A Samsung új összehajtható okostelefonokat mutatott be, amelyekkel jó időre biztosíthatja magának a gyorsan növekvő piac vezető helyét.

A Samsung több mint 10 millió darab összehajtható (foldable) okostelefon eladását tervezi idén – közölte a dél-koreai gyártó illetékes alelnöke az új Galaxy Z Fold 4 és Galaxy Z Flip 4 modellek tegnapi bemutatásakor, hozzátéve, hogy terveik szerint 2025-re az eladott prémium okostelefonok több mint felét adják majd az ilyen típusú eszközök. A Samsung a bejelentés értelmében az új modellekkel is a dizájn "tökéletesítésére" összpontosított, megerősítetve azokat a felhasználási lehetőségeket, amelyek kifejezetten erre a formára jellemzőek, és az új okostelefonok árát is úgy határozták meg, hogy azok általánosan elérhetők legyenek a fogyasztók számára.

Mivel csúcstelefonokról van szó, ez Európában a Galaxy Z Flip 4 esetében 1099 eurós, a Galaxy Z Fold 4 esetében pedig 1800 eurós alapárat jelent, ami nálunk rendre 480 és 780 ezer forint lehet majd az augusztus végén meginduló szállításkor. A kommentárok alapján a versenytársakon múlik majd, hogy ezek később mennyiben csökkenhetnek, de a legnagyobb rivális, az Apple csak 2024-ben vagy 2025-ben jöjhet ki ehhez hasonló eszközökkel. A Samsung szerint azonban az értékesítési eredményeknél fontosabb, hogy az összecsukható okostelefonok körül kialakul egy olyan ökoszisztéma, amelyik a használhatóságra és a fogyasztói bizalomra épül.

Egyelőre az övék a pálya

A folyamat már tavaly elkezdődött a Z Fold 3 és Z Flip 3 modellekkel, és most folytatódhat a Z Fold 4 és Z Flip 4 megjelenésével. Míg az okostelefonok globális piaca várhatóan az idén is visszaesést mutat majd, a Samsung úgy látja, hogy a fejlett piacokon továbbra is magas lesz a kereslet a prémium okostelefonok iránt. A vállalat így azon igyekszik, hogy növelje a piaci részesedését ebben a szegmensben, ebben pedig fontos szerepet kapnak az új Z Fold 4 és Z Flip 4 modellek. A Samsung szerint a megfelelő mennyiségű alkatrészt is sikerült biztosítania, hogy ne fusson bele ellátási problémákba.

Az általános alkatrészhiány tavaly volt a tetőpontján, jelenleg azonban gyorsan enyhül, és a társaság a Reuters tudósítása alapjén jövőre már a probléma megszűnésére számít. A Counterpoint Research előrejelzésében az összehajtható okostelefonok globális szállítása idén 16 millió darabra nő, ami a teljes volumen mindössze 1,2 százaléka, de ugrásszerű növekedés a tavalyi 9 millióhoz képest. 2022 első felében a Samsung 62 százalékos piaci részesedéssel rendelkezett ebben a szegmensben, ami az év masodik felében 80 százalék körülire növekedhet az új megjelenésekkel. A Samsung a második félévben már arra törekszik, hogy az összehajtható okostelefonok eladásai meghaladják korábbi zászlóshajója, a Galaxy Note eladásait is.

Az Apple is kénytelen volt feladni a teljes önvezetésről szóló terveit

Nem csak a saját márkás járművek megjelenésének a céldátumát tolták odébb, de a Bloomberg szerint azt is elengedték, hogy belátható időn belül megvalósítsák a legmagasabb szintű autonómiát.
 
Hirdetés

Innováció az integrációban

Interjú a mobilitás app integráció szakértő e6 Integrations ügyvezetőivel.

Bár az 5G-s beruházások megtérülését biztosító alkalmazási területeket még a szolgáltatók és az ügyfelek is keresik, a fejlesztési kényszer megvan, mert aki ebből kimarad, lemarad.

a melléklet támogatója a Yettel

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.