Szétválasztják a drónfejlesztési és drónelhárítási területet.

Drónvédelmi technológiai társaságot alapít a 4iG Nyrt., a 4iG Csoporthoz tartozó Rotors & Cams Zrt., valamint Jászai Gellért magántőkealapja, az iG TECH, jelentette be a tőzsdei vállalat. Az RAC Antidrone autonóm repülésre képes eszközök ellen kínál légtérellenőrző és légtérvédelmi megoldásokat az ipari, a közlekedési, a védelmi és civil szférának. A cégalapításról kiadott közlemény szerint az új társaság az elérhető legmodernebb technológiák rendszerintegrátoraként, valamint hazai tudásbázison alapuló egyedi fejlesztésekkel és speciális innovációkkal szeretne megjelenni a hazai és nemzetközi piacon, mivel az alapítók arra számítanak, hogy a jövőben jelentősen növekedhetnek a piaci igények a drónok kontrollját biztosító precíziós technológiák iránt.

A RAC Antidrone Zrt. 25-25 százaléka a 4iG Nyrt. és az iG TECH Magántőkealap, 50 százaléka pedig a csoporthoz kötődő Rotors & Cams tulajdonába kerül – utóbbi cégben a 4iG 2021 januárjában szerzett kisebbségi, 24 százalékos tulajdonrészt. Az UAV (unmanned aerial vehicle) technológiák fejlesztése, az új technológiák honosítása és piacra jutása a 4iG Csoporton belül kiemelt stratégiai terület, így az új vállalat felügyelete a 4iG technológiáért felelős vezérigazgató-helyetteséhez, Blénessy Lászlóhoz tartozik, a napi operatív irányításáért pedig Szepessy Kornél, a HungaroControl korábbi vezérigazgatója felel.

"A pilóta nélküli repülőeszközök elmúlt években tapasztalt fejlődésének egyik következménye, hogy a drónok elleni védekezés mostanra önálló iparággá vált. Ezért döntöttünk a Rotors & Cams átalakításáról, amelynek eredményeként a drónelhárító rendszerekkel kapcsolatos képességeket egy új vállalatba szervezzük ki" – mondta a cégalapításról Blénessy. A Rotors & Cams jelentős tudástranszferrel támogatja az új leányvállalatot, és tovább folytatja fejlesztési, gyártási és üzemeltetési tevékenységét.

A Rotors & Cams a közelmúltban mutatta be ProTAR nevű intelligens drónját, melyet a Magyar Honvédség Modernizációs Intézete megrendelésére fejlesztett két partnerével.

Piaci hírek

Örülne, ha lenne a szívének egy digitális ikertestvére?

A neves amerikai hosszútávfutó, Desiree "Des" Nicole Linden szívének már megvan a digitális párja.
 
Hirdetés

Ráfizetünk, ha a védelmen spórolunk!

Ha a védelmen spórolunk, kiberbűncselekmény áldozatává válhatunk. A Sophos MRD (észlelő és helyzetkező) szolgáltatása védelmet nyújt.

Összeurópai szabályozás készteti a cégeket a biztonságosabb informatikai működésre, de a megvalósításhoz nemcsak technológia, hanem emberek is kellenek.
Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.