A Google korábban bejelentett stratégiájának egyik lépéseként lezárja a Google Labst, és inkább az alaptevékenységeire fókuszál. A 20 százalék szabadon felhasználható munkaidő viszont marad.

A Google-nél zajlik az élet. Múlt hónapban zárták le a Health és a PowerMeter projekteket, valamint lényeges belső változtatásokat is tettek a létező termékágazatok egyszerűsítésének illetve korszerűsítésének érdekében.

Lapáton a Labs Az átalakítás keretében most a Google Labs csendes eutanáziáját jelentették be. Bár a cégnél tisztában vannak azzal, hogy a Labsben megjelent kísérleti alkalmazásokból sokat tanultak, most mégis úgy látják, nincs szükség a kísérleti projektek számára fenntartott gyűjtőhelyre.

A Labs alkalmazásai nem tűnnek el nyomtalanul. Az Android appként elérhető megoldások továbbra is elérhetőek maradnak az Android Marketen, míg a többi kísérleti projekt különböző termékkörökbe fog integrálódni.

A 20 százalékos stratégia A cég azonban nem változtat az elhíresült "20 százalék szabadidő" stratégiáján. A Google-nél dolgozók ugyanis idejük ötödét olyan projektekkel tölthetik, amelyek nem feltétlenül tartoznak munkakörükbe. Ezekből a szabadon felhasználható órákból született például a Gmail, a Google News és a Google Reader. De említhető hazai vonatkozású fejlesztés is, hiszen a nemrég bemutatott budapesti útvonaltervező szolgáltatás szintén ennek a filozófiának köszönhető. A Labs oldal olyan sikeres projektek szülőhelye volt, mint a Goggles, a Groups, a Maps és az iGoogle.

Noha a 20 százalék szabad munkaórák alatt létrehozott kísérleti témák jelentős része Labs projektként született meg, mégis a keresőóriásnál azt állítják, hogy a két dolog nincs hatással egymásra. Továbbra is új és kísérleti alkalmazásokra áldozzuk időnk egy részét – nyilatkozta a hír kapcsán a Google szóvivője.

Fókuszban maradnak A Google Labs lezárása és a Google belső átszervezése tehát nem a kísérleti alkalmazások iránti elkötelezettség végét jelenti, hanem csupán átcsoportosítás történik a cégnél. Arra ösztönzik a dolgozókat, hogy energiáikat főleg a meglévő projektek tökéletesítésére fordítsák. A fejlesztések központi eleme a Google+, a keresőóriás közösségi hálózata lesz az elkövetkezendő időkben.

Google: hobbiprojektből budapesti útvonaltervező
Hasznos alkalmazások a Google boszorkánykonyhájából

Egyelőre nem tűnik sokkolóan okosnak a Gemini mesterséges intelligencia

Ahogy az lenni szokott, a Google közzétette, a felhasználók pedig azonnal rászálltak az új technológiára, amit sikerült is buta hibákra késztetniük.
 
Ez a kkv-k problémája világszerte. A megoldásszállítók pedig rendszer a széttagoltságra, a sok egyedi igényre, és az ebből eredő magas fejlesztési és támogatási költségekre panaszkodnak.

a melléklet támogatója a Yettel

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.