Az elmúlt hetekben az Apple vezetői új stratégia kidolgozására gyűltek össze a vállalat televíziós terveivel kapcsolatban. A Wall Street Journal forrásai szerint jönnek a "mindenre reagáló" tévék.
Az Apple - legnagyobb riválisával, a Google-lel fej-fej mellett - az elmúlt időszakban már megpróbált a számítógépek és mobil eszközök piacáról a nappalikba is betörni, ám a set-top box jellegű megoldások még nem értek el átütő sikereket. A Google hardveres partnerei a gyenge számok miatt lassan leállnak a gyártással, még a legnagyobbak is kihátráltak a tévés üzletágból. Az Apple TV ára három hónapos piaci jelenlét után 99 dollárra csökkent a gyenge kereslet miatt, és bár azóta töbször emlegetnek milliós eladott darabszámot, ezt hivatalos jelentésben még nem erősítették meg.

Az almás vállalat vezetői mindenesetre komolyan veszik a Steve Jobs egyik legutolsó vesszőparipájának számító tévés terveket, és bár konkrétumokat természetesen most sem lehet tudni, már a híresztelések is kifejezetten izgalmasak. Eddy Cue, az Apple egyik alelnöke hintett el pár tervet, amelyet a belső forrásokkal kiegészítve a cég igazi forradalmat tervez a nagyszobákban.


Bár az Apple TV nem indult fényesen, a tervek továbbra is óriásiak

Képernyős robot A WSJ forrásai szerint az új tervek már nem csak az internet és a televízió összehangolását célzó set-top boxok alakítgatásával kapcsolatosak, ehelyett egy teljesen új technológiai irány körvonalazódik. Maguk a tévékészülékek változhatnak meg, ha az Apple valóban minden ötletét megvalósítja.

A tévék a tervek szerint például felismernék az előttük ülő felhasználókat, és személyre szabott kinézettel, menüvel és beállításokkal várnák a "parancsokat". Ugyancsak fontos fejlesztési irány a mozgással és hanggal vezérelhető működés megvalósítása, bár az Apple szerint ez utóbbira még nem az elkövetkező napokban lehet számítani, mivel a technológia igen nagy falat. Ennek ellenére a távlati terv az, hogy a tévénéző akár egy mozdulattal válthat csatornát, és hangvezérléssel kereshet a műsorok, vagy épp internetes források között.

Egy ennél hamarabb is megvalósítható terv szerint a tévék egy átfogó informatikai-szórakoztató otthoni hálózat részeivé válnának. A közeljövőben például nem lenne gond, ha egy meccs nézése közben el kéne szaladnunk a sarki boltba, mivel iPhone-unkkal vagy iPadünkkel pár mozdulat után átvehetnénk a tévéről sugárzott tartalmat, és már indulhatnánk is, miközben a kezünkben tartott eszközön folytatódik az adás. Az pedig teljesen természetes lesz, hogy távirányító helyett iPhone-ok és iPadek vezérlik majd a tévéket, amelyekről bármikor a tévéképernyőre küldhetünk filmeket és egyéb tartalmakat is.

Az Intel kihátrál a nappalikból
Google TV: bedobta a törülközőt a Logitech
Hódít a hibrid: a tévénéző már netnéző is

Médiamogul születik A jövőbeni tervekről folyamatosan egyeztet a különböző médiavállalatokkal az Apple, és ezekből a tárgyalásokból is következtetni lehet pár érdekes tervre. A televíziós vállalatoktól kinyerhető információk alapján az Apple műsorszórási jogokról, licencekről és technológiákról érdeklődik, ezért sokan már azt is elképzelhetőnek tartják, hogy nem csak eszközök szintjén tervezgetnek.

Bár egyelőre furcsa lenne elképzelni egy "Apple tévétársaság" létrejöttét, azt ne feledjük el, hogy a vállalat már sikeresen átalakított más, elvben tőle távolabb álló üzletágakat is, hiszen az iTunes átalakította a zeneipart, az Apple pedig az egyik legnagyobb kiadóvá és zeneszolgáltatóvá lépett elő. A legtöbb szakértő most azt próbálja kideríteni, milyen új stratégiával támadta meg a televíziós műsorszolgáltatókat az Apple, ugyanis egy ilyen kísérlete az iTunes-szal kapcsolatban már volt a vállalatnak, akkor azonban nem járt sikerrel.

Rágyúrna Európa a videójátékokra

Az EP kultúráért és oktatásért felelős bizottsága a digitális szórakozási forma eddiginél lényegesen nagyobb és átfogóbb támogatását javasolja, mert az több szempontból is hasznos lenne a régiónak.
 
A vállalatoknak egy-egy speciális feladatra, új projektre bizonyos esetekben gazdaságosabb és eredményesebb külső erőforrásokat bevonni, mint a főállású munkatársakra bízni a munkát.

a melléklet támogatója a Hays Hungary

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.