A Juniper Research szerint még többet kereshetnének a többtényezős hitelesítéshez kapcsolódó üzenetek küldözgetésén, ha célzott módon azonosítanák és áraznák az ilyen forgalmat.

A mobilszolgáltatók ebben az évben 27 milliárd dollárt termelnek a többtényezős hitelesítéshez kapcsolódó SMS-üzenetekből, ami újabb növekedést jelent a 2022-es 25 milliárd dollárhoz képest – olvasható a Juniper Research a mobil hitelesítés jövőbeni stratégiáiról és 2022-2027 közötti piacáról szóló jelentésében. A piackutató ebben azt jósolja, hogy a nagyjából 5 százalékos fejlődést a digitális szolgáltatókra nehezedő fokozott nyomás okozza, amelynek értelmében az ügyfelek egyre inkább elvárják a biztonságosabb hitelesítési eljárásokat, csökkentve az adatszivárgás kockázatát és biztosítva a felhasználói identitások védelmét.

A többtényezős hitelesítés két vagy több hitelesítő adatot kombinál egy felhasználó vagy tranzakció ellenőrzéséhez, ami jellemzően magában foglalja az egyszeri jelszót vagy kódot tartalmazó SMS-üzenetek kiküldését a felhasználók egyedi telefonszámára. A tanulmányban a Juniper Research arra ösztönzi a mobilszolgáltatókat, hogy aknázzák ki a kereslet ilyen irányú növekedését, akár gépi tanu algoritmusokra építve, automatizált módon megfigyelve a kifejezetten a többtényezős hitelesítéshez használt SMS-forgalmat. Ezáltal ugynais célzott módon számíthatnak fel extra díjat az ilyen forgalom után, és tovább növelhetik az üzleti SMS-ekből származó bevételeiket.

A Juniper Research előrejelzéséből egyébként kiderül, hogy 2022-ben már több mint 1,7 billió üzenetet küldenek majd szét világszerte a többtényezős hitelesítési eljárások során, ami volumenét tekintve a teljes üzleti SMS-üzenetforgalom 60 százalékának felene meg. A forgalomészlelés automatizálása azért is kulcsfontosságú dolog lenne az üzemeltetők számára, mert a piackutató várakozásai szerint 2027-ben már 2,1 billió üzenetről lesz szó. A múltban a kkv-k jellemzően nem fektettek be ilyen biztonsági eljárásokba, de a felhasználók igényeit követve a következő 5 évben ebben a körben is elterjed majd a többtényezős hitelesítés, további lendületet adva a globális forgalomnak.

Mobilitás

Nagy tempóban hajt ki a mobilok új szegmense

A hajlított kijelzőjű telefonok az elkövetkező néhány évben óriási lendülettel gyarapíthatják egyelőre vékonyka piaci tortaszeletüket.
 
A vállalatoknak egy-egy speciális feladatra, új projektre bizonyos esetekben gazdaságosabb és eredményesebb külső erőforrásokat bevonni, mint a főállású munkatársakra bízni a munkát.

a melléklet támogatója a Hays Hungary

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.