Máltai tulajdonba került az egyik legismertebb hazai Apple viszonteladó a StarKing. Az új tulajdonos Budapestről kíván terjeszkedni a régióban, főként Romániában.

Magyarország egyik legnagyobb kiemelt Apple viszonteladója (APR) a StarKing, mától új márkanévvel és új tulajdonossal viszi tovább az üzletet, itthon és a régióban – jelentették be az érintett cégek Budapesten. Az új tulajdonos a máltai Hili Salomone Ltd. kereskedelmi csoport.

StarKingból iCentre

Austin Gatt, a cég igazgatótanácsának az elnöke elmondta: a Hili Salomone két meghatározó máltai kereskedelmi csoport, a Hili Company és a VJ Salomone közös vállalkozásaként jött létre Foglalkoznak többek között szállítmányozás, gyorséttermek üzemeltetésével és sok más egyébbel, például ők látják el az Apple máltai képviseletét.  Az évi 1,5 milliárd forint forgalmú StarKinget, amelynek három üzlete van Budapesten, egy pedig Bukarestben, az idén augusztusban vették meg 2 millió euróért.

A felvásárlást követően az üzletek márkanevet is váltanak, mostantól iCentre-ként működnek tovább. Az átalakulás egy átfogóbb stratégia része, amely a kereskedelmi lánc regionális terjeszkedési tervét is magában foglalja. A Hili Salomone Magyarországon szeretné kialakítani az iCentre-hálózat regionális központját. De nem csak Apple-forgalmazóként akarnak a régióban érvényesülni, A Bitport kérdésére elmondták: az Apple-temékek forgalmazása mellett első körben a kamionos szállítás tűnik érdekesnek a számukra.

Ambíciózus növekedési tervek

Ami az Apple-bizniszt illeti, a társaság régióbeli céljai hosszú távúak, például további boltok nyitnának a magyarországi hálózat mintájára. Úgy vélik, mind a piaci részesedést, mind az értékesítést jelentős mértékben, akár évi  30-40 százalékkal is tudják növelni a következő években – fejtette ki Sándor Zoltán, a régiós cég ügyvezető igazgatója. A Bitport kérdésére hozzátette, hogy a régiós terjeszkedés az első körben Romániát jelenti: jövőre Bukarestben további két üzlet nyílik, de még valószínűleg 2015-ben is a magyarországi mellett a romániai terjeszkedés lesz a fókuszban.

Az üzleti modellben a korábbinál nagyobb szerepet kívánnak szánni a B2B szegmensnek, amelynek a szervizt is magában foglaló speciális csomagajánlatokat állítanak össze. De a végfelhasználókat sem hanyagolják el:  nekik a kiegészítők eddigieknél jóval szélesebb választékát kínálják. Az év végéig teljesen megújul a cég internetes jelenléte, beleértve a webáruházat is.

Mobilitás

Egyre kevésbé férnek hozzá az MI-fejlesztők a létfontosságú adatokhoz

A tartalomszolgáltatók sorra vezetik be a korlátozásokat az általuk közölt anyagok felhasználására, miközben a mesterséges intelligencia egyre többet követelne magának.
 
Általános jelenség a hazai nagyvállalatok körében, hogy a szükségesnél jelentősen többet költenek nyilvánosfelhő-szolgáltatásokra. Utánajártunk, mi a pontos helyzet, és mit lehet tenni a költségek optimalizálásáért.

a melléklet támogatója a 4iG Nyrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.