Az egyetem Ipar 4.0 Technológiai Központjában építi fel és üzemelteti a Schneider Electric.

Micro-grid rendszer épül a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME). A Schneider Electric által szállított autonóm hálózat az egyetem Ipar 4.0 Technológiai Központjában működik majd, így nemcsak az oktatást segíti, hanem nyitva áll az új technológiák iránt érdeklődő hazai vállalkozások előtt is. Mint az egyetem közleménye írja, a fejlesztés tovább erősíti az intézmény és a vállalat közötti kapcsolatot az oktatás területén.

Az egyetemi micro-grid a Schneider Electric legújabb energiamenedzsment technológiáira épül. A vállalat szerint a rendszer olyan problémákat tud rugalmasan kezelni, mint az újonnan megnövekedett energiaigény, a hálózati stabilitás, valamint a megújuló energiaforrások hatékony felhasználása, rendszerbe kapcsolása. A bemutató rendszerhez a Schneider Electric nem csak a szükséges hardvereket és szoftvereket biztosítja, hanem vállalta a berendezések tervezését, szerelését, beüzemelését és karbantartását is.

Az egyetem napelemes rendszerét is rákötik

A vállalat többek között szenzorokkal ellátott elosztószekrényt, különböző vezérlőket, valamint energiamenedzsment, illetve elektromosautó-töltő vezérlő szoftvereket biztosít. A micro-grid ugyanis az elektromos közlekedésben betöltött szerepét is demonstrálja majd az egyetem épülete előtt felállítandó két elektromosautó-töltővel. Emellett a rendszerbe integrálják az Ipar 4.0 Technológiai Központnak helyet adó épületen kialakított napelemes hálózatot, amihez egy nagy kapacitású akkumulátoros tárolórendszert is telepítenek.

"A napelemes rendszer integrálásával, kiegészítve az akkumulátoros tárolóval pedig azt is be tudjuk mutatni, hogyan tudja biztosítani egy vállalat a folyamatos áramellátást egy esetleges áramkimaradás esetén. A hálózat kialakításához szükséges terveket már elkészítettük és a berendezések jelentős része is itt van már a központban. Reményeink szerint idén ősszel működhet majd a rendszer” – mondta el Charaf Hassan, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar dékánja.

A fenti képen Veress Zsolt, a Schneider Electric országigazgatója és Charaf Hassan dékán látható.

Piaci hírek

Nagy tempóban hajt ki a mobilok új szegmense

A hajlított kijelzőjű telefonok az elkövetkező néhány évben óriási lendülettel gyarapíthatják egyelőre vékonyka piaci tortaszeletüket.
 
A vállalatoknak egy-egy speciális feladatra, új projektre bizonyos esetekben gazdaságosabb és eredményesebb külső erőforrásokat bevonni, mint a főállású munkatársakra bízni a munkát.

a melléklet támogatója a Hays Hungary

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.