Műsorunkból kiderül, hol van a helye a legfrissebb digitális technológiáknak a gyártóiparban, és az is, hogy nincs olyan öreg gyártósor, aminél ne lehetne helye a digitalizációnak.

Az év első podcastját a gyártóipar digitalizációs trendjeinek szenteltük. Két vendégünkkel, Papp Dáviddal, a Vodafone nagyvállalati marketing- és értékesítési igazgatójával, valamint Rab Gergellyel, a Dell Magyarország vezető tanácsadójával megbeszéltük, merre halad a gyártóipar digitalizációja, és a már elindult fejlesztések képesek-e becsatornázni az újabb technológiákat.

Adódott a kérdés, hogy gyorsította-e a gyártóipar digitalizációját a pandémia, illetve hogy nem okoz-e (technológiai) feszültséget a gyártóipari és a digitális technológiák eltérő terjedési dinamikája? Vannak-e diszruptív technológiák a gyártóiparban, és mikor jutunk el (ha egyáltalán eljutunk) a lights-out gyártás világába?

A beszélgetés apropóját az adta, hogy magyarországi gyártóiparban is több olyan projekt indult, amelyben hangsúlyos szerepet kaptak a legfrissebb technológiák, például a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás éppúgy, mint az 5G vagy az edge computing.

Megbeszéltük többek között, mi az oka a technológiai változás felgyorsulásának, és hogy az ipari vállalatok elszenvedői vagy proaktív közreműködői-e ennek a folyamatnak. Illetve hogyan kezelhető az a feszültség, amely a digitális technológiák és a gyártóipar változásának eltérő tempójából ered.

Szóba került az is, hogy a gyártóiparban milyen diszruptív technológiák jelennek meg, és azokat milyen módon lehet bevezetni a versenyképesség megőrzéséhez. Ennek kapcsán pedig szóba kerültek olyan megoldások is, melyek a "legacy" gyárakban is segíthetik a digitalizációt.
 


A felvétel meghallgatható a fenti lejátszóval itt, de podcastjainkat követheti többek között a Spotify-on, az Apple, valamint a Google podcastplatformján is, ahol feliratkozhat a Bitport csatornájára.

Cloud & big data

A falakon is átlátnak majd az izraeli katonák

Egy új fejlesztés valós időben, az alanyok mozgását is követve azonosítja az "élő objektumokat" a cementen és betonon keresztül.
 
Éltek már vissza a bankkártyaadataival? Ha nem, akkor azt nagy valószínűséggel egy csalásfelderítő rendszernek köszönheti.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.