CIO BUDAPEST

2022. november 9.

La Vida Duna Rendezvényház

Most következik  |  Információ  |  Kapcsolat

CIO BUDAPEST 2022:
A technológia fejlődés dinamikája

2022. november 9.

BUDAPEST

La Vida Duna Rendezvényház

Két év járványügyi kényszerszünet után visszatér a CIO Budapest konferencia! Izgalmas és nehéz korszak van mögöttünk, izgalmas és nehéz korszak áll előttünk. A technológia segíthet igazodni a kihívásokhoz, de kulcskérdés az implementáció. A már kilencedik éve megrendezett CIO Budapest konferencia a tavaszi, kétnapos CIO Hungary mellett ősszel is alkalmat teremt Magyarország legfelkészültebb informatikai vezetőinek eszmecseréjére.

Az esemény fókuszában a napi gyakorlatban felhasználható technológiák állnak, így szakmai programunkban az esettanulmányokra koncentrálunk olyan sikeres projekteket bemutatva, amelyek a digitális transzformáció jó gyakorlatainak tekinthetők. A CIO Budapest előadói idén is olyan esettanulmányokkal érkeznek, amelyekben izgalmas kihívások találkoznak előremutató technológiákkal.

A rendezvény ingyenes és zártkörű, melyre a CIO Klub tagjainak VIP meghívót küldünk.
Ha Ön is célcsoportunkhoz tartozik, de még nem iratkozott fel szolgáltatásunkra,
a regisztrációt követően Önt is rendszeresen értesítjük eseményeinkről!
JELENTKEZÉS A CIO KLUBBA »

Célcsoport: nagyvállalatok és a nagy informatikai struktúrával működő szervezetek CIO-i, IT-technológiai vezetői és gazdasági vezetői.

Tervezett létszám: 60-70 fő

A CIO Budapest konferencia zártkörű és ingyenes, de a részvétel regisztrációhoz kötött. A részvételi lehetőséget a CIO Klub tagjainak VIP vendégként biztosítjuk állandó rendezvényeinkre.

A konferencia programja

8:30

Regisztráció

9:00

Fritsch Róbert

elnök, Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége

Dervenkár István

főszerkesztő, Bitport

Megnyitó

9:10

Schin Lotár

AI CoE vezető, OTP Bank

Keynote:
Nyelvi mesterséges intelligencia egy számokra épülő szektorban

AZ ELŐADÓRÓL ▾
Schin Lotár 17 éves tapasztalattal rendelkezik az adatmenedzsment területén. Dolgozott olajipari, telekommunikációs és pénzintézeti szektorokban Magyarországon és külföldön egyaránt, jelenleg pedig az OTP Bank AI szakértőcsapatának vezetője.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
Az OTP Bank jelentős erőforrásokat fordít egy speciális magyar nyelvi AI modell megalkotására. Melyek a pénzügyi szaknyelvre kialakított magyar nyelvi modell kihívásai? Hogy lesz minél nagyobb a tanító szövegkorpusz? Hogy befolyásolják a modell képességei a domainspecifikus tanítást?

9:40

Stekl László

igazgató, MOL Group Digital Factory

MOL Digital Factory integrációs szemmel

AZ ELŐADÓRÓL ▾
Digitális transzformációs vezető és okleveles Salesforce-szakértő 20 éves vezetői tapasztalattal, valamint széleskörű tapasztalattal a technológiai és üzleti folyamatok tervezésében, megvalósításában és irányításában. 12 éves tapasztalatot szerzett nagyszabású, teljes körű digitális technológia bevezetésében, üzemeltetésében és tanácsadásában. Kiválóan jártas a széles körű technológiai tervezés, stratégia, architektúra és megoldásfejlesztés vezetésében, különös tekintettel a teljes körű digitális átalakításra.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
Az integráció mindig is a technológiai projektek legkritikusabb és legfájdalmasabb része volt, amely jelentős időt, pénzt és koordinációt igényelt. A point to point integráció gyakran ""spagetti"" architektúrát eredményezett, amelyet nehéz továbbfejleszteni és fenntartani. Bemutatjuk, hogy hogyan hoztunk létre és üzemeltettünk több tucat egyszerű, gyors, alacsony költségű, méretezhető és újra felhasználható API led connectivity alapú integrációs megoldást a Digital Factoryban, amelyek elengedhetetlenek a digitális korszakhoz.

