A Telekom mától vezette be a korlátlan mobilnetcsomagot. Teljes a mezőny, innentől már az árakról van szó.

Úgy tűnik, még mindig lebegteti a Telekom, hogy véglegesíti-e a korlátlan mobilnet-ajánlatát. Míg a szolgáltató honlapján található információkból a szolgáltatás véglegesnek tűnik, a cég közleménye hangsúlyozza, hogy őszi promóciós ajánlatról van szó. A közlemény szerint ugyanis Net Korlátlan mobil adatcsomagra (és a Mobil Korlátlan díjcsomag is) csak október 31-éig lehet egyedi előfizetői szerződést kötni.

A Telenor és a Vodafone már korábban beépítette csomagjaiba a korlátlan mobilnetet. A Telenor kezdte a sort, május közepétől kínálja a Hello Data csomagot, a Vodafone pedig pár hete dobta piacra a Red Infinityt. A Telekom a moduláris díjcsomag-családját egészítette ki a korlátlan netet kínáló opcióval. Ezek a csomagok némileg javítanak azon a képen, amit korábban mutattak a nemzetközi összehasonlítások. Azok szerint ugyanis a hazai mobilnet meglehetősen drága mulatság. (Idén februárban a Digital Fuel Monitor megállapításival szembesítettük a hazai szolgáltatókat – mindhárom szolgáltató vitatta a nemzetközi felmérés számainak helyességét.)

Bár a Telekom sokáig arra hivatkozott, hogy a teljes korlátlanság mögött nincs valódi ügyféligény, végül egy nyári akció erejéig mégis belevágott. Idén június elseje és augusztus 31-e között a Mobil L és XL csomagjaira kétéves hűségidővel előfizetők számára korlátlan netet biztosítottak a fesztiválszezonra hivatkozva. Ebben az időszakban ugyanis a fesztiválokkal összefüggésben rendre megugrik a mobil adatforgalom.

Mindenki máshogy számol

A Telekomnál a legolcsóbb lehetőség két év hűséggel 12 ezer forintba kerül. Ekkor a net mellé 80 percnyi beszédet vagy SMS-t kapunk. A csomag havidíj-kedvezménnyel (ez a hűségidő alatt jár) 11700 forint. Ez tovább csökkenthető, ha az előfizető nevén kettő (20 százalék kedvezmény) vagy három (25 százalék kedvezmény) telekomos vezetékes szolgáltatás van. Ha korlátlan beszédet és SMS-t is szeretnénk, az 22 ezer forintba kerül kétéves hűséggel, de a hűségidő alatt a havidíj-kedvezmény miatt csak 18 ezer forintot kell fizetni. A korlátlanság azonban csak itthon érvényes, az EU-ban, romaing esetén csak havi 7 GB az adatkeret.

 
Korlátlan adatcsomagok 2017-09
Infogram


A Telenornál a legolcsóbb Hello Data csomag 5990 forint. Ehhez azonban csak 50 percnyi beszélgetést vagy SMS tartozik, és EU-s romaingkörnyezetben csak 5 GB a havi adatkeret. A mérleg másik serpenyőjében ott van azonban egy alap 10 csatornás MyTV csomag, valamint az, hogy nem kell két évre leköteleződni, az ajánlat ugyanis hűségidő nélkül értendő – a Telenor az összes Hello Data csomagot hűség nélkül kínálja. A legdrágább csomag – korlátlan beszélgetés és SMS, havi 14 GB adatforgalom EU-s roaming esetén – 19900 forint, amihez jár még a MxTV Max is (72 csatorna).

A legegyszerűbb ajánlattal a Vodafone állt elő. Egy olyan csomagja van, ami korlátlan netet is tartalmaz, a Red Infinity. Ez két év hűséggel jelenleg havi 15990 forintba kerül, két év hűséggel. A csomag része a korlátlan beszélgetés és SMS is, valamint 50 percnyi nemzetközi hívás vagy SMS az EU irányába. Szintén része a csomagnak a korlátlan beszélgetés és SMS, valamint 10 GB adatforgalom EU-s roaming környezetben.

A Telenornál és a Vodafone-nál a SIM-et kizárólag okostelefonban lehet használni. A Telekomnál nincs ilyen megkötés.

Konzumer tech

Cseheké lesz a magyar Telenor

A PPF Csoport a magyar mellett a bolgár, a montenegrói és szerbiai leányvállalatért, valamint a Telenor Common Operation technológiai szolgáltatóért 2,8 milliárd eurót fizet.
 
Hirdetés

Utolsó szakaszába ért a Telenor startup-programja

A Telenor Accelerate-en részt vevő Family Finances, Photon és Vimage startupok hamarosan pénzügyi befektetők előtt mutatkozhatnak be, így komoly esélyt kapnak arra, hogy szolgáltatásaikkal a nemzetközi piacokra is beléphessenek.

Nemzeti szinten eddig is szigorú rendelkezések vonatkoztak az érzékeny adatok megsemmisítésére, de az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletének hatályba lépése után senki sem kerülheti el az információtörlés folyamatos feladatát.
A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.