Az idei első félévben gyökeresen átalakul a tavaly óta új vezetéssel működő Synergon csoport. A szakmai feladatokat különálló leányvállalatokba szervezik és különválik a tőzsdével összefüggő tevékenység. A társaság befektetőként is meg akar jelenni az informatikai piacon.

Új működési modellt és üzleti stratégiát hozott a Synergon csoport életében a tavaly tavasszal végrehajtott menedzsmentváltás – emlékeztetett keddi sajtótájékoztatóján Jeszenszky Zoltán, a Synergon igazgatósági elnöke. Hozzátette, az új vezetés sok új lehetőséget tárt fel, az ennek nyomán elindított folyamatok az utolsó negyedévben már az üzleti eredményekben is megmutatkoztak.

Osztódva szaporodnak ■ Holdingstruktúrát alakítanak ki, amelyben a konkrét szakmai feladatok külön cégekbe szerveződnek. A változások egyik fontos elemeként a Synergon Informatika Nyrt. 100 százalékos leányvállalatából, a Synergon Rendszerintegrátor Kft-ből öt önálló jogi személyiségű társaság válik ki. Az így létrejövő vállalatok is a Synergon Informatika Nyrt. 100 százalékos leányvállalatai lesznek.

"Ennek keretében létrehoztunk egy outsourcinggal foglalkozó céget, arra alapozva, hogy az informatika jövője egyre inkább a közmű jellegű szolgáltatások irányába mutat" – jegyezte meg Jutasi Zoltán vezérigazgató, hozzátéve, hogy már a mai bevételek nagy része is ebből a tevékenységből származik. Fontos szakmai szerepet szánnak a rendszerintegrációval foglalkozó leányvállalatnak is, amelynek reményeik szerint az outsourcingos társaság lehet a legnagyobb megrendelője.

Külpiaci terjeszkedés  Újabb külföldi piacot is célba vettek, Csehország után most Bulgária következik, ahol a sengeni csatlakozással, illetve a NATO-tagsággal összefüggő informatikai projektekbe akarnak bekapcsolódni. A külföldi terjeszkedést a bolgár belépő sikeressége után máshol is folytatni kívánják majd.

A vezérigazgató szerint mérhető és vállalható feladatokat tűznek ki maguk elé, és 2012-öt legalább nullszaldós eredménnyel akarják zárni.

Befektetői szerepben  A Bitport kérdésére Jutasi Zoltán elmondta, hogy befektetőként elsősorban olyan 500 millió és 1,5 milliárd forint bevétellel rendelkező outsourcing és rendszerintegrátor cégek iránt érdeklődnek, amelyek rendelésállománya jelentős, de kérdésessé válik számukra a hogyan tovább. Dönteniük kell, hogy a további növekedéshez inkább csatlakozzanak egy nagyobb céghez, vagy ők maguk jelenjenek meg felvásárlóként. A Synergont ezen kívül azok a kis cégek is érdeklik, amelyek ígéretes k+f tevékenységet végezek, de nincs elegendő forrásuk a továbblépéshez. További kérdésünkre, hogy mindezt miből kívánják finanszírozni a vezérigazgató a saját források mellett a hosszú lejáratú banki hiteleket említette. Utóbbihoz szerinte közel sem olyan nehéz hozzájutni, mint ahogy az ma a köztudatban él.

A most bejelentett cégkiválások a társaság tervei szerint 2012. július 31-én valósulnak meg, ezen a napon jönnek létre az új leányvállalatok.

A Synergon Csoport leányvállalatai és jegyzett tőkéje

Stratégiai cégek:

Synergon Integrátor Rendszerszolgáltató Kft. (Synergon Integrator Kft.) - jegyzett tőkéje 300 millió Ft

Synergon Outsource Szolgáltatási Rendszerek Kft. (Synergon Outsource Kft.) - jegyzett tőkéje 100 millió Ft

SYNERGON Infosource Közlekedésinformatikai Szolgáltatások Kft. (Synergon Infosource Kft.) - jegyzett tőkéje 100 millió Ft


Befektetési cégek:

Synergon Retail Systems Szolgáltató Kft. (Synergon Retail Kft.) - jegyzett tőkéje 40 millió Ft

Synergon SoftCon Szoftverfejlesztő és Tanácsadó Kft. (Synergon SoftCon Kft.) - jegyzett tőkéje 10 millió Ft

Synergon Inforend Egészségügyi Megoldások Kft. (Synergon Inforend Kft.) - jegyzett tőkéje 10 millió Ft

Synergon Backoffice Ügyvitelszervezési Szolgáltató Kft. (Synergon Backoffice Kft.) - jegyzett tőkéje 20 millió Ft

Külföldi cégek:

Infinity a.s. (Infinity) - jegyzett tőkéje 49,2 millió cseh korona

Synergon Bulgaria EOOD - jegyzett tőkéje 2000 leva

Teljes szellemmódot ígér McAfee újabb vállalkozása

Az informatika botrányoktól övezett örökifjú fenegyereke ezúttal egy lekövethetetlen mobilnetes szolgáltatással igyekszik megváltani a világot.
 
Már Budapesten is van olyan előadás, amit wifihálózat és mobiltelefon segítségével tettek interaktívvá.

a melléklet támogatója a TP-Link Magyarország

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.