10:05

Bátorfi Zsolt

felhő platform adaptációs szakértő, HRP

Munkakörnyezetek modernizációja a felhőben – kihívások és válaszok

AZ ELŐADÓRÓL ▾
Bátorfi Zsolt több mint 20 éves szoftvermérnöki és technológiai tanácsadási gyakorlattal a háta mögött készen áll arra, hogy támogassa a felhőszolgáltatások bevezetését és optimalizálását az Ön vállalatánál is. Szakértelme a Microsoft teljes ökoszisztémájára és azon túl is kiterjed – otthonosan mozog az Azure, a Power Platform, a Microsoft 365 és más egyedi nagyvállalati IT-megoldások területén is.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
Az előadás során egy konkrét vállalat élethelyzetein keresztül tekintjük át, mit jelent a szervezet munkakörnyezetének modernizációja a felhőben. Az előadó több évtizedes technologói adaptációs szakmai háttérrel osztja meg a felhőalapú digitális transzformációs programok kihívásait és a rá adott válaszokat.

10:25

Zakrzewski Anita

sales manager, TOPdesk Magyarország

Segítség a növekedés útján – esettanulmány a PENNY szolgáltatásmenedzsmentjéről

AZ ELŐADÓRÓL ▾
Zakrzewski Anita a nemzetközi tanulmányoktól a Külügyminisztérium érintésével jutott el az IT-szolgáltatásmenedzsment megoldásokkal foglalkozó TOPdesk Magyarországig, ahol jelenleg a magyar piacra való értékesítésért felelős csapatot vezeti.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
Egy egész országban jelen lévő, egyre növekvő cég nem engedhet meg magának elveszett eszközöket, hibákat, elfelejtett adminisztrációkat. A rohamos növekedés mégis ezt eredményezte a PENNY üzleteiben, irodáiban. Tudták, hogy szükségük van egy rendszerre, amiben megbízhatnak, átlátható, könnyen használható. A PENNY és a TOPdesk ekkor találtak egymásra, és immáron két éve alkotnak egy jól működő csapatot.

10:45

Benyovszky Balázs

technical sales, Inter-Computer-Informatika Zrt.

Fenntartható adattárolás

AZ ELŐADÓRÓL ▾
A mérnökinformatikus szakember tíz évig dolgozott az IBM Magyarországnál különböző beosztásokban műszaki és kereskedelmi területen. 2014 óta az Inter-Computer-Informatika Zrt. storage-szakértője.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
A fentarthatóság mai világunk egyik legfontosabb témája, ami átformálja gondolkodásunkat és meghatározza majd a jövőnket. Ez ugyanúgy igaz a mindennapi életünkre, mint ahogy az informatikánkra is. Az adat jelentőségének és mennyiségének robbanásszerű növekedése miatt fontos elgondolkoznunk rajta, hogyan tudjuk fentarthatóan lekövetni ezt a dinamikus fejlődést.

11:10

Kávészünet, networking

11:50

Leveli András

üzlet- és termékfejlesztési igazgató, LSK Hungária Kft.

A felhasználóiélmény-fejlesztések legújabb dimenziója, miután legyőztük a globális chiphiányt

AZ ELŐADÓRÓL ▾
Géptervező mérnöki diplomáját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerezte, majd 2008-ban csatlakozott az LSK csapatához, ahol 2010-ben azt a feladatot kapta, hogy térképezze fel a B2B szektor együttműködésen alapuló folyamatait és fejlesszen ki egy olyan interaktív vizuál-kollaborációs és videokonferencia ökoszisztémát, amely előmozdítja a vállalati, kormányzati és felsőoktatási ügyfeleknél a kollaborációs kultúra fejlődését, illetve a munkafolyamatok hatékonyságát. Napjainkban a hibrid munkavégzést támogató informatikai megoldások fejlesztését irányítja.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
A 2022-es év minden bizonnyal legnagyobb kihívását a globális chiphiány és az ellátási láncok felbomlása okozza a legtöbb informatikai szállító és szolgáltató életében. Sőt, ezek a hatások mostanra már végérvényesen megjelentek a felhasználói oldalon is: folyamatosan változó termékpaletták, 12 hónapnál hosszabb szállítási határidők, vagy az árfolyamok miatt elszabaduló beszerzési árak. De hogyan alakította át az LSK Hungária gyártási stratégiáját annak érdekében, hogy továbbra is biztosítani tudja saját fejlesztésű ökoszisztémájának raktárkészletről történő azonnali elérhetőségét? Mindazonáltal, a megváltozott stratégia milyen hardver- és szoftverfejlesztéseket tesz lehetővé a következő vészterhes időszakban?

