Takarékoskodással élnek túl, vagy újabb digitalizációs beruházásokkal növelik versenyképességüket a vállalatok? És mi lesz a dolga az IT-vezetőnek? Beszélgetés a CIO Budapesten.

Két év pandémia-kényszerszünet után novemberben tért vissza a CIO Budapest konferencia. A hagyományoknak megfelelően az előadók esettanulmányokat és gyakorlati tapasztalatokat osztottak meg a vendégekkel, a bő félnapos eseményt pedig egy beszélgetés zárta: három különböző szektor képviselőjét faggattuk az IT válságkezelésben betöltött szerepéről. Eközben az is kiderült, hogy ők személy szerint milyen forgatókönyvben gondolkodnak: érdemes az IT-nél is a takarékosságot erőltetni, vagy az a célravezető, ha a vállalat újabb digitalizációs beruházásokkal növeli versenyképességét?

Óhatatlanul felmerült a kérdés: elő lehet-e venni azokat a forgatókönyveket, melyeket a 2008-as válság után a legtöbb szervezet már végigjátszott, vagy most újakat kell írni? Szintén aktuális kérdés: vannak-e olyan technológiák és eljárások, amelyekkel az IT közvetlenül segíthet a vállalatok energiaigényének optimalizálásában?

Közvetve-közvetlenül végül is az IT szerepének változásáról is szólt a beszélgetés, arról, hogy szerves részévé vált-e az IT bármely ágazatban az üzletnek annyira, hogy egy drasztikus költségcsökkentési forgatókönyv elképzelhetetlen legyen az IT-osztályokon.
 


 

És akik mindezekről kifejtették nézeteiket (a fenti képen balról jobbra): Kelemen Gábor, a Danubius Hotels CIO-ja, Koller György, a Yettel műszaki vezérigazgató-helyettese, valamint Tobak Tamás, a Waberer's CIO-ja.

A felvétel november 9-én készül a CIO Budapest konferencián.
 


A felvétel meghallgatható a fenti lejátszóval itt, de podcastjainkat követheti többek között a Spotify-on, valamint az Apple és a Google podcastplatformján is, melyeken feliratkozhat a Bitport csatornájára.

A CIO Klub podcastcsatornáján többe között régebbi konferenciáink felvételei is elérhetők.

Piaci hírek

Természetes regenerációt hozott az agy-gép interfész

Egy svájci kutatóközpontban szó szerint és átvitt értelemben is hatalmas lépést tett egy csigolyasérülés miatt lebénult páciens.
 
Hirdetés

Felhőköltségek optimalizálása a EURO ONE Számítástechnikai Zrt.-vel

Hogyan lehet költségoldalon megteremteni az egyensúlyt a különböző felhős konstrukciók között?

Az on-premise, cloud és hibrid rendszerek között egyértelmű győztest hirdetni nem lehet, de érdemes végig venni azokat a szempontokat, amik meghatározzák, milyen kiadásokkal kell számolni.

a melléklet támogatója az Euro One

Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.