Új pozíciót szerzett Közép-Kelet-Európában a német alapítású ABC Data disztribútor cég. A vállalat fontos állomásnak tartja a magyar piacot terjeszkedési stratégiájában.
Novemberben új disztribútor lépett a magyar piacra: az ABC Data bejelentette, hogy Magyarországon is megkezdte működését. A vállalat 30 országban értékesíti termékeit, leányvállalattal pedig 8 piacon van jelen. A cég a teljes IT portfólió (számítás- és irodatechnikai termékek, PC-komponensek, hálózati elemek, szoftverek, kellékanyagok, kiegészítők és szórakoztató elektronika) mellett fokozott a mobil kommunikációs és a szórakoztató elektronikai (TV és multimédia) szegmensben is jelen lesz.

A magyarországi piacon való megjelenés a vállalat külföldi terjeszkedési stratégiájának fontos lépése. A vállalat vezetése nagy hangsúlyt fektet a költséghatékony működési modellre, amelynek része a megbízható szabványokra épülő fejlett logisztikai stratégia. A disztribútor – hasonlóan a cseh és szlovák partnerekhez – két saját logisztikai központból szolgálja ki a magyarországi ügyfeleket. Budapest és környékére akár egy napon belül, míg az ország többi területére kétnapos határidővel.

Online rendszerrel, hatékonyan Az ABC Data megrendeléseinek 90 százaléka az InterLink online eladási rendszeren keresztül érkezik, amelynek kezelőfelületét, hasonlóan a többi országhoz, itt is honosították, azaz magyarul kommunikál a partnerekkel. Az InterLink a tranzakciók teljes lebonyolítására képes: kezeli a megrendeléseket, alkalmas a készletek állapotának és a megrendelések végrehajtási folyamatának ellenőrzésére, fizetési státuszra vonatkozó adatok és a rendelkezésre álló hitelkeret kezelésére. A rendszerben nyomon követhető a garanciális ügyek intézésének állapota is. Az ügyfelek a rendszeren keresztül bármikor hozzáférhetnek a teljes termékkínálathoz, és részt vehetnek a különböző hűség- és kedvezményprogramokban is.

A vállalat a magyar piacon közel 200 gyártó több  mint 30 ezer termékét kínálja. A cég tavaly júniusban sikeresen vezette be saját márkáját, a Colorovo-t, ami vezető pozíciót tölt be az alternatív kellékanyag szegmensben a vállalat teljes disztribúciós hálózatában. A márkának Magyarországon is fontos szerepet szánnak.

KKV-tipp: figyeljünk oda a becsapós őszi akciókra!
Merre megy a hazai IT iparág 2012-ben?

– Természetesen minden piacon másfajta megközelítést alkalmazunk, és a legmegfelelőbb üzleti modellt használjuk, hogy alkalmazkodjunk a helyi sajátosságokhoz – idézi a cég közleménye mondta Hegedűs Viktort, az ABC Data magyarországi ügyvezetőjét.

Az 1985-ben, Bonnban alapított német disztribútor cég Lengyelországban például már 1990. óta jelen van. A cég az ezredfordulón az Actebis Holding tulajdonába kerül. Azóta leányvállalatot alapított Csehországban, Szlovákiában, Romániában, Litvániában, Észtországban és Lettországban is. A lengyel leányvállalat 2010-ben debütált a varsói tőzsdén.

Elnapolták a Falcon 9 már-megint-történelmi-jelentőségű kilövését

Egy startup műholdakkal gyűjtené a rádiójeleket, ezek alapján pedig mesterséges intelligenciával azonosítaná és követné a gyanús járműveket.
 
Hirdetés

Blokklánccal még a sör is finomabb

Az új technológiák önmagukban is rengeteg változást hoznak, teljesen átalakítanak, vagy felgyorsítanak üzleti folyamatokat, összekapcsolásukkal azonban még több eredményt lehet elérni.

A szemünk előtt válik egymás komplementerévé a két technológia. Az okos szerződésektől, az élelmiszeriparon keresztül az energiaelosztásig, szinte nincsen olyan terület, amit ne forradalmasítana blokklánc és a dolgok internetének összehangolt működése.

a melléklet támogatója az Oracle Hungary

Hirdetés

Mesterséges intelligencia a NAS-okban

A maga nemében egyedülálló a QNAP legújabb, TS-2888X NAS MI platformja. A QuAI a gépi tanulási modellek gyors létrehozásával, képzésével, optimalizálásával és telepítésével korábban elérhetetlen távlatokat nyit meg a felhasználók előtt.

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.