A Juniper Research szerint még többet kereshetnének a többtényezős hitelesítéshez kapcsolódó üzenetek küldözgetésén, ha célzott módon azonosítanák és áraznák az ilyen forgalmat.

A mobilszolgáltatók ebben az évben 27 milliárd dollárt termelnek a többtényezős hitelesítéshez kapcsolódó SMS-üzenetekből, ami újabb növekedést jelent a 2022-es 25 milliárd dollárhoz képest – olvasható a Juniper Research a mobil hitelesítés jövőbeni stratégiáiról és 2022-2027 közötti piacáról szóló jelentésében. A piackutató ebben azt jósolja, hogy a nagyjából 5 százalékos fejlődést a digitális szolgáltatókra nehezedő fokozott nyomás okozza, amelynek értelmében az ügyfelek egyre inkább elvárják a biztonságosabb hitelesítési eljárásokat, csökkentve az adatszivárgás kockázatát és biztosítva a felhasználói identitások védelmét.

A többtényezős hitelesítés két vagy több hitelesítő adatot kombinál egy felhasználó vagy tranzakció ellenőrzéséhez, ami jellemzően magában foglalja az egyszeri jelszót vagy kódot tartalmazó SMS-üzenetek kiküldését a felhasználók egyedi telefonszámára. A tanulmányban a Juniper Research arra ösztönzi a mobilszolgáltatókat, hogy aknázzák ki a kereslet ilyen irányú növekedését, akár gépi tanu algoritmusokra építve, automatizált módon megfigyelve a kifejezetten a többtényezős hitelesítéshez használt SMS-forgalmat. Ezáltal ugynais célzott módon számíthatnak fel extra díjat az ilyen forgalom után, és tovább növelhetik az üzleti SMS-ekből származó bevételeiket.

A Juniper Research előrejelzéséből egyébként kiderül, hogy 2022-ben már több mint 1,7 billió üzenetet küldenek majd szét világszerte a többtényezős hitelesítési eljárások során, ami volumenét tekintve a teljes üzleti SMS-üzenetforgalom 60 százalékának felene meg. A forgalomészlelés automatizálása azért is kulcsfontosságú dolog lenne az üzemeltetők számára, mert a piackutató várakozásai szerint 2027-ben már 2,1 billió üzenetről lesz szó. A múltban a kkv-k jellemzően nem fektettek be ilyen biztonsági eljárásokba, de a felhasználók igényeit követve a következő 5 évben ebben a körben is elterjed majd a többtényezős hitelesítés, további lendületet adva a globális forgalomnak.

Mobilitás

Egy holland kutató 25 dolláros kütyüvel hekkelte meg Elon Musk Starlinkjét

A Las Vegas-i Black Haten mutatta be a módszert. Az űrnet teljes javítására még várni kell, de kárenyhítés már történt.
 
A felhő térfoglalása és a ransomware-támadások elszaporodása sok szervezetet rákényszerít, hogy újratervezze a mentési és helyreállítási infrastruktúráját.
A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.