A chipgyártó vállalat egy hongkongi illetőségű dróngyártóban látott fantáziát.

Az Intel a nemrég lezajlott IDF előadásain azt hangsúlyozta, hogy a processzorok hamarosan meghódítják a PC-n túli világot is. A vállalat vezetői úgy gondolják, hogy az IoT, illetve a hordható eszközök előretörésével, illetve úgy általában az élet technológiai fókuszáltsága miatt a processzorok olyan helyeken is megjelenhetnek, amelyek addig nem voltak jellemzőek.

Drónokra hangolt chipek

A céges hitvallást egy kicsit lebontva úgy is fogalmazhatunk, hogy az Intel keresi, sőt saját maga generál új piacokat és igyekszik felkészülni arra az időszakra, amikor a számítógépek már annyira sem lesznek kelendőek, mint most. Éppen ezért az Intel vezetése úgy döntött, hogy 60 millió amerikai dollárral beszáll a drónokra specializálódott Yuneec Holdingba.

A Yuneec 2009-ben jött létre és évekig hagyományos, pilótákkal vezérelt repülőgépek gyártásával foglalkozott. A hongkongi vállalkozás 2013-ben váltott profilt és kezdett bele a mára közismertté vált, távirányítással működő drónok fejlesztésébe. A Yuneec gépei a magasabb, high-tech vonalat képviselik, a másik „ismertetőjegye” pedig az, hogy a járművek a dobozból való kibontás után azonnal, további szerelés nélkül azonnal röptethetők.

A Yuneec nemrég debütált, 4k videó felvételére képes, 1300 dolláros drónja

Az Intel és a Yuneec együttműködésének részleteiről a felek nem árultak el többet, de annyit lehet tudni, hogy a chipgyártó egy új platformként tekint ere a piacra. A jövőben a két vállalat közösen fejleszti az új drónokat, amelyeket az Intel lapkáival látnak majd el.

Mindeni lát benne fantáziát

Különösen nagy a mozgolódás a drónk és a nagy elektronikai vállalatok környékén. A Sony is a napokban jelentette be, hogy vegyes vállalatot alapít a kínai ZMP-vel, amelynek keretében az Aerosense névre keresztelt drónokkal végeznek kutatási, felderítő, adatgyűjtési feladatokat elsősorban üzleti ügyfelek számára. De közismert, hogy a Facebook is fontos szerepet szán ezeknek a járműveknek, ahogy a Google is aktívan részt vesz hasonló gépek fejlesztésében, sőt, az azokat érintő szabályozásban is szívesen részt venne.

Piaci hírek

Nincs megállás, a Marsot is elkezdtük teleszemetelni

Eddig 7 tonnányi hulladékot sikerült elhinteni a vörös bolygón, ami egyelőre nem sok, de már most is érdemes odafigyelni rá.
 
Hirdetés

A munkaerő képzése a vállalat sikerének egyik záloga

A piaci versenyben az a cég tud élen maradni, amely lépést tart a fejlődő technológiával. Ez azonban csak megfelelően képzett alkalmazottakkal lehetséges.

Ahogy megindult az IT-szakemberekért a harc a munkaerőpiacon, úgy váltak egyre szofisztikáltabbá a képzést végző intézmények szolgáltatásai.

a melléklet támogatója a Green Fox Academy

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.