12:10

Koós Tibor

pre-sales mérnök, EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

Adatvédelem túltervezés nélkül

AZ ELŐADÓRÓL ▾
A szakember 14 év tapasztalattal rendelkezik nagyvállalati eszközök terén, dolgozott szervízmérnök, rendszermérnök majd pre-sales mérnök szerepkörökben. Tíz éve találkozott először a Veeam mentési megoldásával, küldetése a modern adatvédelem terjesztése minél szélesebb körben.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
A zsarolóvírusok korában a mentésünk a rendszerünkbe szorosan integrált, vagy külön, sziget-szerű megoldás legyen? Hogyan vegyük igénybe a mentést, mint szolgáltatást és ha nem vehetünk igénybe publikus felhőt, le kell-e mondanunk a Backup as a Service (BaaS) lehetőségről? Az előadás ezen kérdések megválaszolásán túl bemutatja azt is, hogy miként készülhetünk fel a mentendő adatok exponenciális növekedésére. Milyen lehetőségeink vannak túltervezés helyett, és hogyan lesz egy rendszer könnyen skálázható, rugalmas, pénzügyileg kedvező és biztonságos egyben.

12:30

Kiss Zoltán

Cybersecurity Expert, Fortinet

Fortinet megoldások egy magyar vállalat szemszögéből

AZ ELŐADÓRÓL ▾
Kiss Zoltan kibervédelmi szakértő. Több mint 15 éves konzultációs tapasztalattal rendelkezik, melyet a legnagyobb technológiai gyártóknál szerzett nagyvállalati és szolgáltatói területen. Jónéhány évig regionális, EMEA szintű szolgáltatói projektekkel foglalkozott, jelenleg pedig az információ- és üzemeltetésbiztonságra koncentrál mint a Fortinet szenior kibervédelmi szakértője. Különös figyelmet fordít a mesterséges intelligencia alkalmazásának lehetőségeire és a kibervédelem automatizálására.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
Egy nagy magyar vállalat szemszögéből, valós tapasztalatok alapján adunk kitekintést a Fortinet kibervédelmi megoldásaira, valamint azonosítunk pár kapaszkodót a közeljövőben várható kibervédelmi irányokat illetően.

12:50

Mentés másként, avagy hogyan segíthet a nehéz helyzetben az IT a vállalatnak?
(panelbeszélgetés)

moderátor: Szalkai Gergely

projektmenedszment-szakértő, CIO Klub podcast

A RÉSZTVEVŐKRŐL ▾

Koller György

műszaki vezérigazgató-helyettes, Yettel

Kelemen Gábor

CIO, Danubius Hotels

Tobak Tamás

CIO, Waberer's

A BESZÉLGETÉS TÉMÁJA ▾
Különböző ágazatokat képviselő informatikai vezetők vitatják meg, hogy milyen IT-stratégia a leghatékonyabb jelen gazdasági helyzetben, fel kell-e készülni az IT-büdzsék csökkentésére, ha igen, hogyan. Esetleg épp hogy az IT erősítése segíthet? Vannak-e bevált receptek, elő lehet-e venni azokat a forgatókönyveket, melyeket a 2008-as válság utáni már egyszer végigjátszottak a vállalatok. Vagy esetleg a jelen helyzet valami egészen új reakciót kíván a vállalatok IT-részlegeitől?

13:30

Konferenciazárás

13:40

Ebéd, networking

A CIO BUDAPEST 2022 TÁMOGATÓI

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.