOL Digital Factory) a CIO Klub hangos kiadásában.

Az e-commerce virágkorában akár lerágott csontnak is tűnhet a téma: az értékesítés digitális támogatása. A kereskedelem a szemünk előtt alakul át, digitalizálódik, ma már teljesen természetes, hogy vásárlás előtt az interneten szerzünk információkat, ahogy az is, hogy egyre több pénzt költünk el online értékesítési csatornákon.

Arról azonban keveset tudunk, hogyan néz ki a folyamat belülről, így meghívtuk a CIO Klub hangos kiadásának műsorába a téma két fekete öves szakemberét. Szigetvári József, a Szallas Group vezérigazgatója, egy kis vidéki szállásközvetítő cégből építette fel a régió egyik legerősebb szállásfoglalási oldalát. A vállalatot tavaly ősszel vásárolt fel a lengyel tőzsdén jegyzett Wirtualna Polska Holding részben azért a know-how-ért, amit Szigetváriék a régiós terjeszkedésük során felhalmoztak. Tilk Máté a MOL Digital Factory informatikai vezetője, így ő felel a MOL-csoport Fogyasztói Szolgáltatások üzletágának digitális átalakulásáért. Csapatával olyan területek digitalizálását végzi, mint az ügyfél-interakciók személyre szabása vagy a belső működés adatalapúságának fejlesztése.

Arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen módon lehet – és érdemes – retail területen digitalizálni. Nehezíti, netán könnyíti ezt a feladatot a nemzetközi pálya? Két egymástól távoli szektor (turizmus, energetika) képviselőjét ültettük egy asztalhoz remélve, hogy kiderül: meddig terjednek az általános, szektortól függetlenül érvényes trendek, és melyek azok a problémák, amikre iparág-specifikus megoldásokat kell keresni.

A mintegy háromnegyed órás beszélgetésben az alapfogalmak tisztázása (mi a digitalizáció a retailben, és hol húzódnak ma a határai?) után megvizsgáltuk, hogy az értéklánc egyes szereplőinek mi a feladata a szektor digitalizációjában. Beszélgettünk a fizikai és a digitális értékesítés összekapcsolhatóságáról, valamint a globális (régiós) jellemzők és lokális eltérések kezeléséről és összehangolásáról is.

A beszélgetés második felében a megvalósítás informatikai problémáiról, technológiáról, üzemeltetésről, szükséges belső és külső kompetenciákról is faggattuk vendégeinket.

A felvétel 2023. április 18-án a MOL Campuson készült.
 


A műsor meghallgatható a fenti lejátszóval,illetve az Anchor.fm-en a CIO Klub podcastcsatornáján, de podcastjainkat követheti többek között a Spotify-on, valamint az Apple és a Google podcastplatformján is, melyeken fel is iratkozhat a csatornára.

Iratkozzon fel a CIO Klub podcastcsatornájára, ahol régebbi műsorainkat is visszahallgathatja!

Cloud & big data

TeslaMate-fiókok szivárogtatnak érzékeny információkat a Teslákról

Ez most kivételesen nem amiatt van, mert Elon Muskot nagyon leköti az X felemeléséért és a Mars meghódításáért vívott küzdelme.
 
A világ a "cloud first" stratégiát követi. Nem kérdés, hogy a IT-biztonságnak is azzal kell tartania a tempót, de nem felejtheti, hogy honnan startolt.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.