A 6 másodperces felvételeket rögzítő Vine január óta 13 millió felhasználót szerzett.
Mi történik azzal az alkalmazással, amelyik elsőként csak iOS-re elérhető, de pár hónap után végre letölthetővé válik az androidosok számára is? A legfrappánsabb választ talán az Instagram sztorija szolgáltathatja, hiszen amikor tavaly áprilisban végre Androidra is megérkezett a képmegosztó alkalmazás, egy teljes napra sem volt szüksége ahhoz, hogy összehozza az egymillió letöltést. Valami hasonló felfutás várható a rövid videóklipek rögzítésére kitalált Vine esetében is, amely tegnaptól végre elérhető androidos készülékekre is.

Majdnem olyan, mint iOS alatt  A Vine használatához 4.0-s, vagy annál újabb Android verzióra van szükség és nagyjából ugyanazt a funkcionalitást nyújtja, mint iOS-es kiadása. Azért csak nagyjából, mert az előlapi kamera használatának lehetősége, a keresés, az említések, illetve hashtagek egyelőre hiányoznak, sőt, még a Facebookon sem oszthatjuk meg műveinket, ami a közösségi alapú alkalmazások egyik kulcsfunkciója. A Twitter által fejlesztett és publikált Vine androidos kiadása hamarosan kiegészül az említett lehetőségekkel, sőt, a későbbiekben kap olyan extra funkciókat is, amelyeket csak a zöld robot által fémjelzett operációs rendszeren lesznek elérhetők (egy már most is van, ami a zoomolás).

Vine for Android: mire elég 6 másodperc? (a kép nagyítható)

A Vine a lehető legegyszerűbben oldja meg azt a feladatot, amely során egy 6 másodperces videót „vághat” össze magának a felhasználó. A felvételt a képernyő megérintésével lehet megkezdeni, az ujjunk felemelésével szünetel a rögzítés, amit az újbóli megérintésével folytathatunk – pontosan úgy, hogy az iOS kiadásban. Amikor a felül látható csík végigfut, akkor a felvétel elkészült és máris lehet megosztani a Vine felületén, illetve Twitteren. A felület négy részre oszlik, melyek közül a feed mutatja be az ismerősök felvételeit: a megtekintéshez semmit sem kell tenni, azok automatikusan elindulnak, ha pedig véget értek, újra indul a lejátszás. Ezen kívül ellenőrizhetjük, hogy milyen értesítéseket kaptunk, megnézhetjük a világ legnépszerűbb Vine-jait, illetve elvégezhetjük a profilbeállításainkat. 

Kreatív játszótér  Ahogy a cikk elején utaltunk rá, a Vine óriási felfutás előtt áll, így valószínűleg további milliókkal bővül a már most 13 millió felhasználóval rendelkező felhasználói tábor. Ahogy az Instagram megnyitás idején, úgy most is rengeteg az elégedetlen hang, hiszen az iOS- használók úgy érzik, hogy az eddig titkos játékszerüket most hozzá nem értők kezére adták, akik szét fogják rombolni az egész játszóteret. Ha ez így is lesz, a Twitter (vállalat) számára biztosan csak előnnyel jár a bővítés, mivel a Vine egy egészen más utat jár be, mint a csak szöveges információt közölni képes alkalmazásuk.
 


Badár Sándor 6 másodpercben

A Vine-t ugyanis felfedezte magának az amatőr és a professzionális filmszakma egyaránt, hiszen a mindössze 6 másodperces klipek lehetősége beindította a kreatív erőket, és sokan azt próbálgatják, hogy mennyi, illetve milyen minőségű művészi információ közlésére alkalmas ez a formátum. Ennek jeleként több filmfesztivál helyet biztosított programjában a Vine segítségével rögzített filmeknek, de arra is akadt példa, hogy egy filmstúdió 6 másodperces előzetest adott ki az egyik filmjének premierje előtt. Néhány napja pedig már itthon is megkezdődött a platform kihasználása: a Comedy Central a Vine-nal is népszerűsít műsorát.

Pornótartalmak miatt került bajba a videómegosztó 
Hétéves lett a Twitter
Instagram: már droidosok is elkezdhetik 

Egyelőre nem tűnik sokkolóan okosnak a Gemini mesterséges intelligencia

Ahogy az lenni szokott, a Google közzétette, a felhasználók pedig azonnal rászálltak az új technológiára, amit sikerült is buta hibákra késztetniük.
 
Ez a kkv-k problémája világszerte. A megoldásszállítók pedig rendszer a széttagoltságra, a sok egyedi igényre, és az ebből eredő magas fejlesztési és támogatási költségekre panaszkodnak.

a melléklet támogatója a Yettel

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.