Mobilon már nem kezelhetjük az üzeneteinket, ahhoz minden esetben a különálló appot kell használnunk.
Hirdetés
 

Mivel e sorok írójának gyakran új mobilkészülékeket kell belaknia, így ahhoz hozzátartozik a gyakran használt alkalmazások telepítése is. Ha meg akarja úszni az ember, akkor csak a legfontosabbakat teszi fel, ilyen például a Messenger is, aminek alapvető funkconalitása elérhető volt a Facebook alkalmazáson belül is. Eddig.

Kényszerű telepítés

Az éppen tesztelt LG G3 (teszt hamarosan következik) esetében ugyanis egy ideig csak a figyelmeztetés jelent meg, mely szerint a Facebook felhívja a figyelmet arra, hogy az üzenetek írásához, kezeléséhez, cseteléshez sokkal alkalmasabb a Messenger alkalmazás, amit egy gombnyomással telepíthetünk is. Eddig következmények nélkül utasíthattuk el ezt az ajánlatot, viszont most már a világ mobilos Facebook felhasználói csak úgy juthatnak hozzá az üzeneteikhez, ha telepítik a különálló Messenger alkalmazást.

Matricák, fotók és egyéb funkciók gazdagítják az önálló Messenger alkalmazást

A folyamat már áprilisban megkezdődött néhány európai ország felhasználóinál, és mivel pozitívak voltak a visszajelzések, a Facebook úgy döntött, hogy mindenkire kiterjeszti az elképzelést. Aki böngészőben, iPaden, hagyományos, nem okos mobilkészüléken, vagy Windows Phone-on használja az üzenő alkalmazást, az nem fog változást tapasztalni, viszont minden iOS, illetve Android user arra kényszerül, hogy töltse le az appot, ha eddig még nem tette volna meg.

A Facebook részéről mindez egy teljesen érthető, a szolgáltatásokat és az alkalmazásokat egyértelműsítő lépés, mivel a cég képviselői szerint a facebookozókat összezavarhatja az, hogy egyszerre akár két felületen is hozzá lehet jutni a Messenger üzeneteihez. A felhasználók (akik alapból is idegesen reagálnak a változásokra) szempontjából viszont támadható a megoldás, mivel most kettő app szükséges ahhoz, hogy elérje azokat a funkciókat, amiket eddig eggyel is megoldott.

Mindenkinek jobb lesz - állítólag

A Facebook Messengerért felelős vezetői úgy védték a változtatást a Techcrunch munkatársainak adott interjújukban, hogy az app 200 millió felhasználója naponta 12 milliárd üzenetet ír egymásnak és az a tapasztalat, hogy akik a kibővített funkciókkal (fotó, videó, hangüzenet küldése, telefonálás, stb.) ellátott Messengert használják, azok egyszerűen többet üzennek. A képlet és a cél tehát egyszerű: mindenkit átterelni a Messengerre annak érdekében, hogy még több aktív felhasználót tudjon a Facebook felmutatni.

Mivel Zuckerberg a legutóbbi üzleti jelentéssel kapcsolatban többször utalt rá, hogy a közeljövőben szeretnék termőre fordítani a Messengert, így logikus, hogy az ehhez vezető út első lépése az, hogy azokat a felhasználókat is átirányítják (még ha kényszerrel is), akik eddig jól megvoltak a Facebook appon belüli üzengetéssel.

Konzumer tech

Jól vizsgázott üzletfolytonosságból az ukrán techszektor

Az orosz támadás megindulásakor Harkivban 511 informatikai cég volt. Közülük 500 ma is működik, pedig a munkatársak többsége elköltözött a harcokat közvetlen közelről megszenvedő városból.
 
Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.