Ha minden Amazon-kütyüt beengedünk, lassan kiköltözhetünk a garázsba vagy rosszabb esetben az utcára.
Hirdetés
 

Szó szerint repül az Amazon legújabb otthoni biztonsági kamerája. Az Always Home Cam ugyanis egy autonóm drón, amely akkor száll fel, amikor a háziak elmennek otthonról, és folyamatosan járőrözik a lakásban. Olyannyira autonóm, hogy amikor az akkuja kritikus szint alá merül, visszatér a dokkolóra, és feltölti magát, majd folytatja a járőrözést. És ez mindössze 250 dollárért megvehető lesz – jövőre. Egyelőre ugyanis csak bemutatták, a forgalmazását majd 2021-ben kezdik.

Aki csinálta, el van ragadtatva

A Ring alapítója és jelenlegi éceszgébere, Jamie Siminoff értelemszerűen el van ragadtatva saját ötletétől. Sikerült megoldani, hogy több nézőpontból is látható legyen a lakás anélkül, hogy kismillió kamerát kellene felszerelni. Ezt végül a dróntechnika fejlődése tette lehetővé. Megjelentek azok a kisméretű drónok, amik már akár egy lakás belterében is használhatók különösebb kockázat nélkül.

Az Always Home Cam üzembe helyezésekor el kell készíti a lakás térképét, ami alapján a lakás tulajdonosa meghatározhatja a járőrözési útvonalat, hogy a drón milyen helyiséget milyen pont(ok)ról figyeljen. Működése összehangolható a Ring riasztókkal is, azaz megadható, hogy azonnal módosítsa a repülési útvonalát, és repüljön abba a helyiségbe, ahol a riasztó valami zavarót észlel.
 


A kamerával ellenőrizhető például, hogy nyitva maradt-e az ablak, bezártuk-e a bejárati ajtót, elzártuk-e a fűtést stb. A drón érzékeli és kikerüli az akadályokat, így nem kell minden reggel munkába indulás előtt akadálymentesíteni a lakást. Propellerjei olyan anyagból készültek, hogy azok nem tesznek kárt sem az útjába kerülő tárgyakban, sem a háziállatokban.

A jogvédők kiakadtak

A The New York Times által idézett civil jogvédők viszont igencsak kiakadtak. A kibertér tudatos használatát népszerűsítő News Literacy Project egyik vezetője például arról twittelt, hogy aki egy olyan országban, ahol nincsenek digitális adatvédelmet szabályozó törvények, megveszi az Amazonnak ezt a kütyüjét, egyszerűen elmebeteg.

Bár a Ring azt ígéri, hogy a drón csak repülés közben készít felvételt, amit hanggal is jelez, a jogvédők szerint ez egyszerre jó és egyszerre rémisztő, különösen az Amazon adavédelemhez való hozzáállását ismerve.

Biztonság

Jól vizsgázott üzletfolytonosságból az ukrán techszektor

Az orosz támadás megindulásakor Harkivban 511 informatikai cég volt. Közülük 500 ma is működik, pedig a munkatársak többsége elköltözött a harcokat közvetlen közelről megszenvedő városból.
 
Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.