Új kezdeményezéseket és vezetői csapatot jelentett be közgyűlése után az Inforum, az Unoka-Nagyszülő Informatikai Versenyéről és az e-befogadási kezdeményezéseiről ismert nonprofit szervezet.

Az Inforum a jövőben kiszélesíti tevékenységét, az informatika területe mellett a szélesebb infokommunikáció és média területén is feladatokat tűzött ki magának. A szervezet komolyabb részt kíván vállalni a szélesebb konvergens iparágak önszabályozási, etikai munkájában, segítve a hazai internet káros hatásainak csökkentését -- áll a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményben.

Az Inforum továbbviszi az e-befogadás területén szerzett kutatási tapasztalatait és újabb felméréseket tervez itthon és régiónkban is. A szervezet létrehozza azok szellemi közösségét, akik a jövőben az információs társadalom eszméjének védnökei lehetnek.

Vegyes felállás A most felállítandó Védnöki Kuratórium azokat tömöríti, akik elkötelezettek a társadalmi haladás, az információs társadalom eszméjének, de nem kötődnek szoros szálakkal az informatika egyik ágához sem, tehát a tudományok, a művészet, a politika és a társadalom egyéb területének kimagasló képviselői. A szervezet a Védnöki Kuratórium létrehozására és vezetésére Tárkány Szücs Attilát, az Inforum korábbi elnökét kérte fel.

Az Inforum tevékenységének kiszélesítése miatt nevet is váltott. A korábbi Informatikai Érdekegyeztető Fórum elnevezést az Információs Társadalmi Érdekegyeztető Fórum váltja fel.

Használható e-ügyintézést ígér az infokommunikációs stratégia
Nélkülözhetetlenek lesznek az informatikai készségek

A szervezet megújította vezetését is. Elnökké választotta Lerch Attilát, a Microsoft üzletfejlesztési igazgatóját. Az Inforum elnökségében kapott helyet Pajna Sándor ügyvezető elnök, az eKözig Zrt elnöke, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság képviselője, illetve alelnökként Martos Balázs, az Internet Szolgáltatók Tanácsának elnöke, Mlinarics József, a Magyar Tartalomipari Szövetség ügyvezető elnöke, Bódi Gábor, a Puskás Tivadar Közalapítvány igazgatója, Fejes István, a Magyar Teleházak Szövetségének elnöke és Molnár Szilárd szociológus is.

Az Inforum megerősítette Dombi Gábor főtitkár és Mayer Erika Infomediátor megbízását is.

Változatlan stratégiai célok A szervezet átfogó céljai nem változtak: a digitális szakadék csökkentéséért, Magyarország információs társadalmának kiépüléséért, egy magasabb fokú e-kultúra megvalósítása mellett elkötelezett az Információs Társadalmi Érdekegyeztető Fórum. Tovább folytatja az e-befogadási programjait, amelyért 2008-ban az Európai Bizottság aranyéremmel tüntette ki az Inforumot.

500 ezer megrendelőnél jár a Starlink űrinternete

Már majdnem másfél ezer holdat állítottak pályára, a rendszer bétatesztjét is lezavarnák a nyár végéig.
 
Májusi mellékletünkben az IT infrastruktúra automatizálásának aktuális kérdéseit járjuk körül, figyelembe véve az üzemeltetői és a fejlesztői megfontolásokat is.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

Az elmúlt tíz évben radikális változás történt az adatfeldolgozásban, ami az infrastruktúrát is átalakította.

a melléklet támogatója a Dell Magyarország

Ha bővítené tudását és fejlődne a digitális transzformáció területén, látogasson el a Transformation-experts.hu oldalra, ahol egy gyors regisztráció után inspiráló cikkek, esettanulmányok, prezentációk, videók és egyéb szakértői anyagok széles tárházához kap hozzáférést.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.